Frulle

Idag blev det en mycket trevlig frulle i Tianzifang på Kommune, kolla in vilka bägare till muggar och glas!

Dagens

Fördrink på Radisson BLU's skybar
 
Nu är jag så trött på allt som har med fakemarket att göra så att det står mig upp i halsen, jag vill aldrig mer dit! Hoppas av hela mitt hjärta att jag slipper! Tre gånger på en vecka med mina damer, inte alls bara för deras skull, utan för att de ska uppfylla önskelistorna ifrån alla nära och kära. Ni ska veta att vi har kämpat som dårar, och det är inte så roligt som det låter alla gånger.
Kvällen däremot har avslutats på bästa önskvärda sätt, mamma och Helena tog kommandot och sa åt mig att slappna av och slippa tänka på restaurang, barer och adresser - de hade koll på läget. Vi började därför i skybaren på Radisson BLU, där vi konstigt nog var nästan ensamma. Men vi hade ändå mycket trevligt med djupa samtal om allt som hör livet till. Därefter tog vi taxi till Goodfellas, där vi redan varit tidigare, och jag häver ur mig "värst vilken vild fantasi ni har.." då vi kommer fram. Självklart visar det sig att det bara är ett spel för galleriet - vi ska till Lost Heaven bredvid. Jag blir jätteglad! Däremot var det så lång väntelista att vi hamnade på Goodfellas ändå, och alla mycket nöjda med tvårätters och vin för endast 89 RMB (!) innan 20.30! Vi tar Lost Heaven på lördag!
Imorgon blir det utflykt till Hangzhou, vattenstaden.

Ladies night

 
Vi börjar kvällen på Blue Frog som ska ligga på topp när det kommer till burgare.  Dock besviken över att de serverades kalla... Inte helt okej för ett ställe som klassas som bra.
Snart åker vi upp till 92a våningen för gratis champagne! 

Prov idag, dålig tajming




Maya!

Gottigt!
 
Då damerna var lättövertalade hamnade vi på den mexikanska restaurangen Maya i de franska distriktet, där började vi med några goda drinkar som förde mina och mammas tankar tillbaka till semestern i Playa del Carmen för ett par år sedan. Vi beställde in lite olika småplock och delade jag och Helena, bland annat tre sorters taco med kyckling/ lime beef/ chorizo & portabello mushroom, en fantastisk shrimp quesedilla med mangoalsa och en auberginrätt som var väldigt spicy. Men quesedillan vad helt klart toppklass! Alla var mycket nöjda med både maten, servicen och den trevliga miljön. Bra kväll!
 
Maya
Grand Plaza Club House,
2/F, 568 Julu Lu, near Shanxi Nan Lu
巨鹿路568弄
四方新城俱乐部2楼, 近陕西南路

Yoghurtglass!

Det blev yoghurtglass DIY i K11 när eftermiddagsdippen satten in...Mmmmm!
 
Tuttimelon
K11 Art Mall, floor B2
300 Huaihai Zhong Lu, near Huangpi Nan Lu

Måndag

Det var ingen liten sallad, och tacka gudarna för det!
En del av alla smågrejer på antikmarknaden
Det rådde delade meningar om den kombinerade fot/axelmassagen
 
Vi började dagen med en frukost/ lunch på Element Fresh Vintage i Xintiandi, själv slog jag till på Laffa Bread Salad med kyckling som jag hört så gott om, och mamma höll sig till en smootie och Helena valde en "Truck Driver Sandwich". Alla mycket nöjda trots det lite väl starka kaffet.
Efter matstoppet traskade vi vidare till antikmarknaden där vi prutade och kikade på småsaker, för att sedan unna oss över en timmes fotmassage i många former! Tiden rann iväg och efter det blev det hotellet och ett NTC-pass på hotellets gym.

Fotlyx

Idag passar vi på att bli lite ompysslade!

Basil Drops

Basil Drops
 
Jag kan förstå varför alla pratar om dessa goda, goda basilikadrinkar! De är verkligen huuuur goda som helst - muddlad basilika, citron, sockerlag och vodka! Mmmm.. God och spännande mat också!
 
Sichuan Citizen
30 Donghu Lu, near Huaihai Lu
东湖路30号 近淮海中路

Gårkvällen

Gottigt på Goodfellas!
 
Efter en lång dag med promenader genom staden, Yuyuan Garde, för att till slut hamna på samma italienska ställe där vi firade Martina, Goodfellas. Idag började vi på Mr Pancake House, promenerade till Jing'an Temple, och sedan till fake market! Oj vilken pärs, hehe!
 
Goodfellas
7 Yan'an Dong Lu, near Zhongshan Dong Yi Lu
延安东路7号, 近中山东一路

God morgon, ordagrant

 Morgonstund har guld i mun
 
Började dagen med en simtur i poolen...För att fortsätta med..

Framme!

Min fina mami!
 
Mami & Helena är framme! Inte nog med att dem är här, att hotellet är suuuuperfint - jag har fått en leverans från himlen! Tack mami, Micke & Helena för allt gottigt! Nu ska vi ut och promenera till Yuyan Garden, vi hörs!

Flyttdags?

Liten packning?
 
Nääää... Men man skulle kanske kunna tro det! Men jag packar för en långhelg på hotellet med mamma & Helena som landar här i Shanghai imorgon, men jag lämnar även över sommarkläder som får åka tillbaka till Sverige. Stackars mamma, hon sa att det incheckade bagaget nästan bara bestod av mina saker (önskelista på godsaker från Sverige och höst/vinterkläder) och att handbagaget fick rymma hennes packning.. Ooops!
Tack och lov stannar de längre än en långhelg, men då jag har vissa viktiga lektioner passar det bättre att jag sover hemma nätterna innan skolan. Men det ska bli sååå mysigt att få hit dem och visa dem min vardag och Shanghai!
Idag har jag passat på att tvätta och städa innan jag får besök, kört en långlunch med Johan ifrån Linköping och promenerat omkring i vårt område i jakt på färska kryddor och grönsaker - vilket vi också hittade, jippi! Sen har jag mest pluggat, och gjort saker för att slippa plugga. Bra kombination! Snart läggdags så jag är pigg imorgon!

All my life, I've been, I've been waiting for someone like you

Oj oj, nu är jag peppad!
 
Hur peppad är jag på det här? Superpeppad! Bokade biljetter för ett par dagar sen och kan knappt bärga mig! Hörde att det är biljettsläpp i Stockholm imorgon för spelningen 2014. Jag får äran några månader före, jippi!

Dör pinsamhetsdöden



För ett par veckor sedan hade vi i hemläxa att spela in en kort "elevator pitch" på film, en minut lång, där vi presenterar en business idea. Jag pratade om pant då det inte finns här i Kina. Idag inträffade min största fasa - att den skulle visas i klassen! Vi är 96 i klassen och han valde ut 6 st att visa... Gaaaah så pinsamt! Fick i och för sig rätt bra feedback, men ändå!

Kusin vitamin!

Gott med alla härliga frukter här, de smakar verkligen mer!

Känner mig duktig

Husliga jag..hihi
 
Efter att ha lagat årets typ godaste indiska gryta med kyckling, champinjoner, gul lök, strimlad ingefära, chili, vitlök och tikka masala-krydda är jag ytterst glad att ha matlåda två dagar framöver! Det enda som saknades var ett vitlöks-naan...
 
Feeling good over myself for cooking the best indian dish, and even happier for the leftovers!

Trafiken

Tyvärr en väldigt vanlig syn, tre på en moped vara en en liten baby eller ett barn
 
Vid första anblick är trafiken i det här landet kaosartad, vid andra anblick är den minst lika galen, men så snart man förstår sig på den inser man att den bara är väldigt annorlunda.
Trafikljusen agerar riktlinjer snarare än lag, det bästa råd jag fått är "do as the locals do", annars kan man lätt bli stående på trottoaren ett bra tag innan man får gå över gatan. Här kör bilar mer än gärna mot rött, lika så fotgängare.
Bil- och mopedförarna tutar för fulla muggar, inte alltid för att de är arga eller irriterande, utan ofta för att varna att "här kommer jag". Om någon hemma skulle tuta på mig så vet jag att jag gjort något fel, men här behöver man inte ens vända sigom, man håller sig bara på sin kant och fortsätter. Detta gör att jag själv alltid har ett finger på ringklockan när jag är ute och cyklar.
Trots att trafiken är galen är den rätt respektfull, ingen har intentionen att köra på någon, om någon i vanlig ordning kliver rakt ut i gatan stannar bilarna (och tutar). Däremot hade jag varit totalt livrädd om jag som döv skulle leva i Shanghai!

Gårdagen som inte tog slut

 
Efter visningen kilade jag, Alexandra, Martina, Simon & Fabian vidare för att sällskapa lite i Xiantiandi där vi hamnade på Paulaner för lite riktig öl, när ölen var slut begav vi oss vidare till Yongkang Rd där kvällens bravader fortsatte, och ackompanjerades av Iullia som kom när det vankades sushi. Kvällen avslutades med ett måndagsbesök på M2. Inte riktigt vad jag planerat för dagen, men det var länge sen jag hade så roligt. Och minst lika roligt idag när vi kollade igenom kvällens partykamera.
 
After the fashion show we went Xiantiandi for some real beer at Paulaner, and the day never seemed to end, so when the beer was finished we took a cab to Yongkang Rd for some drinks and sushi. The night ended at M2, which was certainly not part of the plan for the day. But it was so much fun, and watching all the pictures from yesterday made today even better!

Ratpack

The designer himself!
Finalen
 
Här kommer ett bildregn ifrån visningen av Ratpack på Shanghai Fashion Week. Jätteroligt att vi fick äran att komma dit och titta! Det visades kostymer i alla dess former, främst för herrar men det fanns även vissa för oss damer med. Vissa kavajer var riktigt vassa vill jag säga!

Shanghai Fashion Week!


Vi blev personligt inbjudna av designern för Ratpack, det här ska bli kul!

Mysmiddag..

Alexandra och söndagsmiddagen på La Casa
 
..Med denna pärla! Visade henne Yongkang Rd och min favvobutik med alla klänningar, jackor och fina kavajer! Efter det fick jag äran att ha dubbeldejt med Emma & Joanna på Skype, snacka om lyx!
Är jättepeppad på imorgon, för då ska vi på...

Tabata

Dagens lekplats!
 
Efter en solig frukost på balkongen samt lite plugg, sprang jag iväg till en av de få gräsmattorna på campus för lite utomhusträning. Är glad att vädret tillåter, det känns som att varje solglimt kan vara den sista! Det blev ett riktigt svettigt tabata-pass hittat här. Nu ska jag faktiskt (pappa) ägna resten av dagen till plugg! Wish me luck!

Veiw from the top

Night veiw
 
Här är utsikten ifrån min balkong på 16e våningen, är rätt nöjd med utsikten över staden som aldrig sover. Och det är verkligen sant, det är aldrig någonsin tyst här. Trots att jag bor hägt upp hör jag arga biltutor, mopedalarm som går nätterna i ända, katter som jamar, eller ytterst vanligt förekommande - fyverkerier mitt i veckan oavsett tid på dygnet. Ja, kommer det inte utifrån så kommer det garanterat ifrån min kyl, ifrån korridoren eller ifrån toaletten - om någon annan spolar låter det som om min toalett spolar...

Bästa starten på en lördag

Dagens frukost, provade drakfrukt för första, och sista gången, det smakar ingenting!
Svettigaste (kanske för att jag typ är den enda) tjejen på gymmet
 
God frukost och ett riktigt hårt pass på gymmet - behövdes efter att inte ha varit där på fyra dagar! Nu blir det lunchmöte med min studiegrupp, som jag för övrigt ogillar starkt. De skiter i allt och dyker inte upp när vi ska göra grupparbeten, svarar inte på mail eller sms, och är allmänt ignoranta. Jag blir häxa-surtant med dem.

Sköna kväll

Avnjuter sura bilar, tack igen Mikaela
 
Efter en mexikansk middag med några av tjejerna från skolan blir det filmmys och hemmakväll för min del, medan resten av gänget från skolan ska ut och partaja. Nä, tant behöver vila en helg, så är det bara. Hur mycket de än tjatar.
 
After a mexican dinner with the girls from school, I'm choosing a friday night in peace and calm. I need a weekend without any parting. That's it.

Exit entry

En och en halv timme på visumenheten..
Faktiskt en riktigt god pasta, tro't eller ej, men den låg vid marknaden, men jag blev väldigt positivt överraskad av att det fanns soltorkade tomater i, vilket de inte alls skyltade med. Stort plus..Från Daisy's Coffe eller något
 
Besöket på visumenheten tog 1,5 tim vilket jag ändå får klassa som snabbt för att vara Kina, hade desstuom lite tid att plugga vilket var toppen. I övrigt kör jag på att "jag är ledig fyra dagar i veckan" (fre-mån) vilket gör att jag inte pluggar då...Måste börja. Snart.
Visumenheten ligger vid Shanghai Science & Technology center eller vad det nu heter, samma station som ytterligare en marknad med väskor, plånböcker, skärp, skräp, och massa annat finns. Så, väl på plats kände jag att jag lika gärna kunde ta en runda. Bästa knepet för att slippa alla jobbiga försäljare är ett par lurar med riktigt hög musik i öronen, och en lätt arg blick på det, fungerade jättebra idag! Pjuu vad skönt!
 
After one hour and a haft at the center for visa applications I visited yet another one of the markets, they seem to be endless. But since I figured I have the day off any how, I spent some time in there. Even enjoyed a pretty nice pasta with mushrooms, bacon and sundried tomatoes which was really good!
I used my best trick to avoid conversations with the salesmen - lound music in my earplugs and a bitchy look. Works every time!

Kapen ifrån Fake Market

 Ny sminknessecär 
En stjärnsjal tillräkligt lik min gamla
 
Det här är vad jag kom hem med i månads när jag och Iullia varit på Fake Market, kom undan så billigt som med 40 kr! Hade budget på 100 kr så är nöjd.
Idag ska jag åka till polisen och försöka ordna mitt visum så att jag får resa ut ur landet och tillbaka, vill börja planera för en tripp till Hong Kong! Hoppas att det inte tar allt för lång tid...

På tal om mat..

En riktigt god frukost, vi måste tillbaka till Broms Linn!
Basen på min tomatsoppa, skjuts in i ugnen, och mixas..
Sommarens godaste tallrik som avnjöts i trevligt middagssällskap
Haha till och med kroppkakor är jag väääldigt sugen på, dock mormors med bara grädde till
Räksallad med keso och avokado
En gottig kladdkaka
Mickes röding med skummad citronsås och räkor..
Fetaost.. oj vad gott, tillsammans med fantastiskt goda soltorkade tomater
En brunch värd namnet
Mammas underbara parma- och chevrésallad
Scones..
En riktigt matig laxsallad med rödbetor och matvete
 Världens bästa morgonrutin; yoghurt, frusna bär, spenat, citron, ingefära, kanel, cayennepeppar, linfrön, juice, havregryn, avokado och ett krossat ägg. Det blir inte mycket bättre!
 
Efter att ha varit i Kina i 1,5 månad har jag verkligen haft tid att reflektera över vad jag sakna i matväg i det här landet, och listan är lång trots denna förhållandevis korta tid. Men jag saknar verkligen en riktigt matig, fräsch och god sallad som inte bara består av isbergssallad, gurka, tomat, paprika och kyckling. Jag vill ha massa god ost till, ruccola, matvete eller bulgur, någon fräsch frukt, kanske rödbetor eller soltorkade tomater och oliver.. Oj vad det vattnas i munnen... Jag längtar efter Mickes underbart goda chili.. Keso, ett glas kall mjölk, god yoghurt, creme cheese, kesella och min stavmixer så jag kan göra mina morgonsmooties. Ser fram emot att få äta en macka på fullkorn med en riktig skiva ost och skinka som inte är 1,5 cm tjock. Längtar efter att kunna göra ungsbakad lax, lasagne och paj, eller varför inte min favorit rotfrukter i ugnen? Scones...kladdkaka... Jag håller på att go nuts just nu.
Men för att inte prata om produkter eller rätter så saknar jag generellt främst de dagar jag får äran att äta min älskade kocks mat, tillsammans med honom. Eller en härlig middag med vänner. Sällskapet.

Welcome to my kitchen

En matlista då inspirationen tryter
 
Det här är vad jag har att jobba med när det kommer till matlagning, ett kök med 3/6 fungerande gasplattor, samt en behållare som förser mig med vatten på 95-99°C. Har verkligen börjat gilla gasspis då det blir varmt så snabbt, och gällande vattenbehållaren är det mycket smidigt att inte behöva vänta mer än någon minut för att koka upp vatten. Det är inte jättefräscht, men rätt okej ändå, och jag är nästintill den enda som använder köket på hela mitt våningsplan. Känner mig ju dock väldigt begränsad av att inte ha tillgång till varken ugn eller micro... Måste alltid värma på maten i en stekpanna, vilket känns sådär!
Blev tvungen att sätta mig och skriva ner en lista över saker jag faktiskt kan laga i det här landet, med tanke på köket och utbudet av mat. Jag har ännu inte lyckats hitta några vettiga mejeriproduker såsom matlagningsyoghurt eller grädde, så det blir oftast såsfritt. Rätt nyttigt så sett!
Idag slängde jag ihop en räkpasta med citroncest och saft, torkad röd chili, vitlök och sweet chilisås - smarrigt!

Det blir kallare

Långbyxor på, kan nog räkna på ena handen hur många gånger jag haft det fram tills idag
 
Idag är det bara 16°C och blåsigt, igår var det ännu värre och blåsigare. Det är plötsligt kallt. Min reaktion på detta är att jag känner mig matt, trött, har ont i kroppen och känner mig som om jag är på väg att bli sjuk. Det är inte lovande.

Count down

Helena, jag och mamma i Dobrovnik förra året
 
Nu är det inte alls långt kvar tills min kära mami och Helena kommer hit för att hälsa på mig! Lördagen den 26e oktober närmar sig med stormsteg. Det ska bli såååå roligt att ha besök, har gjort en massa research inför deras vistelse men behöver nog lite mer kött på benen för att kunna underhålla två världsvana kvinnor i en veckas tid! Några tips på restauranger, platser att besöka/ saker att göra eller marknader jag inte redan sett? Allt är välkommet!

Jag har tänkt visa dem/ underhålla dem med:
Dagstripp till Suzhou, vattenstaden
Massage på Zen Massage
Old Town
The Bund
Antingen Gods Temple eller Jin'an Temple
En tripp upp i något av de höga tornen
Fake market/ Fabric Market/ Bird & Flower Market/ fler?
Rundtripp i min vardag på och omkring universitet
Brunch någonstans
Kanske Ladies night på 92:a våningen? Sist var det ett helt gäng i deras ålder där
Massa trevliga middagar
 
Mami & Helena, vad tror ni om det? Vad vill ni själva se och göra? Kolla gärna in www.smartshanghai.com för lite tips!

Home delivery

Mycket god lasagne
 
Har sen jag kommit hit varit riktigt sugen på en god lasagne, men då jag inte har någon ugn är det en omöjlighet att tillaga den själv. Nu har jag hittat en supergod lasagne en bit bort på min gata - som kör home delivery gratis inom 2 km. Dessutom är portionen stor nog att dela i två. Jackpott!
 
Ciao Café
Wudong Rd

Oj så nöjd!

Nya klänningen
 
I fredags på vägen hem ifrån Yongkang Rd så gick jag förbi en butik som skyltade med färgglada kavajer, festliga klänningar, skinnjackor, pälsvästar och annat trevligt. De hade precis stängt och jag kände att jag verkligen ville tillbaka dit. Så igår när jag väl hade chansen släpade jag med Iullia som fick vänta när jag provade sju klänningar och två kavajer, för att slutligen välja en klänning som jag älskar. Problemet (fördelen?) är att det finns bara ett exemplar av allt, vilket betyder en storlek, så det gäller verkligen att träffa rätt! Priserna för en snygg partyklänning ligger på ca 140-380 RMB. Jag blev hur som helst frälst - så hit ska jag garanterat tillbaka!

Fuxin Road 1251
Närmaste tunnelbana South Shaanxi Rd linje 1 & 10

Great Monday

 Iullia kom på en fantastiskt rolig idé - fotoautomat!
 
Har spenderat större delen av dagen med pärlan Iullia, hon är riktigt skön den tjejen. Vi hann med allt ifrån sushi till fake market, till en fantastisk nyfunnen klädbutik med underbara saker till ännu bättre priser och en middag på Yongkang Lu ackompanjerad av ett par öl. Får alltid chansen att öva min kinesiska i hennes sällskap - stort plus!

Say cheese!

Probably the cheesiest pizza in the world

Inflyttningsfest

Haha Alexandras, Jonathans & Kickis fina inflyttningspresent
 
Tack Martina & Marcus för en toppenbra inflyttningsfest! Så bra styrt med beer pong-turnering, drinkar och trevligt sällskap! Grymt!

Fantastiska lördag



Denna lördag bjuder på 27°C och strålande sol! Sitter på balkongen och läser i solen, medan jag samlar kraft och motivation att slita mig från solen och gå till gymmet!

Tjejdag

Härliga Iullia
Fina gelénaglar med fjädrar som detaljer
Provar färskpressad granatäppeljuice - så gott!
Mmmm...ums!
Hittade ett fantastiskt bageri där...Köpte en nybakad och varm baguette och en croassaint
Skål från Josefin & Mikaela
 
Har haft en riktigt mysig tjejdag med Iullia (Julia) där vi båda gjort naglarna, jag gjorde mina precis vid skolan och hon gjorde sina på sitt nya favvoställe i Xiantiandi. Sjävklart var vi med varandra på de båda ställena, haha. Däremellan tog vi en sushilunch på en nyfunnen jättehärlig "bargata" som dagtid är en jättetrevlig gata för lunch - Yongkang Rd.
När båda var nymanikyrerade och nöjda med dagen fylld av många skratt, mötte jag upp Mikaela & Co som tydligen skulle till samma gata Yongkang Rd för drinkar och middag. Så, bara för mig att promenera tillbaka igen och uppleva kvällskulturen. Mycket trevligt, och dessutom är det en "öppen bargata" vilket betyder att du kan köpa din dryck/ mat var du vill och ta med den till vilket ställe som helst på gatan - så nice! Tyvärr hade jag inte ork att prova varken drinkarna eller maten, så hängde mest med som sällskap. Dock mycket trevligt ändå!

Veckans godaste!

Yummy in my tummy!
 
Idag gjorde jag en variant på tacos med aubergine stekt tillsammans med köttfärsen och min medhavda tacokrydda, blev sååå gott och lite extra matigt! Saknade såklart såserna, guacamole, salsa och gräddfil, men det här var så nära jag kunde komma med utbudet från Walmart. Kändes nästan lite hemma. Är mycket sugen på att besöka den kända "Avocado Lady" här i Shanhai som ska sälja grymt bra avokado och importerade varor till ett bra pris.
 
Todays dinner was probably the best of the week! Used my taco spices from back home to make a tortilla bread taco, unfortunately without guacamole and salsa!
 
Avocado Lady
274 Wulumuqi Lu, near Wuyuan Lu
乌鲁木齐路274号, 近五原辂
Närmaste tunnelbana Changshu Rd eller Shanghai Library

Mmm...




Lite cream cheese på den och en klick marmelad så hade jag varit i hamn! Dock väldigt god ändå!

Alltså...

 ..Titta vad jag fick av Mikaela! Kunde antagligen inte bli gladare! Stort tack fina du!

Såå härligt

Återigen "ladies night"
 
Jag har min gamla chef Mikaela på besök här i Shanghai, så galet roligt att äntligen ha en kompis här som man känner sen innan! Efter en grym middag på Goga med Mikaela, Josefin och Nina bar det av till ladies night på 92a våningen av World Financial Centre igen för lite gratis bubbel! Jag har tyvärr en tidig lektion imorgon så var tvungen att åka hemåt, och lyckades dessutom argumentera (på kinesiska) att priset för taxin var för högt - lyckades få pengar tillbaka! Weeii. . getting there!

Sämsta kinesiskan

Den ytterst dåliga boken
 
Jag är så besviken över hur mina kinesiskalektioner är, som jag tidigare skrivit pratar vår lärare bara kinesiska, ingen engelska, vilket gör det hela väldigt komplicerat på nybörjarnivå. Men inte nog med det - boken vi använder innehåller många meningslösa ord och meningar som knappast används av nybörjare, hur ofta kommer jag använda "svart hål" eller "gås" när jag knappt kan fråga om vägen eller hur mycket något kostar? Det är tyvärr helt fel fokus på lektionerna och 40 % består av upprepning av tidigare, värdelösa kapitel, 40 % av att hela klassen, två och två, ska läsa ut boken inför hela klassen, där alla läser samma fras. De 10 % som är kvar går till att läsa det nya kapitlet. Dessutom ska vi lägga kraft på att lära oss kinesiska tecken, när vi inte ens kan prata..Till råga på allt beskyller jag inombords läraren för allt ont emot kinesiskan, och kommer och går som ett åskmoln.
Jag har precis laddat ner åtta ljudfiler á 30 min med vardagskonversationer som verkar jättebra, plötsligt känns det som att det finns hopp. Det är ju så svårt att leva här utan att kunna språket, så man måste ju lära sig!

Luften har inte varit så bra som nu..

Utsikten från min balkong idag...fy fasen vad tråkigt väder!
 
..Men priset är att himlen gråter floder, och har gjort sen igår! Det fullkomligt öser ner och ett paraply hjälper knappt, saknar mina Hunter-stövlar lite lätt just nu.
Har egentligen lektion om fem minuter, men efter att ha gått igenom dagens föreläsning online och insett att jag kan/ förstår allt redan, känns det rätt värt att stanna hemma och plugga i stället för att sätta sig på cykeln i 15 min i ösregn för att komma dit.
 
Today the weather is so bad I just decided to skip class, I had a look at the lecture slides and realized I already know pretty much everything about todays class. Good timing!

Nedräkning

Nu är det 73 dagar kvar tills vi ses hjärtat! 36 dagar har gått, så det är precis två tredjedelar kvar tills du är här.
 

Insta lately

 

Min fina Céline bag. En smarrig pasta bollo. En fantastikt, ung man, även mitt hjärta.
Glad jag innan utgång. Min räddare i nöden, när sockersuget slår till. En oväntad påse på tunnelbanan.
Kineser som fotar mig blir fotade tillbaka. Dumma brännmärke efter matlagning. Kranen som säger YOLO.

 

DIY

Hemmagjorda kycklingwraps med tzatsiki till middag
 
Här äter folk i regel ute jämt enligt min mening, det klassas som billigt om man inte har något emot att äta kinesiska rätter alla dagar i veckan. Jag däremot, min kräsna lilla sak, är ännu inte riktigt förtjust i "pinn-mat" dvs. kinamat än, och då är det inte så himla billigt att äta ute varje dag.
Dock lagar jag gärna mat själv, i den mån det går utan ugn, med en stekpanna och kastrull, med ett utbud av råvaror som kunde varit bättre. 9 av 10 av mina rätter består av kyckling...
 
Here in China most people seame to eat out almost every day, which is considered cheep if you happen to like China food. I'm still not convinced which leads to a higher price when eating out. But I like cooking myself even though I have only got a frying pan, haven't got an oven, and only find a small part of all groceries I would like. So far chicken is included in 9 out of 10 dishes...

Födelsedagsfirandet

Många, aningen suddiga bilder ifrån gårdagen med klassen ifrån Borås/Göteborg. Fick träffa många som jag tidigare inte träffat, hahaha oj oj vad många härliga och tokiga profiler ni har i klassen! Väldigt roligt! Och tillbaka till No.88 ska vi garanterat!
 
No. 88
A Mansion, 2/F, 291 Fumin Lu, near Donghu Lu
富民路291号2楼 近东湖路
Närmaste tunnelbana Shanxi Rd

Vilken kväll!

 
Jag, födelsedagsbarnet Martina, Kicki & Alexandra på No. 88
 
Sitter i taxin på väg hem ifrån Martinas födelsedagsfirande, vilken grym kväll! Middag med italienska delikatesser på Goodfellas, drinkbord, konfetti, ballonger och bjudskumpa samt att hela klubben sjunger Happy Birthday to you på klubben No.88. De serverade oss en flaska 75.5% Bacardi...Herre gud vad starkt! Och vilken fantastiskt rolig kväll med så härligt gäng, samtliga från klassen från Borås/Göteborg. Tummen upp för Shanghais uteliv!
 
Godfellas
7 Yan'an Dong Lu,near Zhongshan Dong Yi Lu

延安东路7号, 近中山东一路

Tianzifang

Jobbar fortfarande på att lära mig kameran helt
 
Efter att ha besökt kameramarknaden för andra gången, denna gång lite mindre rookie, lite mer pro, haha, gick vi vidare för lunch i Tianzifang nära stationen Dapuqiao på linje 9. Samma område som Bell Bar låg i, alltså denna härliga oas bakom murar, avskärmad från den yttre världen. Vi landade på ett mysigt ställe med pasta, kinesiska rätter och pizza på menyn. Gillar verkligen området trots att det är aningen turistigt, eller tja, västerländskt med andra ord.

Mina kap

Helt klart nöjd med sprinkle-lacket jag köpte

Dvino

Härlig atmosfär och balla lampor av gamla vinflaskor
 
Fredagskvällen bjöd på ett glas rött, gott vin på vinbaren Dvino med Göteborgsgänget, ett riktigt mysigt ställe vid Changping Rd. Väl på väg hem, glad över att ha hunnit med sista tunnelbanan (som går vid 22..) har jag haft lite kontakt med resten av gänget som bor här på campus. De hänger på sitt stammisställe Helen's men jag var på tok för trött tyckte jag. Precis när jag ska svänga in på campus möter jag Koun som mot alla odds lyckas övertala mig att komma förbi och säga hej, vilket jag gör i en timme ungefär, för att återigen banga utgång och gå hem först. Nöjd över mitt beslut.

Kaos

Martina letar keps..
..När det letades keps provades även ren
Om man känner att ens tillgångar inte riktigt räcker till finns lösningen här, rumpinlägg!
Proppat med kineser, vi var i princip de enda västerlänningarna där
En välbehövd glasspause på McDoland's
 
Ja herre gud vad kaosartat Qipu Lu Clothing Market var, proppat med folk, försäljare bra mycket jobbigare än på fake market, miljontals prylar överallt och galna intryck. En marknad som trots detta föll mig i smaken rent utbuds- och prismässigt! Är så glad att jag också lyckats hitta ett rimligt komplement till min förlorade stjärnsjal, 13 RMB (ca 14 kr) känns helt okej! Men här finns kläder, skor, smycken, smink, accessoarer, sjalar, väskor och lite allt möjligt i tre olika hus på Qipu Lu.

Letar fortfarande efter..

 Qipu Lu
 
..Riktigt billig shopping av "vanliga kläder" om man nu får säga så. Shoppar man i någon av de miljontals galleriorna får man räkna med att betala svenska priser, vilket inte känns så roligt när man är i landet som producerar allt. Så idag provar vi Qipu Lu Clothing Market som av Smartshanghai beskrivs "It's ground zero for young local shoppers, and pretty much hell for everyone else". Hehe, det blir spännande!
 
168 Qipu Lu, near Henan Bei Lu
七浦路168号, 近河南北路
Närmaste tunnelbana Tiantong Rd linje 10

Fake market Taobao Cheng

Själv köpte jag den orangea väskan där för 60 RMB, och måste även börja kika efter en ny stjärnsjal då jag tappat bort min älskade favorit jag fick av Siri. Är så himla ledsen över det och arg på mig själv!
 
För ett tag sen besökte vi en av de stora "fake marknaderna" här i Shangahi där det kryllar av allt ifrån väskor och skor till hörlurar och knivar. Då vi var fem tjejer och redan innan väldigt trötta spenderade vi cirka en timme i trevåningshuset, så jag har sett långt ifrån allt. Tänkte åka dit någon dag nu i veckan och se om man kan hitta något roligt!
 
Taobao Cheng
No.580 West Nanjing Road, Shanghai, China
南京西路580号
 
 

Gårdagens outfit

Drog på mig mirakelbyxorna ifrån Bitte Kai Rand och fina linnet jag fått av mina tjejer, och finaste örhängena ifrån Micke

Ladies night

En skymningsbild av TV-tornet..
Med Alexandra på Morton's
God Appeltini och god bjudmacka..
 På Morton's
Shanghai World Financial Center
En del av inredningen hängandes från taket på SWFC
Dansuppvisning på Phebe
Grannarna, en promoter & Alexandra
Snodde en hatt..
 
I den här staden verkar man kunna hitta "ladies night" någonstans varje kväll, vilket betyder att tjejer dricker helt gratis! Antingen under begräsade tider eller med begränsat urval, men ändå! I Sverige existerar inte gratis, inte utan hake. Så igår möttes jag och Alexandra upp på steakhouset Morton's då de har "Mortini hours" mellan 17 & 19 alla vardagar och det bjuds på Filet mignon steak sandwiches, som var väääldigt goda! Där drack vi drinkar med blandad kvalitet, haha, deras Appeltinis var jättegoda men min Lychee Mojito smakade fisksoppa. Så äckligt att jag fick be om en ny..
Därefter traskade vi vidare till Shanghai World Financial Center, även kallad kapsylöppnaren, för att besöka 100 Century Avenue, världens högsta bar på våning 92 med öppen champagnebar för alla tjejer! Bara att njuta medans man är här helt enkelt! Där träffade vi på alla mina svenska grannar från mitt våningsplan, de är 10 tjejer från Borås som precis slutat gymnasiet och åkt hit för att läsa kinesiska ett år. Några nya ansikten och några välbekanta, mycket trevligt. Vi begav oss därifrån till Phebe för att sen sluta på Maya. Tant Sofia var försten att kasta in handduken då jag likt ungdomarna inte klarar av att festa till fem på morgnarna längre! Det var en jättehärlig kväll med skratt, dans och mycket gratis, roligast ändå är alla människor man träffar!

Mr Pancake House

Pablo berättar om sin "kinesiska flickvän" / kinesiska stalker
 
På kvällen igår mötte jag upp min kompis Pablo från Mexico för att äta middag, han hade kollat upp ett ställe som han ville gå till, och dessutom försökt gå till två gånger innan. När vi väl hittat dit visade det sig vara stängt, antagligen på grund av National Day då vi definitivt vad där inom ramarna för deras öppettider. Men inte långt ifrån låg Mr Pancake House med samma koncept som Pancake Day borta hos oss, amerikanska pannkakor, belgiska vofflor, omeletter, hamburgare, pasta och mackor. Jag körde en säker cheesburgare, mycket gott!
 
Yesterday I had dinner with my Mexican friend Pablo. We was looking for a place he wanted to go but I was obviously closed and we went to Mr Pancake House serving nice burgers instead!
 
877 Wuding Lu, near Jiaozhou Lu
武定路877号, 近胶州路
Närmaste tunnelbana Changping Rd linje 7
 
 

Sen frukost

Har plötsligt blivit duktig på att göra fina omeletter, enligt mig själv, tror det är tack vare gasspis! Till det den godaste frukten ever - papaya
 
Jag ville inte ta mig ur sängen idag, när jag vaknade vid nio imorse drog jag åt mig kameran och började bläddra bland bilderna från igår. Först två timmar senare gick jag upp för att göra frukost...Som många vet klarar jag mig såklart inte två timmar utan frukost, så det blev till att äta yoghurt i sängen innan..
Innan jag åkte från Sverige lyckades jag konstatera att jag inte gillar frukt, för jag är så jäkla trött på äpplen och päron, så sjukt tråkig svensk frukt. Men det är inte sant att jag inte gillar frukt, jag gillar exotisk frukt, vilket det också kryllar av här. Varje dag börjar jag med en del papaya med pressad citron över - såååå sjukt gott!
Nu ska jag lära mig allt om min kamera, sen ut och röra lite på fläsket trots att gymmet är stängt!
 
After a long morning spent in bed with my new camera and all the pictures, I finally got up to make myself the "second breakfast" of the day. Because I had to have some yoghurt in bed.. I can't stand two hours without any breakfast!

Bell Bar

Den övervåningen
Martina, Marcus & jag
Martina ifrån Göteborg och fotografen Will ifrån Sydney
Marcus från Stockholm
Marcus & jag
 
Igår efter vår runda på kameramarknaden gick vi in i ett väldigt lummigt, ballt och rätt proppat område fullt med små butiker, barer och restauranger. Will tog med oss till ett ställe som heter Bell Bar och låg mitt inne i smeten av små, små gator. Det kändes lite som att komma in i någons gamla lägenhet då inredningen var väldigt mysig och väl vald. Ytorna var små och baren uppdelad i tre våningar med livsfarliga trappor emellan. Helt klart värt ett besök för dess mysiga atmosfär, priserna för en öl eller drink var 50 RMB (ca 55 SEK).

Bell Bar, No 11 Lane 248, Taikang Road, Luwan, Shanghai 200025
卢湾区泰康路248弄11号后门
Närmaste tunnelbana Dapuqioa Station på linje 9


Hittade...

..Dem här fina också! Micke hjärtat, hoppas du gillar våra nya, handgjorda kuddöverdrag, dessa följer med hem!

Jag har blivit med kamera, en riktig kamera!

Det fanns så galet mycket kameror, vintage, begagnade, splitternya, allt!
 
Kan inte beskriva min lycka över att äntligen äga en bra kamera, en Canon EOS 500D som jag med experhjälp i form av en professionell fotograf fått hjälp att välja. Den är second hand och jag fick ett pris som bara nådde 50 % av min smärtgräns, så jag kan antagligen inte bli mer nöjd! Betalade 2150 RMB (2240 SEK) för kamerahus och en 18-55 mm lins och ska antagligen köpa till en 50 mm lins med större ljusinsläpp som ligger på ca 500 RMB. Oj vad glad jag är! Köpte dessutom till världens snyggaste axelrem, håller ni inte med mig?
 
Super excited, just got myself a camera, a real one! It´s second hand and I had an professional photagrapher as help when I bought my Canon EOS 500D. So happy! I love the strap I bought to go with the camera, it makes it more me. Do you agree?

Nu ska vi ut på tigerjakt...



Nää...Menade såklart kamerajakt! Idag besöker vi kameramarknaden, hoppas på att kunna göra ett klipp!

RSS 2.0