Tips: Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
Superfräsch, sommrig och lättlagad efterrätt! Den som jag gjorde i onsdags!
6 portioner
3 finhackade äpplen, gärna Granny Smith
4 krm malen ingefära
2 tsk råsocker
3 msk finhackad färsk mynta
1 ½ lime, rivet skal och pressad saft
Vit chokladkräm
3 dl crème fraiche
200 g finhackad vit choklad
Smarrigt, snabbt, snyggt!
6 portioner
3 finhackade äpplen, gärna Granny Smith
4 krm malen ingefära
2 tsk råsocker
3 msk finhackad färsk mynta
1 ½ lime, rivet skal och pressad saft
Vit chokladkräm
3 dl crème fraiche
200 g finhackad vit choklad
Gör så här: Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då. Blanda i en egen skål de finhackade äpplena med ingefära, råsocker, mynta och limeskal och limesaft. Före servering: Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.
Recept från Coop
Kommentarer
Trackback