Svenskshoppen uppfyllde två av mina stora cravings


Vi besökte svenska shopen i Edgware Road idag, där fanns det allt ifrån Bregott till svensk falukorv och plockgodis! Det blev varsin godispåse, en liten plopp och kexchoklad samt grillkrydda. Men vad skönt det var att se välkända märken för en gångs skull! Den här lilla butiken kommer få sig några återbesök, det ska den ha klart för sig! Nu vankas det kycklingsallad med chevéost till middag, sen en tripp förbi Joanna och Emma.

En bra start på dagen



Frukost sägs vara det viktigaste målet på dagen, och det är helt klart något jag håller med om! Och idag är det ju söndag, det vill säga "lyxfrukost" på menyn! Vad är bättre än en morgonpromenad i regnet (?) och sen en god frukost? Jag gjorde mig äggröra med bacon och lite tomat, till det äppel/kanelthe och ett glas mjölk! Frågan är bara vad man ska göra en dag som denna?

Från igårkväll


Festligheter med Joanna, Emma & Linn på Movida

Som om ingenting har hänt

Mitt mobilnummer fick jag tillbaka på ett nytt SIM-kort på ca 10 min hos Orange, jag var faktiskt förvånad över att jag kunde få tillbaka mitt nummer utan några som helst problem! Och dessutom utan att behöva bevisa att det var mitt, jag bara fick det... samt att han som hjälpte mig förde över mina pengar jag hade kvar på det andra SIM-kortet till det nya. Mycket bra service, tror det hade vart mycket svårare i Sverige. Hade ju dessutom bara ett kontantkort. Men jag tackar och bockar, mitt engelska nummer är i bruk igen med andra ord, och allt är väl löst nu när jag använder min vanliga mobil i stället för den gamla dåliga Nokian jag köpte för 120 kr. Jobbigt bara nu när det ringde från ett nummer jag inte hade... Svarade "på svenska" och fick inget svar från den som ringde..? Jaja! Allt löser sig, hade ändå inga viktiga nummer som jag inte kan få tillbaka!
Intervjun i morse förresten, sjukt kort, men jobbet är som värdinna/servitris kvällar och helger. De vill att jag kommer på utbildning på tisdag, men jag ska se hur jag jobbar på Dune och sådär innan jag bestämmer mig om jag ens vill ha det där jobbet också! Vill nog satsa på bara Dune! Men jag ska tänka! Efter intervjun kilade jag omkring på stan och köpte en übersnygg t-shirt ifrån Zara och det hypade godiset i form av grissvansar.. haha, mycket goda, men satan vad jag saknar SVENSKT PLOCKGODIS! Massa choklad och surt, Karamellkungen.. sura bilar.. kexchoklad.. ÅH! 

Mobil borta!

Ni som känner mig är fullt medvetna om min tendens att tappa bort mobiler, och här är vi igen! Min nya, dåliga Nokia är nu mer allmänt känd som borttappad! Så om ni vill något, ring på min svenska mobil. So long! Intervju på en bar/klubb om en timme, tagg.

Ikväll är det fest mina vänner, nära och kära

Efter en dag på golvet i höga klackar väntar en ännu längre natt!

My cup of tea

Åh vilken härlig och bra dag det har varit idag! Jag känner mig lugn och glad, dagen som lite turist har vart helt toppen trots att jag mest strosat runt ensam i regnet här i London. Linn har varit på egna äventyr som hon själv får berätta mer om senare, men hon borde komma hem någon gång efter åtta ikväll! Själv har jag idag bokat tid på Lloyds bank för ett möte om jag ska få starta ett konto där eller inte... (?) Måste ha ett engelskt konto för att kunna få min lön, men bankerna jobbar inte så att jag bara får ha ett konto ett halvår. Men jag är bra på att ljuga, så jag hittar på nåt!
Resten av dagen har jag ordagrant sprungit omkring med min Londonguide i ena handen och ett paraply i den andra. Jag hade hittat två mål för dagen, Chinatown och en the-shop som verkade underbar! Luchade gjorde jag på Mark & Spencers matdel, och där blev det en tomat och basilikasoppa. Efter ytterligare mer promenad i regnet blev det en Caffe Moccha på Starbucks i värmen. Hur som helst hittade jag min the-shop på en riktigt underbart mysig gata som heter Neal Street och ligger i Covent Garden nära Picadilly. Och butiken hade enormt hög mysfaktor, och jag hade svårigheter att välja vilket the jag skulle köpa med mig. Men efter att ha förtrollats av doften av drömmar, julafton och äppelpaj valde jag ett kanel/äppelthe. Om jag ska vara ärlig är det nog den godaste doften jag någonsin känt!
Nu sitter jag här i soffan och dricker mitt goda the i lugn och ro, efter min goda middag i form av kycklinggryta som jag även ska ha till lunch imorn.

Min dag i bilder


"Ledig"

Idag är jag ledig, hehe, hade första dagen igår och idag är jag ledig.. Verkar ju lite konstigt! Men förklaringen är väl att jag bara är på upplärning och inte börjar i rätt butik förrän om två veckor. Så imorn ska jag sättas på prov i de hektiska kvarteret vid Oxford Circus - spännande! Dagen började mycket bra med en riktigt god och fräsch frukost bestående av yoghurt med färska jordgubbar och blåbär samt vårt smarriga kamomillthe.
Vad som händer idag återstår att se, jag vill vara lite turist idag och spana på olika grejer här i staden! Måste ju erkänna att vi inte ens vart inne i stan (annat än när vi festat). Skamligt!

Lite solsken på det här så hade jag vart i hamn


First day at work


Lite trött i fötterna och i huvudet efter första dagen men allt känns fortfarande mycket mycket bra! Jag har ägnat dagen åt både ointressant policyläsning om saker som ingen brydde sig om, samt såklart en massa servande av kunder och springande efter skor i olika storlekar. Roligast under dagen var att välja vilka skor jag ville ha att jobba i, fick en budget på £60. Helt ok, men la till £15 för att få vad jag verkligen ville ha! Värt. Om engelskan går bra? Det går faktiskt sjukt bra, jag känner mig till och med stålt! Dessutom säljer jag bra, jag kommer bli deras bästa säljare! 

Ord/saker jag måste lära mig på engelska är dock
- Mocka - suede
- Nitar - rivet
- Olika skokrämer - shoe polish, impregnation..
- Skötseltips - advice of using/treating/handling...?


JAG HAR JOBB!


Jag har idag skaffat jobb i en skobutik som heter Dune, ligger i Westfields shoppingcenter! Jag var där inne i förmiddags och frågade om de hade någon ledig tjänst, vilket de faktiskt hade. De ställde lite frågor om jag hade jobb idag, hur flexibel jag är och vad jag hade för planer inför morgondagen. Såklart hade jag inga, och vi skulle precis boka intervju då managern ber mig komma in kl 16.00 och provjobba i stället - jag hade ju ändå helsvarta kläder på mig, som hon sa. Så min dresscode är helsvarta kläder och ett par av deras skor. Jag kom in kl 16.00, sådär lagom nervös och blev direkt inskickad till lagret där jag blev guidad i hur alla tusen skolådor var uppradade - tre bokstäver och tre siffror. Bara att lära sig! Sen fick jag läsa deras handbok på ca 35 sidor om hur man ska betee sig, klä sig och framför allt sälja i butiken. Jag inser plötsligt att jag faktiskt jobbar med sälj igen om kommer kunna använda mina säljkunskaper ifrån Viasat, men på ett annat sätt. Klar med handboken och en svensk tjej kommer fram och presenterar sig, supergullig, hon kommer nog kunna hjälpa mig. Väl ute på golvet var jag nervös första kvarten, sen släppte det och en timme senare berättade managern att jag fått jobbet. Jag tackade såklart JA! Jag måste dock alltid komma ihåg att ha perfekt fixat hår, välmanikyrerade finger- och tånaglar, perfekt lagd make upp, inte mer än två ringar per hand, max ett halsband, ett par örhängen, stylish clothes och såklart svarta sådana varje dag. Här kommer inga problem uppstå. Jag har precis målat och filat både finger- och tånaglarna och köpt nya tunna nylonstrumpor samt en svart kavaj. Imorn ska jag ett par skor. Jag är redo. Ska dessutom på en intervju på lördag om ett barjobb på On Anon då jag faktiskt bara blivit anställd på 4 tim per dag mån-fre än så länge.


Back on track

Planen för dagen - söka jobb! Jag ska börja med gallerian Westfields för att gå till de ställen som inte blev av igår, printa ut nya CV:n och personliga brev, och ge mig ut på "ny mark". Nämligen bar/restaurang. Anledningen? Jo, grundlönen må vara lite lägre än i butik, men dricksen är desto bättre och dessutom skattefria. Obekväma arbetstider finns tyvärr inte i det här landet, så att jobba kväll/helg ger inte extra betalt tyvärr! Därför känner jag mig beredd att slita extra för pengarna, om nu restaurang/bar ska krävas. Givetvis hoppas jag på klädbutik, men jag måste ju ha lite backups! Jag är så smart ibland.. Önska mig lycka till!

Vadå jobba?

Det räcker inte med att man just flyttat till ett nytt land och letat lägenhet i tusen år - man ska ju ha jobb med! Jag får tillbaka den känsla jag tidigare haft så många gånger, om att veta vad man vill ha men att det ska vara så svårt att få det! Usch! De jobb jag kan tänka mig är ju precis sådana jobb som de flesta andra i min ålder och med min erfarenhet också vill ha, i någon fancy kläd/skobutik med saker man själv tycker om och kan stå för. Så visst sjutton är det svårt att få en sån tjänst! Idag har jag sprungit runt i Westfields shoppingcenter och lämnat mitt CV lite här och var, några kläd-och skobutiker som jag gillar. Butiken jag känner allra mest för i nuläget är Warehouse (finns även i Sverige) då de både har snygga kläder men framför allt en gullig manager som tog emot mitt CV. Det kändes bara så rätt, hon var så gullig och de hade ju faktiskt en tjänst ledig. Den vill jag ha. Den ska jag få! Frågan är bara hur? Jag fick numret och ska höra av mig till dem om de inte hört av sig till mig. Sökte även en rätt kul grej... Det finns en butik som heter Hollister som ligger där, på helgen är det ca 30 meter kö (!) utanför för att få komma in där, det står killar/tjejer i entrén i bara mässingen och ser snygga ut och släpper in folk. Själva butiken är typ en surfbutik, men vad egentligen alla vet om butiken är att man måste vara snygg för att få jobb - och är man modell får man extra betalt. Jag och Linn var inne där idag, förstår verkligen inte hypen, men tyckte det vore kul att testa om man får jobbet (läs om de tycker jag är tillräkligt snygg). Så jag sökte. Tjänsten i butiken hette "Model".


Jag måste ju få jobbet?


Trötter

Igår var en riktig toppenkväll, mat, vin och jordgubbar med tjejerna innan vi gav oss av till klubben Movida för en massa dans, drinkar och små hejdundrans party. Bjuder på ett bildregn ifrån kvällen.
Idag har varit en riktigt seg dag, en typisk dagen-efter-dag. Vi hade såklart vår "lyxfrukost" imorse bestående av bagels med creme chees och lax, sen har vi bara bara slappat. Middagen blev indisk take-away, får inte bli en vana!


Söndag...

Kul att man haft efterfest med Movidas PR manager hemma hos oss... Mycket bra jobbat! Vår första efterfest i lyan √

En sån där lördag



En perfekt en! Morgonen började fint med en springtur i solen vid Themsen och tillbaka, därefter vankades det omelett och the till frukost. Nästa: Portabello Market. På grund av stillastående tunnelbanetrafik vart vägen till Portabello Market lite knepig, men fram kom vi! Väl framme ser man hur människor vallfärdas i stora djurliknande flockar ner mot marknades hav av smycken, pälsar, tennsoldater och en massa god mat. Vi hakade på strömmen och kikade runt bland alla möjliga typer av ståd. Vi var rätt nöjda när vi kommit ungefär halvvägs - tills dess att vi upptäckte maten. Oliver, bruchettas, fetaost, grytor, varma smörgåsar, cupcakes, nybakat bröd och mycket annat gott. Det blev en chorizomacka med ruccola och tomat. Dagens matkap! Matdelen var marknadens höjdpunkt... Frusna traskade vi vidare för en god smaksatt kaffe på Starbucks.
En sväng förbi H&M stod näst på tur, där Linn hittade en blus liknande en jag trånat efter som sålde slut på Monki där hemma. Så attans vad glad jag blev! Vi köpte varsinn...
En busstur senare var vi tillbaka på hemmaplan, på inköpslistan stod vin och sprit och jordgubbar till vår lilla coctail/förfest som är inplanerad för kvällen! Fyra fina flickor förar. I natt bär det av till Movida. Ses vi i vimlet?

That's not even half price!

Imorn ska vi ut, och jag kommer på att jag har typ inga partykläder med mig till det här landet! Jag fattar inte vad jag har med mig isf? 35 kg baggage med vadå? Som Linn precis sa "Du kunde ju haft med dig tre illegala flyktingar i den väskan" så nåt borde jag fått med mig kan man tycka... Fan. S h o p p i n g   i m o r n !


Guests and friends



Vänner kan väl vara gäster utan att det låter som om de är främmande? Det låter så uppstyrt och vuxet med gäster, så jag vill säga att idag har vi haft gäster. Jag damsög till och med innan... Vi hade närmare bestämt våra underbara vänner Emma, Joanna och Sophie här på varma och rykande (köpta, goda) soppor med baguette och ost, sen en massa chips och dipp. Mumsigt mumsigt!
Imorn bär det av till den stora kända marknaden Portabello Market i Notting Hill som är som störst och mest kaosad på lördagar - dvs anledningen till att vi såklart ska dit. Återstår att se vad man kan göra för kap där, om ens några? Värt att se om jag förstått det hela rätt.
Inte långt kvar till sängdags nu känner jag... en fredagskväll! Så jag passar på att säga god natt inför min kommande skönhetssömn!

Kap

Bekännelse: Jag har faktiskt handlat några få saker utöver inredning...


En transparent blus ifrån Primark (kap)


Vitt enkelt linne ifrån River Island


Arbetslös!

Jag är faktiskt arbetslös, i ett nytt land, i en ny stad! Jag har nog inte hajjat det förrän nu, när mina andra heltidsjobb har tagit slut (dvs leta lägenhet och köpa inredning). Jag har inte sökt ett enda jobb... Haha... Eller? Jo det har jag, några stycken via nätet, men inte sjutton räcker väl det om man ska ha ett riktigt jobb. Idag är första dagen sen vi kom hit som jag känner att jag vill ha ett jobb. Jag vill jobba och ha ett schema att gå efter. Kanske beror det på att idag är första dagen vi egentligen inte har något att göra. Visst, vi ska köpa en salladsskål, en fruktskål och ett diskställ typ. Men det är ju knappast en heltidssyssla, och därför har jag och Linn bestämt oss för att höra av oss till en agency som jobbar med event i form av värdinne- och restaurangjobb dom Joanna tipsade oss om. Så att vi har något att göra under tiden vi letar jobb vi verkligen vill ha.

Jag är sugen på följande jobb
- Butiksbiträde i kläd/ sko/ smyckesbutik
- Reception på gym/ hotell/ salong
- Biträde i en cupcake-shop

Bor någon i London? Eller känner ni någon i London som har ett utmärkt jobb till mig så är ni välkomna att höra av er!

Mycket stilig


ALLA bussar går till Hammersmith...

...Och en buss går till West Kensington (där vi bor). Nackdelen med vår buss är att den oftast inte kommer, man får vänta i 24 min och på skyltarna står det 10-12 min. Och när den väl kommer - då jävlar, då kör den förbi oss! Jag hatar den.


Middagen

För er som undrar vad vi äter kommer här kvällens meny
- Biff med chevré
- Kokt broccoli
- Stekta championjoner
- Bladspenat/ruccola


Gott och enkelt


Inredning är inte lätt..

Snyggt? Billigt? Perfekt, då är det välkommet in i vår lilla lya! Om vi kommer ha träningsvärk imorn av allt konkande? Absolut! Vi har köpt en brödrost, strykjärn, hårfön, tvättkorg, papperskorg, kökssaker, rengöringsmedel, rosalila soffkuddar med matchande doftljus, påslakanset till vår kingsize-bed med mera.


Idag är det soligt i London, och här står vi med dagens inköp


Påsken kommer tidigt i det här landet

 

Precis som Emma och Joanna sa om England, det måste alltid finnas något att skylta om! Efter julen var det uppladdning inför Valentines Day, och nu när det är över är de redan igång med påsksaker! Sinnes!


Nyinflyttad

För tredje gången i mitt liv är jag nyinflyttad! Denna gång till skillnad från tidigare har storleken blivit mindre på alla håll och kanter, och dessutom är jag kombo i stället för boende med mina kära föräldrar. Och vad som är absolut tokigast är att vi flyttat in i en helt annan lägenhet än den vi bestämt oss för, en större, en bättre! Underbart!
Vad som egentligen hände är oklart, men efter att ha skrivit på kontraktet och vi gemensamt med vår landlord (hyresvärd) skulle gå in i lägenheten öppnar han en helt annan än den vi tidigare tittat på. Jag och Linn ser förskräckt på varandra och säger att den visst inte är vår, det är helt enkelt inte den. Mannen protersterar och berättar att det är den vi skrivit kontrakt på, till samma pris såklart, med samma förmåner som i den andra. Han visar oss in och säger att den är bättre och större, vilket givetvis stämmer. Han öppnar även den andra lägenheten och låter oss jämföra, det hela slutar med att vi skrattar och väljer den nya stora studion i stället. Så sjukt bra val. Nu har vi ett mysigt sovloft med dubbelsäng, en soffa, soffbord, "matskåp", garderob och en himla massa golvyta till skillnad från den andra. Det känns sjukt bra!

Här är nya stjärnskottet

VI ÄR MED LÄGENHET!

Weeeeeiii.... Jag och Linn är med lägenhet! En söt studio i West Kensington som ska rymma oss båda med nöd och näppe! Näste steg är såklart att söka jobb och sådär, funderar på Europas största shoppingcenter Westfields som ligger nära oss. Det känns så himlas skönt att det är klart, efter alla dessa rundor runt om i olika delar av London så är vi äntligen färdiga! I lägenheten finns TV, wifi, kök i ett skåp (?), en mellanstor garderob, fräscht badrum med hängare och sånt där viktigt, värme och alla räkningar ingår. Jag kan andas ut. För nu.
Näst på listan är inköp av tallrikar, vinglas, ljusstakar, helkroppsspegel, strykjärn, dörrmatta, brödrost, papperskorg, överkast, muggar, extra täcke och diverse småsaker.
Utöver det ska vi såklart leta jobb, därefter gymkort så vi slipper träna i Joannas vardagsrum (vårt sovrum) med hjälp av kroppsvik och en stor kastrull full med vatten!
  

Happy Valentines Day



Alla hjärtans dag idag då mina små hjärtan! Vi började vår dag med en lång morgonpromenad som avslutades med en riktig lyxfrukost bestående av nybakade bagels, cremecheese, lax, grönsaker, te och yoghurt. Mumsigt! Linn föreslog att vi alltid skulle äta mysig och lyxig frukost på söndagar, "lyxsöndag" som hon sa. Jag längtar bara tills vi faktiskt har någonstans att äta den och känna sig hemma samtidigt. Men vi letar vidare efter vårt lilla nederlag med favvolägenheten igår som precis signats när vi kom in för en andra visning. Vi tar nya tag och har två inbokade visningar imorn. Jobb får faktiskt vänta tills vi hittat lägenhet känner jag, någonstans att bo är prio ett för tillfället. Alla ni som oroar er för oss, vi kommer klara boende och jobb galant!

Tack mami och papi för det fina lilla Alla hjärtans dag kuvertet som ni smugglat ner i min väska, det uppskattades!

Utekväll och budgivning

Igår var vi ute och gjorde Londons gator lite mer osäkra än vanligt, kvällen började med vin och god mat i form av sötpotatis, morötter, tomat och kyckling. Mycket smarrigt! Vi är så duktiga som kockar, moahaha! Vi rörde våra söta rumpor in mot stan och började på en mysig liten klubb vid Picadilly (efter vårt lilla snedsteg att försöka komma innan gästlistan slutade på en annan klubb.... vi var först...) efter det gick vi till en riktigt ball klubb som hette Mohiki och var inredd i riktig Hulahula-Aloha-anda och servitörerna bar Hawaiiskjortor. Mycket kineser på plats som vi alla trängdes med på dansgolvet. Kvällen avslutades med smarriga bagels hemma hos Joanna.
Idag ska vi lägga bud på en fräsch lägenhet som Linn ensam fick kolla på igår då jag var tvungen att åka och fixa ett säkerhetsnummer för att få jobba här, ska också kolla på den idag.

Kvällen i bilder



Nattfajt

Varje natt pågår ett krig på min och Linns madrass, täckesfajten. Linn sover, jag vaknar. Det som händer är att Linn ofta fryser och drar åt sig täcket så pass mycket att jag vaknar och drar hårt tillbaka. I "sömnen" drar hon tillbaka det och jag blir tvungen att kila fast det under mig för att inte bli utan täcke. Det är kallt här om nätterna trots att vi sover i mjukiskläder och ibland strumpor.
Vi har bestämt att vi ska ha varsitt täcke när vi ordnat boende. Punkt slut.


Trött så fucking jävla trött

Ursäkta språket, men åh så fruktanstvärt mycket energi lägenhetsvisningar tar! Vi är ute på marknaden för att gå på visningar vid tiotiden och hemma runt sju på kvällarna, vi snittar fem visningar per dag i olika områden i London. High Street Kensington. Notting Hill. Kilburn. Finchley Road. En massa ställen och tunnelbanekorten har snabbt blivit våra bästa vänner. Här är ett litet bevis på hur trötta vi är... Mest Linn dock. Nu ska vi köpa godis.


Ny mobil



Nu äger jag en ny fin Nokia 1661, mycket bra telefon med toppenbra batteritid. Saknar bara mp3, kamera och andra små detaljer. Det kommer bli bra. Det nya nummret ni kan nå mig på är +44 7813207645. Det kostar inte mig något att ta emot samtal ifrån Sverige, så det är bara att ringa mig när ni känner för det!


Solen skiner och det snöar och haglar

Små små snöflingor singlar ner ifrån Londons klarblåa himmel, solen skiner och inifrån ser det riktigt skönt och behagligt ut där utanför. Trots att det faktiskt snöar!
Idag ska jag och Linn på några visningar på lite studio flats (små lägenheter) som vi hittat i diverse annonser. Det ska bli väldigt spännande, det är inte ofta vi går på lägenhetsvisning! I och med att vi är rätt unga, så är planen att vi ska klä oss väldigt propert, gärna med skjorta och kaval och stramt hår. Och i och med att vi inte har jobb än, ska vi flasha med att vi har två innestående månadslöner ifrån Sverige att ta ifrån  och att vi är så bra att vi snart kommer vara garanterade jobb ändå... Hehe..

Här är vad vi tittat på


High Street Kensington, perfekt läge för oss


London baby, London

Då sitter man i Joannas kök med hennes roomie och har ätit frukost, duschat och letat diverse lägenheter att faktiskt bo i. Underbart. Vägen hit var inte helt enkelt och problemen började redan i incheckningen på Arlanda - max vikt väska = 32 kg, Sofias väska = 35 kg. Sofias väska med övervikt = packa ur. Fy fan, packa ur, jag snäste åt kvinnan i disken och sa ungefär "Ja men vafan ska jag packa ut?" som om det var hennes fel... För det var ju knappast mitt fel att jag hade övervikt och skulle flytta till London och verkligen var tvungen att ta med mig en massa saker. Men det var bara att öppna väskan och börja klä på sig med kläder, lämna kvar något fanns inte på världkartan.
Väl incheckade blev det Ceasarsmörgås och vitt vin. Sen var det gratis vin på planet, mycket nice. Taxi till Joanna där även Emma var, så vi pratade och kollade lite film och skrattade närvöst när vi inte hängde med i svängarna.
Dagens plan är att skaffa kontantkort, NI-number (?) och boka några visningar!
Bjuder på några av Linns bilder från igår.


Det är så dags nu



Vi åker hemifrån om en sisådär en kvart nu! Planet lyfter ifrån Arlanda kl 18.55 med destination London. Min gigantiska väska är packad, fick inte in en endaste sak till i den. Proppfull med andra ord. Tack och hej leverpastej, nu lämnar jag och Linn landet.

 

Här är det kaos


Därför sover jag i bäddsoffan i natt


24 timmar kvar

Efter gårdagens bravader i form av en avskedsfest med släkt och vänner känner jag mig idag som en påse skit. Jag är trött, jag känner mig konstig, slut i skallen trots att jag sov bort hela dagen. Och jag ska packa. Det känns myckte lovande, tacka gudarna att jag är så organiserad och har skrivit en två sidor lång packlista! Mitt rum är nu ett organiserat kaos, jag vet precis vart varje liten grej ligger även om det kan vara svårt att tro, men jag orkar ändå inte packa klart.
Hur som helst, igår var det avskedsfest hemma hos mig med både mina och Linns släkt och våra gemensamma vänner. Vi bjöd på pizza, vin, cup cakes och förstklassigt sällskap. Kvällen förde med sig mycket blandade känslor och jag påmindes om vad jag verkligen kommer att sakna när vi åker, men tanken är ju faktiskt inte att flytta för gott utan på menyn står några månaders londonliv.
För att inte glömma vill jag passa på att tacka för alla fina presenter vi helt otippat fick igår, en salig blandning av bra-att-ha-saker som exempelvis en morot, finska pinnar, X-ider, dagboksanteckningar, en bild på Mayas rumpa och så vidare. För att tala klarspråk så var det där Mayas avskedsgåva, så Maya, så udnerbart! Vi fick även två Londonguider, diskborstar, färdkost, fotografier, vin, tryffel, en mina-vänner-bok med mera. Stort tack alla!
Och för alla er som undrar vad vi egentligen ordnat inför flytten så kan jag avslöja att planeringen består av en enkelbiljett. Thats it. ToR är för färskingar.

 

Kära vännerna


Looking forward

Jag ser fram emot att komma och bo med er tjejer! Oj vad vi ska göra London, vänta bara!


Joanna och Emma


Festligheter

Igår gick Sandras födelsedagsfirande av stapeln, en mycket trevlig tillställning med massa huddingemänniskor som jag inte festat med på år och dar. Mycket kul! Idag är man lite småseg, men det är bara att rycka upp sig! Sista lördagen i Stockholm, och den kommer att spenderas med släkt och vänner för att säga hej då innan jag och Linn sticker till London för att sammanstråla med Emma och Joanna. Så tagg. Så pepp. Så redo.
Här är några få bilder ifrån kvällen igår innan kameran tog sitt liv.

  
  
Jag, Linn, Sandra, Kristiina, Sandra, Siri


Jag tackar och bockar

Idag var alltså sista dagen på jobbet, med kollegorna, med TL's, med "degg", med jobbiga kunder, med uppstarter, med MTG, med Viasat, ALLT! Tack och hej med andra ord! Och ett sånt härligt avslut jag fick efter min tid på jobbet då alla samlandes och så fick jag höra massa fina saker, fick en flaska mousserande vin och  samlade avskedshälsningar samt fika. Många ord som värmde i hjärtat, tack så mycket!
Men ack så konstigt det kändes att lämna jobbet för sista gången, många ansikten man kommer sakna!
Något som däremot känns underbart skönt är min första lediga fredag på länge, och den ska spenderas på bästa sätt; med träning, klippning och slingning av håret, shopping och 20-årsfest med goda vänner. Kan en fredag bli mycket bättre?

Sakna, sakna inte?


Tänk på mig


Tänk vad hemskt om ingen saknar en när man åker, usch vad fruktansvärt det skulle vara! Det finns så många jag tillfälligt kommer lämna bakom mig, så som släkt och vänner. Jag kommer sakna alla jättemycket när jag är borta, och min absolut värsta fruktan är att dem jag kommer sakna inte saknar mig tillbaka. Man lämnar landet och så kanske ingen tänker på att man är borta...
Snälla rara, kan ni inte låtsas att ni saknar mig? Prata om mig, smsa mig, hör av er till mig, bara ni åtminstånne låtsas att ni tycker det är trist att jag är borta. Jag ska sakna er, bara så ni vet, men jag kommer ha det sjukt bra där borta även utan er!

Sista sista innan man beger sig

Sådär, då var näst sista dagen på arbetet avklarat! Har pysslat med lite av varje och känner mig ganska nöjd med var jag åstdkommit, moahaha! Sista gången man säger "vi ses imorn mina kära kollegor", för det blir inget mer imorn på det där företaget. Ja, förutom imorn då, hehe!
Hemkommen och lite småsliten efter jobbet ropar jag på lillebrorsan och säger att han bannemig får komma ner ifrån datorn för att 1/4 av familjen faktiskt flyttar till LONDON om ett par dagar! Och ner kom han, min käre bror Anton. Kollade lite tv ihop och satt på samma sidan av soffan, snacka om att umgås!
Nu finns det även en trojansk häst i min dator, fasen vad skoj med lite husdjur! Nä.. man ska då inte försöka titta på The Biggest Loser på datorn inte, det har jag lärt mig!


För bra för att vara sant

Det är så typiskt, något fruktansvärt typiskt! När man hittar något man vill ha, så är det alltid någonting som är fel, för inte sjutton ska det vara enkelt att få det man vill ha! Vad jag pratar om? Jo, boende i London som inte är bland det lättaste att hitta. Efter att ha letat igenom X antal annonser med strunt, hittar man såklart vissa små guldkorn som man faller pladask för och kämpar sig igenom långa mail på engelska till innehavaren. Hur kul är det då på en skala när man 5 mail senare upptäcker att lyxlägenheten till ett bra pris i ett perfekt område är fejk? Sjukt trist ska jag berätta! Förhoppningar som går i krash, jag menar, man tror att man hittat drömlägenheten men sanningen är att det är ett fån någonstans i cyberspace som tror sig kunna lura en på massa förskottsbetalningar för en lägenhet som inte exsisterar. Jag blir så arg att när man misstänker att något är för bra för att vara sant, då är det så, jämt. Kan man aldrig få ha lite tur?

 

"450 £ per månad (ca 5000 kr) stor garderob, dubbelsäng, disk- och tvättmaskin, internet, TV och nybyggd toalett. Allt ingår" - YEAH RIGHT!


RSS 2.0