Three is the magic number


Frukostfavoriten

Börjar morgonen med färska jordgubbar, yoghurt, kanel och linfrön, samt mozarella, tomat, ruccola och balsamico! En kopp kaffe på det och jag är i hamn. Nu väntar en lång dag på jobbet, men från och med fredag är jag ledig en vecka (trots att jag bara bad om tre dagars ledighet). Tråkigt bara att det är fem grader och regn just nu. Jag hoppas för allt i världen att det ändrar sig snart.

Frihet under ansvar

Att ha en helt ny manager som inte dyker upp på en hel arbetsdag utan att höra av sig? Efter att ha vart försvunnen i två veckor på grund av "familjeproblem" och ändå fått behålla jobbet? Det är allt annat än acceptabelt, men helt i nivå med min vardag. Skönt att man ska byta butik snart. Imorn blir det jobb och sen avskedsmiddag för Mathilda som åker tillbaka hem till Sverige igen.

Överlevarn



Jag har klarat mitt godislöfte i hela två av tre veckor! Oj vad duktig jag är! Kan ju inte säga att jag hållt mig helt sockerfri, men inte en enda godisbit har slunkigt ner. Dock har jag drömt flera gånger att jag ätit godis och misslyckats med mitt löfte till mig själv. Skärmmande! Får se hur det blir nu på påskafton... Äta eller vänta?

Bloggen firar etthundra inlägg


Lena och Päivi planerar Baribie-fest och letar unga bartenders

Grattis bloggen! Hela hundra inlägg! Sitter här och kikar på TV3 Play och Svenska Hollywoodfruar, väldigt bra uppfinning det där med Playkanalerna! Tycker dock att alla program borde hamna där, men hajjar ju att rättigheter och så vidare ligger till grund för det problemet. Men tur att ett av de roligaste och mest pinsamma progammen ifrån Sverige visas, Hollywoodfruarna. Men helt ärligt så kan jag inte förneka att jag blir lite avis på dem som kan gå hem och dricka champagne och äta ost en eftermiddag efter att ha ägnat en dag åt läppstiftsshopping.
Har idag solat och vart på gymmet, prommenerat omkring och handlat fram och tillbaka hela dagen. Nu är Linn på gymmet men så snart hon kommer hem ska vi äta min välplanerade middag. Jag hoppas verkligen att det blir jättegott.

Too hot to handle


Svenska flickor

Tänka sig att det ska vara så fördelaktigt att vara svensk i det här landet, det räcker att man är svensk för att att bli lite extra omtyckt, lite mer speciellt, och lite finare och lite bättre här. Idag fick vi färskpressad juice efter att ha besökt solarieöarna för att ägaren ville ge oss det, så han ringer till stället bredvid och beställer två färskpressade juicer till oss. Hur nice? Och i lördags när jag och Linn var på en hotellbar och skulle in på deras klubb så sa vakten först att vi var tvugna att gå runt för att komma till huvudentrén, men efter två "please" och himlande ögon öppnade han dörren och satte på oss två VIP-band. Jag tror att det är nåt speciellt med oss svenskar.

Mätt som en plätt


Om min omelett ändå blev sådär fin... Vi måste köpa en ny stekpanna!

Sjuttsingen, jag som hade planerat att "baka" scones i micron till frukost idag! Det var det sista jag tänkte på innan jag somnade, men nu sitter jag här och har smällt i mig en omelett på choritzosalami, mozarella och paprika! Jag som var så sugen på scones, men jag hade ju totalt glömt bort det. Är ju ledig idag så tänkte att det skulle jag ju kunna hinna med, men då hänger inte hjärnan med i svängarna. Idag blir det en sväng förbi solarieöarna, tyngdlyftargymmet och ikväll har jag planerat laga sötpotatisplättar med bacon och avokadokräm!
Nu - endast en vecka tills familjen kommer!

Lördagskvällen i bilder









Kul

Mycket roligt att jag i natt förlorade två timmars sömn på två röda i natt! Trodde ju att klockan skulle ställas tillbaka och inte framåt, så vi festade vidare och tyckte oss ha massor med tid. Men icke sa nice, från att "klockan var två" blev "klockan fyra" och jag somnade först vid fem. Nu, fem timmar senare är det dags för jobb!
Tack pappa för tipsen igår... Tror dock inte vi hittade riktigt rätt!

Lycka är att shoppa, ångest är att fundera

Nåt jag är fruktansvärt bra på är att spendera pengar, och enormt dålig på att hålla emot när jag hittar underbara saker! Vad ska man göra lixom? Vi har vart i Hammersmith och gått på Primark och sen en kaffe på Starbucks, sen tog vi bussen till High Street Kensington för att hämta Linns mobil och kolla en restaurang... Slutade med shopping! På vägen hem drog vi och handlade inför vår tacokväll vi ska ha med Emma och Joanna ikväll och lite vin på det. Tror ni inte det börjar spöregna? Man tager då vad man haver! Lär bli vin och drinkar på någon fräsig hotellbar ikväll, jobb imorn. Later älsklingar!


Dagens outfit och nya byxorna jag köpte igår

Min snygga bästa vän, orättvist vackert hår som hon bara satt upp och släppt ut - klart

Paraply

Om folk glodde? Ja!

Nya shortsen ifrån Top Shop

Långklänning ifrån Top Shop

Slappa byxor ifrån Debenhams

Sno påskliljor



Jag vill sno påsklilor ifrån våra grannar, eller ifrån en liten liten kulle på vägen till våra torgsäljare där det växer påskliljor! Men jag vågar inte... Och så har jag ingen spade eller något kruka heller...!

Vågar man hitta på något nytt?




Vad tycks? Några nya idéer kanske?


Goda nyheter



Fick veta att jag flyttas tillbaka till Dune om lite drygt en vecka! Jag är så glad, en heltidstjänst i favoritbutiken i stället för på Debenhams! Hej fina skor och hej då fula billiga skräpskor! Ska dessutom få massa pengar tillbaka på skatten i sommar, så himla underbart!

Aura



Varje dag möter jag så många olika typer av människor, både trevliga och helt fruktansvärda. Som idag när det kom in svenskar i butiken för första gången sen jag började, först två jätterara tjejer som jag stod och snicksnackade med ett tag, och sen - en helt underbar kvinna! Hon var väl kanske runt 27 år eller något i den stilen, hon kommer fram till mig och börjar peka ut skor hon ska ha, utan att prova, bara köpa. Vi pratar och visar henne massa skor varav hon väljer två av de jag visade, och två av de hon tog i början. Sen avbryter hon mig mitt i en mening och frågar om jag inte är svensk. För hon var ju också svensk! Så det slutade med att vi stod och pratade i säkert tjugo minuter om skor, hennes man, hennes jobb, mina kläder, frisörer och allt möjligt. Fick till och med visitkort till hennes frisör. Hon spred en helt underbar energi som jag jobbade med resten av dagen, och hon ska komma tillbaka har hon sagt, hon vet vad jag heter. Och jag vet vad hon heter. Tack och lov att det finns underbara människor som kan jämna ut energin från de som sprider dålig sådan.

Små saker som gör skillnad





Inredarna Sofia och Linn sätter sina spår...

TGIF

På något sätt känns det otroligt skönt att bara veta att det är fredag! Jag börjar visserligen inte jobba förrän vid två, och stänger så sent som tio ikväll, men det är fredag. Dagen som ger den bästa känslan! Innan jobbet blir det en sväng förbi gymmet i hopp om att mina besök ska förbereda mig inför beach-10. Det återstår att se vad summan av kardemumman blir!

Våffeldagen hemma, sushi och kyckling/baconsallad här

Inte sjutton bryr väl jag mig om vad som händer hemma, haha, eller hade det vart typ "cupcake" eller "chokladdagen" hade jag såklart brytt mig! Men våfflor är inget jag saknar, ingeting jag tycker om! Så i stället köpte jag sushi på en marknad som jag slevade in mig mellan shopping och jobb. Gjorde många riktigt bra fynd idag, är så glad att ha fått lön ifrån Sverige, och att det kommer en ny ifrån mitt jobb här imorn! Mer än ok! Här kommer mina fynd och bilder från min dag.


Matmarknad

Sushin

Klänningen från H&Ms Garden Collection

Jobbskor (gratis)

Fynd på Primark

Enkel klänning att jobba i från H&M

Solarieöarna någon?



Bjuder på den

Grattis på namnsdagen mamma Marie!


Jag och mami på min student

Fånga dagen



Det är så trist när man jobbar till väldigt sent på kvällarna, så som nio eller tio som jag gör de flesta kvällar. För det är ju på kvällarna som jag kan träffa och umgås med mina kära vänner, och inte på morgonkvisten. Jag har redan levt det livet i åtta månader hemma i Sverige med 12-21 som arbetstider, och jag blev lite socialt handikappad. Går hellre upp tidigt och slutar tidigt så man har kvällen fri. Men jag har inte kunnat välja hittills på jobbet vilket resulterar i att jag försöker gå upp relativt tidigt för att inte förstöra hela dagen. Tur att man har en sambo som väcker en med brandalarmet fyra gånger på en och samma morgon, bara så att man kan vara säker på att man ska vakna. Så idag har jag skypat med mamma, ska iväg och sola, handla ett par klackar och kolla in H&Ms Garden Collection innan jag börjar jobba. Tillbaka hemma någon gång vid halv elva...

Mycket konstigheter


Om ändå fler engelsmän kunde vara som James Bond

Folket här är väldigt speciella enligt min mening jämfört med svenskar i allmänhet, det är mycket i själva kuturen som är annorlunda samtidigt som det finns mycket som är precis som hemma. Ska bjuda på några exempel, som att vissa föräldrar har sina barn i koppel, herregud, som hundar! Och på gymmet har jag stött på muslimska kvinnor som gymmar i slöja och långärmad regnjacka, obs ej engångsföretelese. Sen är det nåt fel på männen i det här landet, oberoende av ålder hyser det inga som helst tvivel om att de gärna bjuder på snuskiga kommentarer eller komplimanger. Som idag på gymmet när en gråhårig svart femtioårig man säger att det verkligen syns att jag tränar och att jag skulle vara så snygg i jeans. Usch! Varför? Jag menar, man säger det ju inte för att vara snäll direkt för då kan man säga något trevligare. Hur som helst känns det som om människor har en annan mentalitet här borta som skiljer sig från vad jag är van vid. Men men, jag vänjer mig nog...

God morgon världen!

Klockan är strax efter nio och nu vankas det gymmet, lyfta skrot med de stora pojkarna. Därefter blir det jobb på Debban 12-21, jag kommer vara trött när jag kommer hem. Det vet jag.
Kollade precis mailen och har fått ett från min pappa om att han försökt logga in och kolla vilken plats jag har i bostadskön, nu när jag har vart borta lite drygt en månad har väl mina föräldrar börjar vänja sig med det. Och uppskatta det? Vill de har ut mig ur huset för alltid? Hur som helst hittar jag inte riktigt "min plats i kön", fattar inte systemet. Jag tar det där när jag kommer hem.

Första gången!



Helt sinnessjukt men sant, idag är första dagen sen vi kom hit som jag inte har spenderat en enda penny, pence eller pund! Känns väldigt väldigt bra, och jag vet inte om jag kan lycklas med det imorn, men jag ska helt klart försöka! Det betyder att jag borde laga mat att ta med till jobbet imorn, kanske ska jag göra det! Höll på att göra en andra "första gången" med, en lite sämre sådan. Det skulle vara att inte sälja ett enda par skor på jobbet på en hel dag! Men tio minuter innan jag slutar lyckas jag sälja ett par, wei! Men det har varit en jättelugn dag och knappt några som helst kunder på hela dagen, så det har inte ens gått att leverera bättre. Tack och lov att jag inte nollade i alla fall, det känns skönt.  Ännu skönare är att jag får svensk lön på torsdag, och min första lön härifrån på fredag!

Vill ha


Nåt sånt här önskar jag mig! Bild från niccis.devote.se

Jag önskar mig en leopardsjal! Samt massa smycken, främst stora halsband. Får ju bara bära svart på jobbet, så jag känner att jag vill hotta upp det lita för att inte totalt tröttna på att se mig i spegeln! Behöver dessutom mer svarta kläder att jobba i, toppar, klänningar, kjolar, vad som helst. Är också sjukt sugen på en mjuk skinnväska i ljusgrått eller beige med silverdetaljer, vårigt och vackert! Dock gråter min plånbok floder just nu, jag lämnar ifrån mig alla pengar som jag precis blivit vän med. Fruktansvärt.
För den som får för sig att skicka en present på posten så är adressen

Flat 8
59 Talgarth Road
W14 9DD London

I mina skor


Dagens bästa, gympaskor och Ipod

Jag har spenderat ungefär hela min dag i mina gympaskor, helt otroligt vad skönt det är att promenera i dem i stället för ballerinas/stövlar eller Converse. Har nog totalt gått i fyra timmar idag (plus gymmet i morse) för att ta mig från ställe till ställe då jag inte ville använda mitt Oystercard (åk-kort) idag på grund av att det är så dyrt. Har vart väldigt uppfriskande måste jag medge, även om det började regna sista timmen! Nu har jag storstädat hela lägenheten och tvättat två maskiner, känner mig duktig. Slappar med en kopp the efter maten och lite TV.

Don't Stop Believin

Ledig idag, oj så skönt! Var uppe tidigt och solade med Emma för att sedan bege mig till gymmet nu när jag äntligen köpt gymkort, wie! Känns så skönt att träna, komma tillbaka på banan igen efter ett litet uppehåll. Har vart och handlat och sprungit massa små ärenden med, och om ett par dagar ska jag iväg till en sömmerska som jag såg hade sytt världens finaste klänning till sin dotter, de var inne på Debenhams och letade passande skor igår nämligen. Så jag ska dit och se vad de har att erbjuda på lördag kl 10.00, dottern sa att hon sydde klänningar "ganska billigt". Ska bli väldigt spännande. Måste väl också börja leta restauranger att besöka när familjen kommer hit, om bara två veckor! Än så länge vet jag bara ett lunchställe. Nu - High Street Kensington för att gå till världens sämsta bank, Lloyds Bank.



Ska vi gå och lägga oss?

Det var väl ungefär den första frågan man fick när vi gled in på middagsbjudningen igår. Och det var väl inte riktigt så konstigt som det låter, då stället besod av sängar med små bord på. Jättehäftigt och fräsht, stället förde mina tankar på Sex And The City-avsnittet då tjejerna besökte klubben "Bed". Vi beställde in gott vitt vin i väntan på maten med hemlig meny, stället gör alltid så. Hemlig meny varje vecka bestående av små snittar, förrätt, huvud- och efterrätt. Alla på stället får samma mat samtidigt och under kvällens gång pågår olika shower. Lyx, lyx, lyx, loungekänsla, massörer på plats som gav oss massage, underbar personal och helt enkelt en sjukt underbar upplevelse. FÖR ATT INTE PRATA OM MATEN! Den var totalt sinnessjukt god! Till förätt var det små snittar med gucamole och tomat, därefter en god mustig soppa, sen fick alla varsinn plaskhandske och en tallrik med olika fisksorter som skulle ätas med händerna. Så gott! Sen kom det in något mört och halvblodigt kött tillsammans med butternutsquach-mousse och palsternackschips. Efterrätten var chokladfoundat med ingefärsglass. Jag var i sjunde himlen! Tio av tio möjliga.
Enda nackdelen var väl att vi faktiskt hade blivit ditlurade... Han som bjöd oss hade ju sagt att han var värd för middagsbjudningen för hela klubben den kvällen. Men när vi hade kommit dit och jag frågade vad som var speciellt för kvällen och varför han var värd, så fick jag svaret att han bara ville bjuda ut mig på middag. Det var alltså vi och hans vänner på middag. Men det funkade, inte vad vi planerat, inte vad vi förväntat, men det var väl trevligt.














Finbesök på G



Tänk vad man gör för sina vänner! Mycket kärlek till Linn, Emma och Joanna! Ikväll går vi all in, jobb imorn klockan tolv. Köpte såklart den vita klänningen idag, mer kärlek.

Det finns så mycket jag behöver...


Underbart fin klänning, kanske den på födelsedagen..? Vill köpa nu!


Jag sitter och letar klänningar, nagelsalonger och bloggar på nätet. Linn letar namn till sina barn.

Förberedelser


Tack och hej på ett tag, nya favoritchokladen med bubblor. Vi ses snart igen

Jajamensan, jag har börjat förbereda mig inför födelsedagsklänningen jag tänkt ha på min nu när jag fyller 20 om lite drygt två veckor, det betyder "godislöfte" fram tills dess. Nåt man inte pratat om sen mellanstadiet i värsta fall! Men jag har ett treveckors kontrakt med mig själv som började i tisdags, haha, tragiskt men sant! Kom hem från jobbet och här sitter tjejerna och äter godis, kakor och dricker the. Själv kokar jag ägg, the och tar en skål med yoghurt.
Imorn ska vi på en middagsbjudning på Supperclub, funderar på vad jag ska ha på mig bara. En sak är då bestämd - de lårhöga killerhealsen ska på! Betyder med andra ord att jag får vara lite mer påklädd för att inte se ut som något annat..! Hur dagen ska spenderas är dock ännu oklart, Harrods, Camden Market, High Street Kensington eller något helt annat? Jag hade föredragit gymmet.

Vad är det för fel på folk?

Det är helt sjukt här, man är ute på sin morgonpromenad, iklädd träningskläder och såklart helt osminkad och rätt ofräsh. Och fanimej, tror ni inte att tre olika snuskmän i 30-40-årsåldern vänder sig om och säger nåt snuskigt efter en? Usch! Det måste ju säga mer om den här befolkningen än om mig. Är det mitt blonda hår, min otroligt snygga träningsjacka eller finns det bara fula kvinnor i det här landet? Jag vet inte om jag vill veta svaret. Jag är bara trött på alla dessa männirkor, låt mig vara, ni är äckliga.

Precis som jag trodde...

...Den här dagen har vart toppen från början till slut! Börjar med att meddela att jag precis är hemkommen från jobbet (kvart i tolv lokal tid) det är 12 grader ute och duggar, jag traskade hem med ett stort och fånigt leende på läpparna. Ensam. Lycklig.
Dagen började med en lång, skön dusch, lite skypande med mami och sen iväg på äventyr för att möta Linnie, Sebastian och Emma för en dag på stan. Utgångspunkten var Oxford Circus och vi letade oss igenom Topshops härliga butik där vi tittade, trånade, men absolut inte handlade. Hungriga som vi var knatade vi ner längs mysiga Carnaby Street och landade på en uteservering nästan i solen på en tvärgata. Tror ni inte de hade ett grymt bra luncherbjudande som alla nappade på? Såklart de hade! Två rätter £ 9,95 plus valfri dricka med alltifrån vin till läsk. Så nice. Det var parmainlindad sparris med hollandésås till förrätt, riktigt smarrig lax med couscous och grönsaker till huvudrätt samt ett glas vitt på det. Måste nog erkänna att det var första gången jag druckit vin till lunch, och det kändes riktigt lyxigt att få sitta ute med solbrillor i mars månad och dricka ett glas vin till lunchen.
Lite shopping på det, en jeansjacka, en baseballjacka och diverse krämer. Check! Jag fick säga tack och adjö till sällskapet och gav mig av till favoritjobbet (läs Dune) och fick snart reda på att vi höll kundevent för kvällen! Det bjöds på champagne, jordgubbar, chokladtryfflar och frukt till kunderna och det var riktigt lyckat! Mycket folk, bra tryck, och för mig väldigt bra resultat! Kul att jag hann äta ett päron till middag, samt två jordgubbar under eventet! Nu har jag i alla fall pratat med chefen, jag kommer bli förflyttat om 2-3 veckor till Dunebutiken. Och som jag längtar! Nu - bildregn!


Sällskapet, Sebastian, Linnie, Emma

I väntan på att få beställa

Jag, helt enkelt

Den goda laxen

Tre av sex från gamla Family

Favoriten Peppermint Moccha Frappuchino från Starbucks, gott colombianskt kaffe på köpet!

Vilken härlig dag

Solen skiner, det är 13 grader och det känns som om det kommer bli en bra dag idag! Snart lunch och shopping iklädd mina nya jeans som för en gångs skull sitter bra! Skönt det. Därefter svidar jag om till svart och kilar till jobbet, alltid svart, varje dag, inget annat godtas.

Weeeii

Slutade jobbet vid 21.00 och rörde mig mot tjejerna som var på en pub i Notting Hill, satt där och småpratade men framför allt catchade jag upp med Linnie som jag inte sett på månader! Mycket mys må jag säga, imorn blir det lunch och shopping med henne och hennes pojkvän. Sen kunde jag ju inte låta bli att tacka ja då jag blev erbjuden några timmars extrajobb i själva Dunebutiken i stället för Debenhams imornkväll, så visst sjutton jobbar jag frivilligt när jag borde vart ledig mellan 17 och 22.30. Sug på den.

Girl in town


Morgonen började med en sväng förbi världens sämsta bank, min bank, Lloyds bank! Krångel krångel, hem för lite kaffe och snart är det jobb som gäller. Det jag har att se fram emot idag är att träffa Linnie som är här på besök, ska bli himlans skoj att träffa henne! Imorn är jag ledig, får se vad planerna ska inehålla. Helt klart lite Linnie i alla fall!
Later!

Energiboosta mig någon?


Bjuder på en liten tupplur mellan Kallis och Burmeister, Stockholmsveckan på Gotland 2009

Efter de här attans niotimmarspassen blir man faktiskt rätt slut, 12-21 och man ska stå upp och le hela dagen. I och med att jag numera står på Debenhams har vi ju heller inga kunder, för att Debenhams inte direkt är något att hänga i granen. Så, tänk er att stå på en och samma plats och titta på precis samma skor, utan att kunna göra ett smack - för det finns inga kunder, inga hyllor att putsa, inga uppgifter att göra, hur tråkigt är inte det?
Dock så pratas det ju om att jag ska få komma tillbaka till själva butiken Dune där jag jobbade mina första veckor och stormtrivdes! Men chefen min sa till mig att hålla ut ett par veckor till! Det kan jag väl kanske klara av.
Sånt som också gör en trött är allt utöver jobb, som att behöva handla mat varje dag, planera vad man ska äta när, tvätta, städa och fixa samt att jag sover något fruktansvärt dåligt av att dela säng. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är helt slut i både kroppen och knoppen just nu!

HJÄLP!? Vad vill jag bli?

Just nu sitter jag med ansökningar till högskolan, Stockholms Universitet närmare bestämt. Tre olika kurser har jag sökt inför hösten-10 med tanke på att jag faktiskt inte vet riktigt vart i mitt liv jag kommer att befinna mig då. Just nu, här i London känner jag mig väldigt bekväm med att vara i ett nytt land med en helt ny vardag att anpassa sig i. Men däremot vet jag inte hur jag kommer känna efter ett halvår i staden, om jag är nöjd eller om jag vill tillbaka till Stockholm. Väljer jag att komma tillbaka hem så känner jag mig inte allt för sugen på att börja söka jobb igen, utan kanske faktiskt är redo att börja plugga igen. Men det är blandade känslor, jag vill resa, utforska världen, samtidigt som jag ser fram emot att plugga och vara färdigutbildad. Ska jag resa måste jag jobba och tjäna ihop pengar, ska jag plugga så är jag rätt fast. Ett dilemma som inte riktigt går ihop.
Det jag hur som helst har sökt är

- Civilekonomprogrammet, 240 p, för att ha en bra grund att stå på om/när jag vill starta eget företag, goda möjligheter till chef/ledarpositioner, och en bred utbildning passande många jobb jag kan tänka mig
- Juristprogrammet, 270 p, för att jag någonstans inom mig tror att jag skulle passa som advokat tack vare min förmåga att uttrycka mig och argumentera på ett fördelaktigt och vinnande sätt. Även min vilja att alltid lyckas och vara bäst, vilket är A och O om man ska kunna vinna ett rättsmål. Känner mig lite sugen på försvarsadvokat
- Kandidatprogram i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring och management, 180 p, mest för att det känns som en bra start för att faktiskt kunna jobba med marknadsföring i en högre position, vilket jag länge vart intresserad av

Men det är svårt att veta vad jag vill bli, vad jag kommer trivas med, lyckas med, känna att jag är grymt bra på! Dessutom vet jag inte heller vilken typ av utbildning som kan ta mig dit - dit jag inte med all säkerhet vet vart det är. Jag är ju inne på träning och hälsa med! Att jobba som kostrådgivare eller personlig tränare. Det är så svårt! Hur ser ni mig? De olika delarna av mig? Vad kan hon jobba med, den där Sofia?



Personlig tränare?

Businesswoman?
Din chef?
Den vinnande advokaten?

Söndagskväll i all ära


Kvällssyssla

Imorn är jag ledig ifrån jobbet, vilket känns jätteskönt! Jag har lite saker att uträtta och jag har inte tid att fortsätta lägga det på hyllan! Nu blir det ändring. Morgondagens agenda

- Kolla upp hotellet familjen ska bo på
- Köpa gymkort och träna (ska bli underbart skönt)
- Handla frukt och grönsaker hos våra lokala torghandlare
- Köpa en ny foundation (trist)
- Börja läsa någon av de två böcker jag lånat på biblioteket
- Träffa Linnie om hon inte landar för sent?

Snart så

Mami

Pappa

Lillebror Anton

Nu är det inte långt kvar tills min kära familj, mina kusiner, mormor och morfar ska komma hit och hälsa på mig på min 20-årsdag, vilket jag verkligen ser fram emot! För att vara exakt så är det endast 23 dagar kvar tills de kommer! Jag längtar inte hem, men jag längtar verkligen tills att de ska komma hit. Och fler än familjen är ju faktiskt på ingång, imorn landar ex-klasskompisen Linnie på engelsk mark, och ett skepp ska komma lastat med Kristiina med vän, samt Sophie med vänner, och Johanna och Tessan. Är ni fler där ute som är beredda att sätta er på ett plan hit? Alla är så välkomna så! London är underbart!


Sköna helg


Jag chillar lite på den fronten

Idag gjorde vi vårt första återbesök på den asiatiska buffén vi upptäckte förra veckan, vi släpade såklart med våra svenska favorittjejer för att avnjuta lunchen med oss. Min  tallrik bestod av fyra olika smaker av ett och samma extremt goda och möra kött, broccoli och rödkålssallad. Vilket i efterhand fick mig att fundera på om buffén verkligen var något för mig? Äter ju inte alla dessa friterade saker! Men köttet är så gott att det lätt var värt det.
Skulle egentligen hakat på och sett Alice i underlandet i 3D, men har hört att man får så ont i huvudet av det och det var jag inte ritktigt redo för idag... Det får bli en annan gång! I stället blev det en frappe på Starbucks och en übersöt cup cake. Nu är min fråga till mig själv, vad ska jag hitta på ikväll när Linnsan är på jobbet?

Ni har blivit lurade, jag har vart i Thailand sen jag flyttade!


Brännan

Brännan

Gentlemannen

Emma

Joanna och jag

Jag har gått och skaffat min thaibränna 2.1 efter en månads solsemester, så skönt! Men nu befinner jag mig helt klart i London för en massa annat fuffens som återstår att se. gårkvällen spenderades på Sanderson Hotel med Emma och Joanna samt en flaska vin. Bartendern var så snygg så jag bussade honom på Joanna som jag berättade "fyller år idag", så hon fick en massa björnbär och hallon i present, samt att vi alla fick goda hallonshotar. Tur att hon "fylde år" igår! Sen bar det av till klubben Merah, ett helt okej ställe faktiskt! Vi hade sällskap av en 45-årig kvinna vars hund hade dött den 24 januari och hon var ute och festade för hon sörjde så mycket när hon satt hemma. Men som tur var hade en gentleman kommit hem till henne med blommor och en flaska Tattinger för att liva upp henne. Det funkade. Hon var glad. Gentlemannen var rätt skoj, han hade en likadan dödskallering som jag med. Han ville göra film, och första filmen ska handla om en man som blir av med armar, ben, syn, hörsel och talförmågan, bilden ska vara helt svart och man ska bara höra hans röst som berättar om hans tankar. Vad tror ni om det?

(Och vad jag egentligen fått brännan ifrån? Spraytanning på jobbet... Det var ju gratis! Men som ni ser på bilderna så försvann typ all färg när jag duschade, som tur var då Emma och Joanna skrattade oavbrutet åt mig i en halvtimme..)

På önskelistan


Kära släkt och vänner, den här klänningen önskar jag min i födelsedagspresent den 6 april! Den är från H&M, The Garden Collection och kostar endast 199:-, här i UK kostar den £ 14.99:- och lanseras den 25 mars! Verkar som om den kommer till Sverige tidigare, redan den 18 mars. Håll ett öga på den till mig är ni rara, för den här klänningen måste jag ha!

Torsdag, en bra dag! Bara en dag kvar till helg..


Ett smile ifrån mig till er

Nya muggen ifrån favoriten Starbucks

Jag vill bli rik


Lite afternoon tea kanske?

Hur många gånger har man inte sagt något i stil med "Om jag hade vart rik så hade jag..."? Jag själv har nog sagt det tusen gånger om! Och jag skulle verkligen vilja vara lite rik, inte så där oförskämt och snuskigt rik, men så pass att man kan unna sig själv lite extra lyx. Som att ta in på ett flashight hotell i den finaste sviten över en helg och bli servad och ha det nice, eller köpa det dyraste gymkortet, kunna köpa varje klädesplagg och varje par skor man testar - om man känner att man vill! Kanske äta frukost ute, eller afternoon tea på nåt fancy ställe, och spontanresa till New York eller Paris för lite shopping. Det skulle vara mycket trevligt.
Önsketänkande förvisso med min lön på jobbet. Men en dag så, då kommer jag komma dit. Var så säker.

Blind date

Och så har man vart på blind date i det här landet då... En väldigt spontan sådan! Och det var mycket trevigt, lite goda appel martinis, han och hans vänner, en fräsch hotellbar, en trevlig liten klubb. Toppen! Och han är till och med en snygg engelsman, sug på den!

Om man skulle ha tråkigt...

...Så kan man ju surfa in på www.karamellkungen.se och välja ut sina favoritgodisar som man vill att familjen köper med när de kommer på besök... Mina tre favoritsmaker är choklad, surt och salt... Eller så spelar man "Fånga chokladdroppar"...
Har precis pratat med min favoritlillebror Anton på skype. Skype är en bra uppfinning! Du läser min blogg numera va? Försöker få den manliga delen av släkten att bli lite intresserade, ska jag börja skriva om bilar? Hitills har jag bara fått med sura bilar och en Porsche, det känns som en bra början! Andra tips?

Favoriterna

Chokladfångarspelet

London en månad - grattis?

Grattis London att du får låna så bra tjejer som oss! Vi och London har klarat oss bra och tiden går ju snabbt när man har roligt. Vi är en London-månad gamla nu. Och som vi hunnit med saker

- Vart på nitton lägenhetsvisningar
- Fått en lägenhet
- Sökt tusen jobb, och fått jobb
- Åkt Posche
- Levt utan gymkort
- Lagt hälften av alla besparingar på boende och mat (vuxenpoäng?)
- Tappat mobilen
- Fått brandlarmet att gå åtta gånger
- Satt upp lapp i trapphuset till grannarna att lämna tillbak damsugaren (Henry)
- Spelat hemmagjort Alfapet
- Agerat elektriker
- Gråtit
- Festat på vipen med nattklubbschefer
- Skaffat bibliotekskort och klubbkort på mataffären

Helt ok för en månad va?

Äntligen lite träning!

Så skönt! Har spenderat två timmar på ett gym i Sheperds Bush idag, ett lite längre pass som kompensation för en månad utan gymkort ersatt av springturer och hemmastyrka. Men nu ska det bli ändring på det! Jag ska faktiskt köpa ett gymkort, så är det bara! Efter de svettiga timmarna lunchade vi på en väldigt mysig asiatisk resataurang, det var en helt underbar buffé med kött så mört att det nästan smäte i munnen och en massa fräscha grönsaker. Riktigt, riktigt gott och verkligen värt flera återbesök. Mätt som sjutton var biblioteket nästa steg, jag lånade två engelska deckare att underhålla mig med. Det har jag också saknat, att få läsa lite.  Nu sitter vi och väntar på att damsugaren Henry ska bli ledig, han har vart borta i fem hela dagar! Och så väntar vi på Emma såklart! So long.

Min och Linns mat

Vad gjorde jag igår?

Igår, hahaha.. What a night! Hade soppkväll (ovanligt?) med Emma och Joanna medan Linnsan var på jobbet igår. Till det vart det en massa vitt vin, chips och godis - och ett hemmagjort Alfapet! Det ni! Jag var ju på utgångshumör, men det var jag väldigt ensam om! Men efter mycket tjat lyckades jag få med tjejerna på min lilla idé, som gick i krach då det egentliga syftet till att gå ut försvann. Skit. Det blev en sväng förbi den lokala puben, in ut, sen direkt till shopen mittemot för att köpa godis! Med andra ord en lugn men mycket trevlig kväll!




Jag är inte helt retarded



Hade utbildning på Debenhams idag med en kvinna som trodde att jag och mina kollegor var helt efterblivna, en utbildning som kunde tagit halvtimme tog fyra timmar. Blir så irriterad, jag var skittrött, hungrig och har faktiskt suttit i kassa förut. Men ändå blir man behandlad som en treåring. Åh! Jag vill jobba på Dune där jag varit fram tills nu... inte på Debenhams. Kommer ju så bra överens med de andra på Dune, plus att de har mycket snyggare skor! Men vad ska man göra? Det bästa av situationen såklart! Jag har ju ett jobb att sköta, oavsett var det ligger eller vad det heter. Det ska jag helt enkelt fixa.
Ansökte om ett bibliotekskort på vägen hem, saknar en bra bok!

Hemmakväll en fredag

Efter en långa dag på det nya lagret är jag helt slut idag! Har burit skolådor i tio långa timmar och det känns skönt att vara hemma. Linn är på jobbet så jag är ensam hemma tills imorn bitti då hon kommer hem halv sex? Sinnes... Idag lagade jag iklädd min nya t-shirt en supergod asieninspirerad soppa med kyckling, lime, sweet chili och mycket färska grönsaker. Allt efter eget huvud. Nu väntar ännnu med TV och mys!

Mästerkocken, hemmafrun, kalla det vad som, men jag är bra på mat även utan tips..!

Mattävlingen avgjord

Efter få (två) bidrag är tävlingen avgjord! Vinnaren är min kära mormor Inger. Dig ska jag bjuda på middag när ni kommer hit! Här är en bild ifrån i julas.



Det vinnande receptet är en av mina favoriträtter som jag får hos mormor och morfar nere i Blekinge och är en enkel och god kycklingrätt.
- Kycklingfilé
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 hönsbujlongtärning
- Soltorkade tomater
- Gröna oliver
- Salt & peppar

Gör så här:
Stek kycklingen och låt den sedan koka ihop med grädde, vatten och hönsbuljongtärningen, lägg i de soltorkade tomaterna, oliver, och pyttelite sambal olek. Låt koka i ca 15 minuter. Servera med wookade grönsaker (eller potatis till dem som äter det). Smarrans!

Det blev ett par Dee


Efter lite tips ifrån kollegorna blev det ett par "Dee" som backup när jag inte orkar mina klackar på jobbet! Idag efter 8/9 timmar höll jag på att dö. Jag är så klok som köpte ett par låga skor.
Idag höjes mitt mål drastiskt från £700-936, jag som inte ens gjorde mitt mål igår på samma tid! Men som dagens bästa säljare var jag £81 ifrån målet vilket betyder att jag sålt för £855. Jag är nöjd för att vara dag fyra. Men jag ska bli bäst, så ni vet det.

En dag på jobbet


De här skulle mina fötter uppskatta,men vad säger min plånbok om mer shopping?

Vad skönt att faktiskt ha jobbat lite idag, eller närmare bestämt 12.30-21.30! Ska även jobba de kommande dagarna (imorn 10-19) samt ha utbildning om Debenhams där jag ska jobba när avdelningen öppnar, det känns väldigt bra att kunna sysselsätta sig med något vettigt. De enda som inte uppskattar mitt jobb är nog mina fötter efter nio timmar i höga klackar, måste väl köpa mig ett par låga ballerinas med att byta till. Jag får ju ändå 50%, och jag har ju spanat i några söta vårfavoriter. Det går mycket bra på jobbet nu faktiskt, har verkligen kommit in i det! Hade ett säljmål på £700 idag, och uppnådde £675. Jag hade alltså samma mål som alla andra som jobbat där länge, och jag tror faktiskt jag sålde mest idag! Visst, jag var £25 ifrån mitt mål, men jag är nöjd och kommer klara målet imorn!
Jag förstår inte varför, men sen jag kom hit har jag nog ätit godis 9/10 dagar! Det är rena kaosen, så här mycket strunt brukar jag verkligen inte äta! Det vet de flesta, helgen = godis. Men bara idag köpte jag en 100g påse mjölkchoklad för att jag vart sugen! Vad ska jag göra? Alltid ha en frukt med mig trots att det inte är frukt jag är sugen på? Tur att man sprang en runda imorse i alla fall, då kanske den lilla biten gått plus/minus/noll.

Vad som gäller i London


För er som planerar att åka hit kommer lite tips om vad som faktiskt gäller i det här landet

- Maten är rätt billig både på restauranger och i matbutiker
- Snabbmatskulturen är stor, men det betyder verkligen inte att det är ofräscht! I matbutikerna finns ett enormt utbud av färdigrätter i form av hundratals sallader, wokade rätter, smörgåsar och färsk frukt. Går inte ens att jämföra med Sveriges "färdigmats-hylla", den är ett skämt
- Det säljs godis i nästan alla klädbutiker
- Chips går att få till varje måltid
- Standarden är betydligt mycket sämre, det är ett faktum
- Den engelska veckan börjar med söndag
- Veckosystemet är vrickat, här är det vecka 5, hemma vecka 9
- Snabbaste resvägen är med tunnelbanan, men bussen är billigare (alltid £1)
- Om du väljer buss, glöm inte att alltid vinka in den för att den ska stanna
- Blackberryn är den nya Iphonen
- För billig shopping av både kläder och inredningsprylar är Primark främsta alternativet
- Att komma lite sent här är lika självklart som att komma i tid i Sverige
- Att vara svensk är en bra anledning till att komma in på klubbar, få jobb, och få folk att börja sina utlägg om hur vackra och smarta svenska kvinnor är

För säkerheten skull


Nu har jag senilsnöre på både brillorna och mobilen, nu borde jag väl inte bli av med mer?

Om att (inte) uppskatta ledighet

Kan man få vrida fram tiden?


Jag är en person som verkligen älskar att vara ledig, att ha tid för mig själv, och känna att jag faktiskt inte behöver göra någonting alls. Som de veckor när det råkar infalla en röd dag och man slipper gå till jobbet, man har helt enkelt en dag för sig själv som kan spenderas precis hur som helst. Sånt har jag alltid uppskattat. Fram tills nu. Jag har nu bott i London i tre veckor och en dag, varav första veckan bestod av lägenhetsvisningar och defenitivt kändes som ett heltidsjobb. När det var fixat så skulle det skaffas jobb, ett riktigt sådant. Det gick bra, men som jag förklarat tidigare öppnar inte min butik förrän den 9e mars, och det är då mina fast tider kommer börja gälla. Det här betyder alltså att jag under tre veckors tid bara haft 2,5 arbetsdagar, och en sjukt massa fritid. Om jag ska vara ärlig så får jag dåndimpen, jag är så rastlös! Vad ska jag göra? Jag kan inte shoppa mer, jag måste faktiskt tänka framåt. Jag vill inte kolla på alla turistattraktioner så som London Bridge eller Buckingham Palace, det kommer jag får göra i april ändå när familjen kommer. Inte heller jag jag luncha eller fika på fancy ställen hela tiden då det också kostar massa pengar. Så idag är jag tacksam för att bara få träffa Emma, ska dock gå på stan... Men jag ska tömma mitt vanliga konto så jag inte kan shoppa. Sen tackar jag gudarna för att jag ska jobba imorn! JAG LÄNGTAR EFTER ATT JOBBA!
En annan kul sak... hade en telefonintervju idag med Warehouse, butiken jag sökte jobb i förra veckan som jag verkligen hoppades på. Det är en delitidstjänst i samma galleria jag ska jobba i annars, det bör alltså gå ihop! Själva intervjun över telefon gick förvånandsvärt bra, trots att Linn låg i sängen och lyssnade medan jag var relativt nyvaken. Två deltidstjänster vore toppen. Sko- och klädbutik. Ska få svar inom sju dagar.

Kom igen? Annars blir det hamburgare med pommes!


Har jag satt för höga krav på min tävling? Hjälp mig i alla fall med lite tips! Det behöver inte vara hela recept, men ge mig bara lite idéer! Tack Pierre-Emil för tipset om din matblogg, vad glad jag är att du kikat in på min blogg! För tillfället håller du förstaplatsen, och jag diggar redan zuccinipastan!
Eftersom ni inte hjälpt mig fick Linn leta i hjärnbanken sin, och hon hittade nåt riktigt gott! Det blev auberginehamburgare med morotspommes och dipp, sweet!


Det är vår


Några söta tussilago på vägen hem från grönsakshandlarna

Här är det vår! 8 sköna grader och solsken så det bara skriker vår i luften! Så sjukt mysigt, har promenerat runt i området i morse och kollat in ett gym och handlat massa fräsch frukt och grönsaker ifrån våra torgsäljare. Nu vette sjutton vad planen är för resten av dagen, Linn fick nämnligen precis besked om att hon fått jobb i skobutiken Kurt Geiger (där jag köpt mina lårhöga killerheals sist vi var här) så hennes andra intervju är såklart inställd! Så glad för hennes skull, GRATTIS LINN! Kanske borde vi fira?

Tävling: Vad blir det för mat?


Min vardag att bläddra i tidningar efter recept

Mat, mat, mat. Jag märker att jag skriver sjukt mycket om just mat! Och det finns två olika och enkla anledningar till det
- Jag älskar att äta mat
- Jag tycker det är jättekul att laga/planera mat
Men nu efter tre veckor med stekta grönsaker och kött/soppa/indisk hämtmat är jag både trött på den typen av mat och har dessutom idétorka. Det jag behöver hjälp med är att komma på enkla vardagsrecept som är goda och nyttiga, helst utan kolhydrater i form av pasta, ris och potatis. Äter gärna broccoli, blomkål, morötter, squash och alla andra typer av grönsaker som tillbehör. Men jag måste få lite tips!
Bästa receptet bjuder jag på middag när ni kommer på besök, så dela med er av era bästa och näst bästa vardagsrecept. Har ni festligare idéer får ni i och för sig gärna dela med er av det också. Viktigt att veta dock är att vi inte har tillgång till ugn!
Vinnaren och recept presenteras i bloggen på torsdag kväll. Tack på förhand!

Jag har hittat min drömprins!


Tro det eller ej, men jag har hittat honom! Det snyggaste som någonsin skapats. Jag är förälskad, och han kommer direkt ifrån H&M-magazine. Jag skulle gifta mig på stört med honom om han bara frågade. Han är min stil personifierad, och jag är bombsäker på att han har hur mycket som helst innanför skallbenet, han ser ju riktigt intilligent ut. Snygging, när du ser det här - ring mig på 07813207645 så tar vi en kaffe innan bröllopet. Ok?

RSS 2.0