Tips: Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Superfräsch, sommrig och lättlagad efterrätt! Den som jag gjorde i onsdags!

Smarrigt, snabbt, snyggt!

6 portioner

3 finhackade äpplen, gärna Granny Smith
4 krm malen ingefära
2 tsk råsocker
3 msk finhackad färsk mynta
1 ½ lime, rivet skal och pressad saft

Vit chokladkräm
3 dl crème fraiche
200 g finhackad vit choklad

Gör så här: Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då. Blanda i en egen skål de finhackade äpplena med ingefära, råsocker, mynta och limeskal och limesaft. Före servering: Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

Recept från Coop


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0