Now is the time

Sitter och småpratar med mina två vänner Jenny och Emelina på väg till Sidney, Australien, på Skype för tillfället och inser att det verkligen är helt rätt tid att göra spännande resor och upptäckter nu. Skolan avslutad, för tidigt att börja plugga redan, inget jobb som egentligen håller en tillbaka, många vänner som åker iväg på äventyr och så vidare. Det jag känner att jag lämnar bakom mig är såklart familj, och de vänner som stannar i Sverige. Men allt det hoppas jag ska finnas kvar när jag kommer tillbaka. Jag är äventyrslysten och less på allt här hemma just nu, för varje dag som går inser jag mer och mer hur rätt val jag gör som flyttar iväg. Dessutom är väl förändningen väldigt passande för mig då språket ändå är bekant och staden känns som ett stort Stockholm, ett precis lagom steg i rätt riktning! Den största förändringen, då jag aldrig bott ensam tidigare, kommer såklart att vara att faktiskt bo själv och sköta sånt jag annars tar för givet... Så som tvättning, städning, matlagning, inhandling och så vidare! Det är ju inte så att jag inte vet hur man gör, det klarar jag av, men att behöva göra det för sin egen skull! Det blir jobbigt.
Hur som helst, tiden är inne och jag kan inte komma på en tid i mitt liv som skulle passa bättre än att åka just nu!


Från en storstad till en större

Jag och Linn på nyårsförfest i London


Londonresan närmar sig med stormsteg, det är bara nio dagar kvar tills jag och min bästa vän Linn flyttar våra käraste ägodelar, högsta klackar och största leenden bort till London. Det känns häftigt och spännande att lämna tryggheten och allt man byggt upp här för att leva på en rätt okänd destination på obestämd tid.

Igår natt började jag packa, man kan aldrig vara för förberedd. Jag var så nöjd när jag tömt hela min byrå och garderob på saker jag ville ta med mig, och kunde med nöd och näppe stänga väskan! Fasen vad bra jag är, tänkte jag. Efter några minuters funderande kom jag på att "hey.. det där är bara mina kläder", jag inte inte packat ner ett enda par skor. Oj, inte heller plattång, necessär, smycken, träningsprylar, dator.. nej inte ett skvatt annat än mina kläder. Det blir inte bättre än att jag får ta den ökänt stora svarta väskan, ni som sett den vet vad jag menar. Men vad gör man inte för att få med sig en bråkdel av sitt liv till ett annat land? Övervikt eller inte, allt ska med!

RSS 2.0