Trick or treat?


Kreativt...


...Att skissa på sin make up!

Dubbelt upp


Dålig/bra kombo?

Promenaden min förvandlades till en springtur då en bil stressade mig så jag fick springa övergångsstället, och jag fortsatte springa i ytterligare tjugo minuter till mitt "mål". Matbutiken (vatvaruhuset med tanke på storleken). Svettigast, andfådd, iklädd träningskläder plockar jag på mig en påse Chocolate chip cookies, en stor, mörk chokladkaka, Vitamin water och Big Red och glider fram till kassan. Tror ni jag gav dubbla budskap eller? Hurtig träningstjej frossar choklad?
Men, enkel förklaring - för att få något ska man förtjäna det! Sagt och gjort, promenerade ytterliga tjugo minuter hem i rask takt.

Hollywoodfruar är tillbaka

Jag jublar! Ska kolla första avsnittet på nya säsongen nu, woho! Är ju faktiskt ledig den första lördagsförmiddagen på flera, flera veckor, så ska passa på att njuta lite. Sen blir det nog en liten promenad tror jag! Lär ju även stå framför spegeln en del och fixa mig inför halloweenpartajet ikväll.

Is that your costume?

Det frågade en kvinna mig idag när jag har på mig detta, hehe, vi var ju på halloween-parad på Julias skola och många föräldrar/ syskon som kom för att titta hade klätt ut sig. Så hon tyckte jag såg ut som Michael Jackson! Skoj! Men men, det var kul att se alla barnen som går in för det till femhundra procent, det är skoj. Annorlunda jämfört med Sverige. Viola kom dit med sina barn för att titta med, även Yvonne och en tjej jag aldrig träffat innan, Erin, var där. Alla ska med ut imorn och festa (fira halloween).


Jag på paraden, iklädd costume?

Julia innan

Fin halloween-manikyr jag gjorde på henne

Förberedelser, Helena och Julia

Alice på paraden

Skidåkar-Viola kom också för att titta

Julia och hennes kompis, som katter

Random cup cakes, sött!

Ice, ice baby, baby, ice, ice


Racerbiken

Att cykla i ensiffrigt gradantal är banne mig som att cykla i minusgrader! Fy sjutton! Det har gått från tvåsiffrigt till två grader över en natt, känns katastrof. Kan de ensamma siffrorna inte åtminstone börja uppifrån och gå ner? På gymmet frågar de vad jag ska ta mig till när vintern kommer, och jag svarar ärligt "I really don't know!".
Precis när jag tränat klart och ska ta cykeln hem går det förbi en väldigt posh kvinna i trettioårsåldern med fyllda läppar, lockat hår och stora filmstjärneglasögon som säger "hey, what a cute bike, where did you get that?!". Cute, bike, höh? Amerikanare. Förklaring överflödig.

PS. Vad dåliga ni är på att hjälpa mig! Mami får en guldstjärna för kommentaren i "Förberedelser"-inlägget! Tur att jag ibland (läs alltid) är så duktig att jag klarar mig själv. DS.

Myspysdag




Doftljus och varm choklad, hur höstigt och mysigt känns inte det?

Har vart så ruggitg och superkallt ute idag så helst av allt hade man inte satt ens sin lilltå utanför dörren, så idag har mestadels av dagen spenderats inomhus. Efter Alices tennis idag gick vi hem och gjorde varm choklad med mashmellows, passade oss alldeles utmärkt frusna som vi var efter tio minuters promenad. Helena (min värdmamma) lagade en jättegod omelett till lunch, och när Alice åkte till skolan åkte jag och Helena och shoppade! Letade doftljus i hur många butiker som helst, och bestämde mig för ett litet till att börja med, det doftar helt underbart - varmt och gosigt på något vis! Dessutom bestämde jag mig för leopard-looken och utökade med en svans och ett par öron, kommer vara så läcker på lördag!
Vi blev bortbjudna på middag hos familjens bästa vänner här i området, deras frys hade gått sönder och de var tvungna att laga all mat i frysen, eller slänga, så de valde såklart att laga och bjöd över oss. Vi blev bjudna på en jättegod lasagne, pilgrimsmusslor, kyckling och en äppeldessert. Gott! Den familjen är så himla gullig, och barnen är så härligt oblyga, spralliga och väldigt sociala, plus att deras nästan nyfödda dotter är sötast i världen. Jag satt och mös med henne och så somnade hon i min famn, jag ville inte släppa henne, bara titta på henne och mysa! Åh!
Nu sitter jag i mitt rum med mitt nya doftljus och bara tar det lugnt, reflekterar över dagen, och kommer fram till att jag haft en väldigt fin dag.

Förberedelser





Mycket viktigt att visa tänderna på varje bild, det gör man när man är utklädd

Kreativ som jag är har jag precis provat två olika alternativ till halloween som infaller nu till helgen! Det är egentligen nu på söndag, men eftersom söndag är en rätt dålig dag, så firar många (ungdomar) på lördag i stället. Jag vart tidigare i veckan medbjuden att hänga på in till stan till det där trötta stället JB där jag vart typ tre gånger, eftersom de har en stor halloween-fest på lördag. Vilket ställe lär inte ha det? Såklart vill jag fira amerikansk halloween och tackade ändå ja till erbjudande i väntan på grönt ljus. För jag har inte vetat om jag ska sitta barnvakt på lördag eller inte förrän idag, så jag har inte orkat köpa någon costume. Mitt resonemang - man tager vad man haver. Det vill säga leopard-over-load eller pirat! Vad tycker ni? Och har ni något annat förslag på vad man kan klä ut sig till "med sina vanliga kläder/smycken/sminkprodukter", eller hur man kan hotta up mina två alternativ? Har kanske möjlighet att köpa något litet på dagen på lördag, men är inte sugen på att köpa en hel dräkt utan snarare acessoarer eller tillbehör.

T som i trött


Jungle-Janes jonglerande jeans

Alltså, jag är trött i huvudet. Trött på att det blåser storm här. Trött på att det redan är mörkt och att det bara ska bli mörkare. Trött på att folk har så tråkig och oinspirerande stil i Chicago. Trött på att jag börjar bli blek. Trött på att vara trött.
Jag är inte bitter. Men man kan väl för det bara få vara lite trött?

Juicy Couture

Jag är nu en jättestolt ägare av en chockrosa juicy-dräkt! Ähum, nej? Skulle inte tro det, inte mig grej det där! Men däremot har de mycket läckra smycken i sin kollektion, och igår under kvällsspaningen med Viola föll jag. Pladask! Gillar de sockersöta motiven, och dessutom behöver (?) jag guldsmycken då jag har så lite att matcha med de gånger jag vill bära guld. Guld som detaljerna på min väska och en jacka och så vidare. Så jag behövde armbandet. Faktiskt. Och så behöver jag ett par boots, gärna sådär Acne-snygga, men det finns ju inte här, så funderar på ett par vanliga, låga MC-inspirerade. En vinterjacka är också viktigt. Emma köpte en dödligt snygg från Zara i helgen, lite avis, men hon var supersnygg i den. Jag vet inte om jag är sugen på en gosig dunjacka med stor pälskrage eller någon lite stiligare/häftigare variant. Än har jag inte hittat den, den saken är så säker. Men jag har inte all tid i världen. Hjälp?



Mitt nya, fina armband från Juicy Couture

Onsdagen den tjugosjunde oktober tvåtusentio


Biggest Loser

Klockan är halv elva. Det är soligt och tretton grader ute. Biggest Loser på TV4 Play. Kaffe och 85 %-ig choklad. Gladde tjejerna med en frukostpresent. Fick glada miner. Ett pirat-set och ett manikyr-set. Allt är bra!

Sushi i mitt hjärta


Vår goda, fina sushi

Kom precis hem ifrån en middag med Viola, som rubriken avslöjar så blev de sushi till middag. Och den var verkligen så god, riktigt bra! Det stället kommer besökas fler gånger vill jag lova! Favoriten var "New York", en rulle med rökt lax, creme chees och gurka, det passade utmärkt ihop, yummie! Och som alltid när jag är med Viola svänger vi förbi lite affärer då vi båda älskar att shoppa, så fick med mig en riktigt fin grej hem som jag visar imorn! Nu ska jag sova!

Blev lite sugen på lugg


Såg den här snygga luggen, och vart själv lite sugen! Men jag ska nog suga lite på den karamellen!

En väldigt vanlig dag


Hittade en bild ifrån en av mina första helger här, vi var på väg till en av min värdfamiljs bästa vänner, bjudna på pizzamiddag

Började som varje morgon vid åtta i morse vid frukosten, och eftersom båda tjejerna har skola på måndagar så hade jag ett par lediga timmar efter lite städning på barnens rum. Plöjde mig då igenom både Svenska New Yorkfruar och Ensam mamma söker för att hålla mig i fas med Sverige! Vid lunch var Alice hemma och åt innan det var dags för skola nummer två, då jag själv begav mig till gymmet för lite work out. Det gick bra, körde inte tillräckligt hårt för att vara nöjd dock, men det går att ta igen! Eftermiddagen och kvällen spenderades med småtjejerna, jag gjorde manikyr på Julia som fick fina rosaglittriga naglar, och hängde i parken senare med Alice. Därefter gjorde jag middag till familjen, ugnsbakad potatis, broccoli och lax med lime/gräddfilssås, gott! Alice säger alltid att jag är bästa kocken, och när vi lagar mat ihop (vilket vi börjat göra till lunch) är vi tillsammans bästa kockarna. Det är jättekul, både att hon tycker det, samt att hon tycker att det är kul att laga mat och baka! Julia brukar be mig fixa hennes hår och naglar, så jag tror hon tycker jag är kung på det. Är så glad att allt motstånd från de första veckorna har bytts ut mot positiva saker, och framför allt känns det roligt att ha kommit tjejerna så nära.

Söndagsmiddag









Vi firade Evelinas födelsedag hemma hos hennes världfamilj som bjöd på middag och efterrätt. Vi kom mitt under halloweenförberedelserna och pumpautskärning! Vi stod och tittade på när familjen gjorde häftiga, läskiga pumpor till entrén. Sen var det dags för middag. Det serverades amerikanska hamburgare, potatis i ugn med ost över och en god sallad. Kalaset avslutades med en stor kaka överöst med sockrigt söt chokladglasyr, vilket man aldrig tackar nej till! Dessutom hade ju Emma och My bakat chokladbollar, och oj vad gott det är! Hade i alla fall en väldigt trevlig söndag, stort tack!
Har vart en rätt onyttig helg, hehe, men jag är ombytt och ska iväg till gymmet nu för att kompensera. Ska köra ett av de passen jag fick när jag hade personlig tränare tre gånger i vintras! Crossfit, go, go, go!

Förvånining på hög grad


Westan

Igår när vi skulle spendera lite tid i ett shoppingcenter innan middagen, så blev jag mer än förvånad när jag såg skylten med Westfield! Westfiled, ni vet gallerian jag jobbade i, i London!? Jag hade absolut ingen aning om att det var en kedja eller något som fanns någon annan stans! Men tydligen, och tjejerna berättade att det dessutom fanns flera i Chicago. Vad sjutton, jag som trodde att det bara fanns ett Westfield, mitt Westfield. Icke!

Födelsedagsfirande


Körde den mönstrade favorit-blazern

Såhär fin var jag när jag åkte iväg i eftermiddags för att träffa de svenska tjejerna och fira Evelina. När jag nyss kom innanför dörren såg jag ut som en blöt hund! Precis när jag klivit av tåget i Claredon Hills och gått fem steg börjar det ösregna, blixtra och åska vildare än jag någonsin upplevt tidigare (av vad jag minns). Lite häftigt! Men regn är ju aldrig i mina ögon uppskattat. Har haft en toppenkväll och eftermiddag, och min bästa helg på länge! Tack alla som "medverkat"! Imorn bjuder jag på bilder ifrån dagen!

Jordgubbar med riktig mjölk..


Jordgubbar med mjölk, inte min bild, men ändå

..Åt jag till frukost! Med avokado, vändstekt ägg, kaffe och blåbärsdryck! Smaskigt värre om jag får säga det själv, vilket jag såklart får. Ikväll ska jag på födelsedagsmiddag hos Evelina som blir myndig i USA idag, det vill säga tjugoen höstar. Grattis! Så funderar på en sväng på stan innan då det ändå är där jag måste mellanlanda innan jag åker vidare. Det ska i alla fall bli jättetrevligt ikväll, så det ser jag fram emot!
Hade ju tänkt att träna idag, men har upptäckt att mitt gym inte är öppet på söndagar? Kan det verkligen stämma? Jag har ringt flera gånger för att kolla, för det står inga öppettider på hemsidan, men de har heller inte ett enda gruppass under dagen. Så jag befarar det värsta, och blev plötsligt för lat för att ta på mig träningskläder, cykla dit för att upptäcka att jag måste cykla tillbaka. Orkar heller inte gå ut och springa eller så. Det får helt enkelt vänta tills imorn, men lite ledsen i ögat blir jag allt.

Amerikansk mobil

Sådär, nu har jag fått en amerikansk mobil av familjen här! Blev en härlig överraskning när jag kom hem idag. Och det känns superskönt då jag i över en månad egentligen varit utan mobil. Har vart så många situationer då jag känt att en mobil hade suttit som en smäck, precis som den ska, när man bara vill meddela något eller ringa och fråga efter minsta lilla. Men det är tack och lov numer löst.
Jag kommer fortfarande ha med mig och ha min svenska mobil påslagen för inkommande sms och samtal ifrån Sverige, för varken jag eller ni tjänar på att ni hör av er till min amerikanska. Så jag har med mig båda! Skulle ni mot förmodan vilja ha numret finns det på facebook under info.
Nu ska jag sova!

Pancake House


Jag, Emma, Anne-Sofie och Evelina brunchar på Pancake House

Idag åt vi brudar brunch på Pancake House, är ju inte världens största fan av pannkakor, men vad sjutton! Är man i USA måste man ju äta American Pancakes, så är det bara! Så det blev omelett med skinka, American Pancakes med lönnsirap, grädde och färsk frukt! Det var faktiskt rätt så gott, väldigt mäktigt, men värt! Stället var väldigt typiskt amerikanskt och såg inte ut att ha ändrats så mycket sen de öppnade på 60-talet, men det var bara mysigt.
Var barnvakt ikväll åt tjejerna medan föräldrarna var ute och åt ihop. Så jag och mina små tjejer gjorde fruktsallad och tittade på TV, sen så läste vi en bok, myste och sov. Precis när tjejerna har somnat så börjar det banka något hemskt på nedervåningen, först tror jag att det är hamstern som gör ljud ifrån sig som den brukar, men det blir bara värre och intensivare. Så Julia vaknar, tittar på mig, och jag flyger upp ur sängen och ner för trappan. Utanför trappan ser jag ett spänt snöre som rör sig fram och tillbaka, jag sliter rädd upp dörren och upptäcker att snöret är fäst i knackhandtaget på dörren! Så jag springer efter en sax, klipper av snöret och pekar fuck you rätt ut i luften och hoppas på att träffa den skyldiga. Min puls är uppe i 180. Livrädd.

Vem?

Här är de lappar jag fick, alltså valde de mig på följande frågor, håller ni med? Är det jag?
Ren fakta behövdes ibland, tyckte jag!

Emma kollar sina påståenden
Anne-Sofie räknade ihop sina lappar

Evelina

Mina frågor om "vem?" funkade jättebra under kvällen, är glad att jag kom på det! Här får ni läsa alla frågor som ställdes under kvällen:
Vem kommer att gifta sig först?
Vem dagdrömmer mest?
Vem skulle bry sig minst om att bära samma kläder i en vecka?
Vem skulle snabbast sluka en påse chips?
Vem skulle springa 5 km snabbast?
Vem har gjort minst antal olagliga saker i sitt liv?
Vem är mest kändiskåt?
Vem har druckit mest champagne i sina dagar?
Vem skulle tro på vad en spådam berättar?
Vem är har flest fobier?
Vem skulle ha störst chans att vinna Paradise Hotel? (Spel, lögner, fest och övervakning)
Vem har störst chans att vinna Idol? (Sång, kritik och media)
Vem har störst chans att vinna Robinsson? (Öliv, tävlingar och svält)
Vem har störst chans att vinna storkovan i Americas funniest homevideos? (Ren humor)
Vem skulle med störst hamna på omslaget av en skvallertidning?
Vem är smartast?
Vem skulle bäst kunna mjölka en ko?
Vem är minst händig?
Vem shoppar mest?
Vem skulle kunna offra sin lilltå för en jorden-runt-resa?
Vem är slarvigast?
Vem är mest kapabel att döda en människa?
Vem skulle klara längst tid utan mat?
Vem skulle klara längst tid utan alkohol?
Vem skulle kunna jobba tre timmar extra per vecka som ”städerska” för $ 50?
Vem har kysst flest?
Vem har flest ex?
Vem skulle klara sig sämst utan dator och mobil?
Vem skulle aldrig klara av att vara tyst en hel dag?
Vem skulle passa bäst som man?
Vem skulle passa bäst in i kungafamiljen?
Vem skulle passa bäst som hemmafru?
Vem skulle sämst klara av att inte se sig själv i spegeln på en vecka?
Vem skulle vara mest kapabel att acceptera $ 10 000 för att stå naken i entrén till Willis Tower i en timme?
Vem har kortast stubin?
Vem skulle mest troligen skaffa en amerikansk pojkvän?
Vem kör bil sämst?
Vem är fegast?
Vem är minst artistisk?
Vem hade bäst betyg i gymnasiet?
Vem hade den tidigaste fyllan?
Vem har flest vänner på facebook?
Vem är taggad på flest bilder på facebook?

En lyckad fredag





Igår kväll samlades ett litet svenskt tjejgäng bestående av Anne-Sofie, Emma, Evelina och jag för att äta tacos, dricka drinkar och ha trevligt ihop! Tacomiddagen var superb, jättegott att få äta svensk taco, drinkarna gjorde oss alla precis sådär härligt fnittriga och pratglada. Vi åt efterrätt bestående av cup cakes och hembakad kladdkaka, så gott och efterlängtat! Jag kan nog inte säga annat än att mitt lilla "vem-spel" gjorde lite av en succé då vi höll på med det i säkert två timmar, det blev som förväntat massor med skratt och diskussioner och nu känns det som om jag har ett betydligt bättre grepp om de härliga brudarna! Satt och berättade om massa roliga upplevelser, historier och tankar. Hela kvällen fick ett diffust lugn att sprida sig inom mig där jag kom fram till att jag inte är så tokig, haha, och att jag inte heller är särskilt ensam!
Senare under kvällen kom även My och två utländska au pair tjejer! Hade hur trevligt som helst och skrattade utav bara den, riktigt lyckad kväll och oj så skönt att slippa åka hem och i stället bara sova kvar!

Fredagshälsning i videoformat


Ett fredagshej ifrån mig!

HJÄLP mig med lekar!

Inför morgondagens sleep over har jag blivit lekledare då jag "verkar duktig på sånt" (?) av någon anledning. Haha, så nu behöver jag verkligen er hjälp! Vad kan man "leka" när man är fem tjejer på tjugo år? Vi ska äta middag och dricka lite ihop, så kom gärna på nåt skojigt men enkelt. Min hjärna står rätt still, men har kommit på massa lekar som jag inte vill göra, men som man i nödfall kan ta

- Vem är jag? (Lapp i pannan, man ställer ja- och nefrågor om vem man är)
- Ölspelet (Dricka/ ge bort klunkar beroende på kort i kortleken)
- Plump (Man får fem kort och ska gissa hur många "stick" man tar, får man fel får man plump)

Sleep over


Ska bjuda tjejerna på cup cakes ikväll

TGIF, äntligen här! Är jättepeppad på att åka ut till nordvästra Chicago för att hänga med härliga svenska au pair tjejer, vi ska äta tacos, jag har köpt med mig fina Oreo Cup Cakes, vi ska leka lekar, sen ska vi ha sleep over! Imorgon blir det nog shopping på ett eller annat håll! Tror vi kommer ha jättemysigt!
Imorgon kväll sitter jag barnvakt igen, har jobbat sex dagar i veckan varje vecka utom en sen jag kom hit, så det känns rätt hårt även om det inte handlar om många timmar varje gång. Man kan ju inte planera in några större utflykter när man bara har en helt ledig dag i veckan. Finns ju massor med saker jag vill göra och utforska, och det mesta är ju inne i stan så det kräver tid och ofta räcker inte en dag. Jag hoppas verkligen att jag kan få en hel helg ledig snart! Jobbar man som au pair "på riktigt" har man rätt till en ledig helg från fredag kväll till söndag kväll en gång i månaden, och jag önskar att jag kunde ha sånt att hänvisa till i sånna här lägen.

American Cookies!?


Mina Chocolate Chip Cookies

Jag vet inte vad som flugit i mig den här veckan, men jag har blivit som tokig i American Cookies! Det började i tisdags med att jag köpte mig en stor cookie på Starbucks när jag skulle skypa med Emma, supergod. I onsdags bakade vi cookies hemma, rätt så goda. Igår när jag precis skulle gå ifrån Starbucks bestämde jag att köpa en cookie, som om det vore nog. Nähä då. På kvällen gick jag för att köpa tandkräm och hårspray, men kom även hem med ett stort paket Chocolate Chip Cookies. Vem ska äta alla dem då? Jag? Ja, antagligen! Nä nu måste jag lägga av med det här innan jag ”turnar in to” (som Alice säger) en amerikanare!

What we did yesterday

Vi provade Alice halloween-utstyrsel, jag visade henne min mössa, och så bakade vi och Julia cookies!
Idag har jag var på tennis med Alice, sen var vi på play date hemma hos hennes kompis där de fick pizza till lunch, och nu sitter jag ju här på Starran och snackar med Linn! I eftermiddag är det jobb igen och sen vette sjutton vad jag ska hitta på efter det!





On air


På väg till Starbucks med datorn redo för Sweden-connection

Nu på Starbucks i väntan på att Linn ska komma in, på Skype, tyvärr inte här på Starbucks!

Bra att jag är allergisk mot nya kaninpälsmössan!


Tacka gudarna för Clear Eyes! (Tror inte på riktigt att det är så allvarligt, men skrattade när jag såg hur jag såg  ut kort efter att ha provat mössan.)

Inte pälsväst, men mössa!


Min nya fina mössa!

Hittade den här jättefina pälsmössan idag när Helena och jag var och shoppade! Är så glad över den, hihi! Köpte ett par jättefula träningsbyxor med som ser ut som bebistajts med! Bra kap! Nä, de ska jag lämna tillbaka!
Nu åker jag och tränar!

Jag fryser ihjäl!

Provade den här superläckra pälsvästen från Michel Kors i söndags, den vore inte fel!

Det börjar faktiskt bli rätt kallt här nu, hösten är bitig och när solen inte ligger på känns det riktigt kyligt! Vaknade i natt av att jag frös, kändes helt sjukt, har annars vaknat av att jag varit för varm! Nu är klockan nio på morgonen och det är bara 8°C ute, brukar bli det dubbla efter lunch, men det är fortfarande kalla mornar. Ska iväg till några outlets/ butiker med Helena nu snart, kolla lite halloweenkläder till barnen, och kanske mig själv? Vet inte riktigt vad planen är för halloween då det infaller på en söndag, om jag ska vara här med familjen eller om jag ska styra upp något med tjejerna häromkring? Återstår väl att se!

Fånigt glad


Ett praktexempel på underbart umgänge som förgyller tillvaron oavsett omgivning

Fick precis ett mail om att de svenska tjejerna här i Chicago ska ha middag och övernattning på fredag och jag är välkommen att joina dem, och vet ni vad? Jag blev jätteglad och ser verkligen fram emot det! För nu har jag kommit till en punkt där jag verkligen saknar mina vänner där hemma, känner mig faktiskt lite ensam emellanåt. Men ni som känner mig vet att jag tycker att det är väldigt viktigt med ensamtid, samtidigt som jag älskar att umgås med mina underbara vänner. Jag menar, att uppleva saker ensam kan kännas häftigt och maffigt, men att kunna dela det med någon man tycker om betyder så mycket mer. Delad glädje är dubbel glädje.
Det som känns jobbigast med att inte ha nära vänner omkring sig är när man upplevt något man vill berätta om, då jag i vanliga fall bara tar upp telefonen och ringer en vän för att berätta. Men framför allt när jag gör saker som jag vet hade vart betydligt roligare att göra med någon, som att åka parisarhjulet för att titta på utsikten över Chicago till exempel. Viktigt att tillägga är väl även att jag saknar att kunna göra vardagliga saker med mina vänner, som att träna ihop, äta lunch, fixa oss tillsammans och gå ut, fika, prata strunt om livet, strosa på stan eller bara sitta och ta ett glas vin ihop. Sånt jag inte på samma sätt har möjlighet att göra här på grund av flera olika anledningar.
Men samtidigt tycker jag att jag klarar av situationen bra som faktiskt sätter mig i ett jäkla parisarhjul själv för att jag vill uppleva det, sen sätter mig i solen med en bok och äter lunch för att sen avrunda dagen på stan. Jag har vänner som aldrig skulle sätta sig själva och avnjuta en lunch med sig själv, för att det känns tråkigt, för att de tror att folk tittar på folk som sitter själva, för att de inte klarar av det eller uppskattar det. Men det gör jag. Ibland.
Men för att knyta samman det hela så vill jag avsluta med att jag verkligen ser fram emot fredag och tycker det ska bli jätteroligt och trevligt, för det är verkligen urgulliga tjejer! Och dessutom är det första gången på flera veckor som jag känner att jag har något lite mer speciellt att se fram emot.

ICandyliciuos


Kolla in dessa häftiga godis-legobitar! Hur häftiga är de inte? Inhandlade på min nyfunna vän ICandyliciuos, godisaffär (som jag letat efter)!

Småsaker


Fell in love med den söta mössan, kände för en lip-plumber, ett nytt puder och en ögonskugga, "behövde" en sporttopp och low socks

Ball va?

Telefonterror


Nyår 08/09

Haha ja, i vilket land jag är i, så får jag alltid mystiska telefonsamtal ifrån okända människor! För er som inte hört det förut så fick jag ju telefonsamtal till jobbet på Dune i London med killar som frågade efter mig och ville prata med mig, många helt okända, vissa som jag kände till! Det var helt galet och blev jobbets snackis vid många tillfällen. Och nu är det dags igen! Igår ringde någon "Eric" på hemtelefonen och frågade efter mig?! Påstod att han råkat radera mitt mobilnummer och var tvungen att ringa på hemtelefonen, men jag var inte hemma och Helena gav som tur var inte ut mitt nummer. Så han bad henne ta hans nummer, sagt och gjort. Idag fick jag höra om killen, hade inte den blekaste om vem han var eller hur sjutton han fått mitt nummer, så jag ringde upp. Denna "Eric" svarar och frågar om jag minns honom, vilket jag inte gjorde, eftersom jag inte visste vem han var. Då berättade han att han va kompis med en annan kille som jag faktiskt visste vem det var, och han ville ha Yvonnes nummer som han "råkat radera". Jag gav det inte utan frågade i stället hur i hela värden han hade det här nummret, jag menar, jag kan det inte ens, jag har det endast på mobilen som jag ändå inte har med mig ut, jag skulle aldrig ge ut ett hemnummer till en kille m.m. Han påstod att Yvonne gett hans kompis mitt nummer? Fattade ingenting, sa åt honom att aldrig ringa, och la på. Rörig story, inte heller lätt att förklara för Helena som givetvis undrade vilket weirdo som ringt. Jag fattar ingenting, hur, hur, hur?

Gott efter träning


Jordgubbar, äpple och vindruvor, garanterad kolhydratsboost!

Halloween närmar sig






Massa fina halloween-dekorationer i området

Pictures


Bilder ifrån fontänen i Millenium Park, Navy Pier, en godisaffär jag hittade, Hancock Tower

Har vart på upptäcktsfärd längs vattnet och kom efter en timmes promenad till Navy Pier idag där jag strosade runt i solen, åkte parisehjulet, alldeles ensam, som ni kan se i mitt lilla video-klipp nedan. Jag åt en god lunch, kycklingburgare med avokado och pommes och satt och läste i solen. Efter att ha sett allt jag ville se där gick jag vidare mot shoppinggatan och gluttade i butiker, köpte lite smågrejer som jag kan visa en annan dag. Jag är supertrött i kroppen och skallen nu, och totalt urladdad av skratt. Har suttit och skrattat så tårarna runnit, och vart tvungen att kväva varje ljud för att familjen här inte ska tro att jag är heltokig. Har haft en jättebra dag, önskar att jag kunnat dela den med någon på riktigt. Jag saknar mina vänner och min familj, det går inte att sticka under stolen med det.

Bravader


Lite bilder ifrån fredagskvällen med Viola, Yvonne och Julia

Jag älskar att Björn älskar mig


Björn skriver "Hallå Hallå - Här sitter jag i ett parisehjul. Alldeles ensam."

Jag hinner inte mer än dela med mig av min video-blogg innan jag sågas? Hahahaha, men jag tycker om Björn ändå, och han tycker om mig, ändå! Jag skrattade så jag grät, det gjorde han med.

Vilken härlig söndag



Här kommer mitt första video-blogginlägg! Haha, ni får ha överseende med det kära ni! Men gillar ni det? I så fall kan det hända att det blir fler videoinlägg!

Nu åker jag in till stan


Willis Tower

Ute igår, inne idag


Jag, Julia och Viola på väg till stället

Igår var jag ute med tjejerna ovan och Yvonne, vi drack vin, dansade och hade trevligt! Tycker dock att det är så tråkigt att det tar så lång tid att komma till ställena, jag menar, det tar fyrtiofem minuter med tåget, sen ska man promenera till tunnelbanan och sen sitta på den i tjugo minuter. Det tar ju en och en halv timme att komma fram kommunalt! Men, vi kom fram till slut och hade en kul kväll! Ikväll ska de ut igen eftersom det är Julias sista helg innan hon åker hem igen, jag själv orkar inte två kvällar i rad och har stannat hemma och ätit jättegod grillad biff med grillade grönsaker och till efterrätt grillad ananas i kanel och socker! Mycket grillat av mästergrillaren Odd!

Tänker tillbaka


För 362 dagar sedan på väg till Grodan Sergel med Emma, Sandra & Linn

För ett år sedan var jag nitton år, jobbade på mitt första heltidsjobb på Viasat som ansvarig säljare över vår telefonförsäljning. Jag höll i utbildningar för nya säljare, coachade, vägledde och sålde själv. Jag jobbade mellan ett på eftermiddagen och nio på kvällen fem dagar i veckan. Träningen skedde innan jobbet och jag planerade in fikaträffar med mina tjejer efter jobbet. Helgerna spenderades på Stureplans nattklubbar, det var mycket Collage, Sturekompaniet, White Room och Magenta. Mitt liv var väldigt inrutat, träning på SATS, jobbet på Viasat, fika på Fåtöljen, fester på Stureplan. Samma sak varje vecka. Jag hade ambitioner om att resa till Asien i några månader efter årsskiftet, så jag sparade pengar och drömde. Jag dejtade en läkare och fick lyssna på otaliga förklaringar om hur kroppen fungerade, sjukdomar och oförståeliga läkartermer. Jag kom att klippa mig kort och var sjukt nöjd över att jag vågade, hade ju varit sugen på kort så sjukt länge men inte vågat.
Vad jag inte visste för ett år sedan, var att jag skulle fira mitt nyår i London med Emma och Joanna, bli totalt kär i staden och dessutom övertalad att lämna mitt trygga liv i Sverige.
Efter nyårsvistelsen var jag helt säker på att det var där jag ville bo och göra roliga saker, så jag sa upp mig första dagen efter julledigheten och bokade en enkel flygbiljett tillsammans med Linn. Pirriga, lite oroliga, men framförallt förväntansfulla tog vi vårt pick och pack och gav oss ut i den stora världen! Flytten till London var nog det bästa beslutet i mitt liv, det har lärt mig så mycket att utforska nya länder och allt som hör där till.
Efter London var jag inte mätt på äventyr och planerade att åka hem över sommaren eftersom vi hade bokat Stockholmsveckan på Gotland sedan länge, det kom också att bli min sista vecka där. Tanken efter var ju att flytta till Norge och rensa fisk i några månader för att kunna förverkliga Asienresan som aldrig blev av, trots att ingen (få) trodde att jag skulle palla trycket. Hur som helst, det blev inget med Norge eftersom vänner till familjen erbjöd mig att komma hit till Chicago i några månader och jobba som deras nanny. Jag fattade vilket grymt bra erbjudande jag just fått, och kunde inte annat än tacka ja.
Nu är jag här, efter drygt en månad i USA och jag trivs som fisken i vatten! Under det här året har jag utvecklats enormt som människa och har lärt mig mycket som jag inte kan sätta ord på, men alla erfarenheter är bra erfarenheter och samtliga har gjort mig klokare. Jag vet inte om det är något som andra märker, men jag känner att jag utvecklas till en bättre version av mig själv, och jag vill aldrig sluta med det. Nu har jag bara två månader kvar, och det känns som om tiden fram tills dess kommer att gå väldigt fort, som de säger; tiden går snabbt när man har roligt!

Man blir ju så glad

Av Ensam mamma söker, man blir ju förälskad i paren för att de är så söta! Haha!

On air


På Skype med mami och papi

Mitt nya gym, MBC


Utanför

Panorama

Panorama

Mördarmaskinen, en riktig trappmaskin

Cyklandes på vägen hem ifrån gymmet

Fredag morgon

Har startat dagen med en perfekt frukost inför träningen idag, en skål med naturell yoghurt, hallon, blåbär, granatäpple och kanel samt en avokado med aromat på och grönt the! Idag blir det till att köra igen trots en träningsvärk som suger i hela benen, men ska hålla mig till överkropp idag som en enkel lösning på problemet! Ska försöka knäppa några bilder på gymmet så ni får e mitt nya "andra hem" här i USA.

Peacock



Nytränad!



Idag köttade jag på gymmet, fokus på ben, rumpa och vader! Det brändes i varenda liten muskel när jag var klar med övningarna och det är precis just då man känner att man lever!
Det jag tycker är viktigast på ett gym är att man inspireras av miljön, av människorna och även av utrustningen! Det tycker jag är ytterst nödvändigt för att komma någon vart med min träning. Och precis så känner jag på mitt nya gym, jag blir inspirerad och vill träna, vill testa nya saker, vill komma i form. Så idag körde jag lite grann på vibrationsbrädan Power Plate, och nästa gång ska jag testa maskiner som heter Stotted Pilates eller nåt sånt!

Världens sötaste receptbok



Disneys recept på ett lyckligt slut?

Idag visade Alice mig sin egen receptbok ifrån Disney, jättegullig med väldigt enkla recept för barn! Helt perfekt tycker jag som har kört fast lite i "lunch-idée-träsket", oftast blir det pasta med ost/broccoli/tomatsås. Men även på grund av att de är rätt kränsa med maten, som många barn är. Men nu har vi valt ut två recept att laga till lunch de kommande dagarna, toppen!

Det är mycket...

...Nytt. Människor. Kompisar. Bus. Webb-TV. Barnprogram. LEGO. Barbie. Lekparker. Snacks. "Barnmat". Frågor. Aktiviteter. Dukande. Favorit. Mutor. Utbyten. Skratt. Kittling. Reflexer. Halloween. Pyssel. Starbucks. Down town. Tågresor. Pengar. Shopping. Promenader. Träning...








Blixt och dunder



Nu ni slår det till här i staterna, det åskar och blixtrar så det står härliga till! Regnet öser ner och dagen vackra väder är borta med vinden så att säga, så jag är inte så sugen på att promenara bort till gymmet just nu. Kan ju försvara mig med sjukt skön träningsvärk i överkropp och lår sedan igår, körde ju kort men hårt!

Snook borde splittrats tidigare!



Grabbarna är ju übergrymma på var sitt håll! Jag menar, sköna, dösnygga Oskar Linnros, behöver väl ingen närmare förklaring? Men även Daniel Adams-Ray är ju grym med sina nya låtar! Wheeey!

Godis är gott!

Som det godismonster jag är kan jag inte sluta tänka på godis! Svenskt, gott, vanligt plockgodis! Totalt omöjligt att få tag i här, helt ärligt, det finns typ inget godis allt här? Jag är sjukt förvånad, "feta amerikanare" blir definitivt inte tjocka på godis i alla fall, men supersöta drycker och läsk, chips, sötade popcorn och konstiga typer av snacks finns det gott om! Färdigmat och friterat med såklart. Men godis är det extremt dåligt med, i stället sötar de all mat.
Nu till saken, i förmiddags kom Odd tillbaka ifrån ett besök i Norge och hade köpt med sig gott svenskt godis! Wheey, turkisk peppar, salta bilar, djungelvrål och massa annat. Det smaskade vi på lite i förmiddags! Så stillade lite av begäret. Men kommer aldrig sluta älska svenskt plockgodis, och choklad med för den delen!
Om nån vill skicka ett paket kan ni ju fylla det med Marabou, Kinapuffar, (en snygg svensk kille), Plopp, samt alla mina favoriter ifrån Karmellkungen (se bild). Dessutom skulle jag behöva en ny tandborste, kan bara ha en, Jordan Clean Between, och den finns inte här! Nå, någon söt som vill skicka paket?



Bra kombo, godis och tandborste!

Jag är med GYMKORT!


Redy to get fit

Hur glad får man bli egentligen, över ett gymkort? Jo, precis hur GLAD man vill, och det är jag! Jippi, här ska det tränas! Måste verkligen fota mitt nya supersöta, fräscha, gemytliga lilla gym! Det är toppen, inte som SATS, men toppen! Var ju där i förra veckan och rekade, och idag blev jag välkomnad med "Heeeey Sofia, I'm glad to see you're back"! Hur sjukt är inte det? Så nu är jag medlem, ska rocka loss av bara sjutton. Är ju förvisso fortfarande lite förkyld, men tar det lugnt nu i början helt enkelt.
Ni förstår inte hur litet det är, alla verkar känna alla, ägaren är där hela tiden och pratar och tränar med alla, det är typ fem personer på klasserna, det finns inga omklädningsrum utan två större badrum med dusch/ toalett, inga skåp utan allt lämnas på hyllor. Det är verkligen som en liten privat gymklubb, känns som om det kan passa perfekt. Körde bara ett expressnabbt pass med lite styrka, men det tar tjugo minuter att gå dit i snabb takt, så det blir ju ändå fyrtio minuter totalt fram och tillbaka.

Columbus day






Tjejerna och jag

Har haft en jättemysig dag med tjejerna i det härliga vädret, och eftersom de var lediga idag hade de en kompis som sov över här med. Så började morgonen med lite frukost för att sen ge oss ut på en halloween decoration sightseeing, så vad vi gjorde var att jag cyklade med Alice och McKenzie i en sån där vagn efter min cykel, och Julia cyklade själv. Så åkte vi runt i området och tittade på hus och deras galna halloween-pynt! Mycket roligt faktiskt! Vi cyklade runt i säkert en timme minst, hade lite vattenpauser, lekpause på lekpark och så vidare. Lunch hade vi i parken som ligger här, så vi tog med baconpaj, morötter, äpplen och oreos och hade picknick med Yvonne och hennes små barn. När vi kom hem så målade vi spöken, pumpor och andra halloween grejer, en riktig halloween dag kan man säga!
Nu har jag precis kommit hem efter att ha umgåtts med Viola, Julia och Yvonne, gick bara runt lite och pratade, satt på Starbucks och sådär! Trevligt trevligt! Funtar på att lägga mig och streckläsa min grymma bok nu!

Hårkrångel


Bakifrån

Från sidan

Besökte ju som sagt frisören i morse i hopp om samma frisyr som jag så fint klippte till på Gotland i somras, men slutade delvis randig som en zebra, fläckig som en leopard, och delvis gulblond som ett lejon med hårtestar ojämna som lianer. Underbart härligt hår-zoo! Låter det skojigt? Kanske. Såg det skojigt ut? Definitivt, på ett högst dåligt sätt! Det var bara att ringa tillbaka och klaga så fort jag kommit hem och faktiskt utforskat djungeln. Tack och lov fick jag en ny tid idag vid fem och fick hjälp av världens gulligaste och väldigt duktiga frisör Nina, hon gjorde om slingorna i håret och klippte till det så att det såg helt rätt ut. Nu är jag nöjd! Petig ska man vara, speciellt om det är helfel!
Sen jag kom hem har jag och Helena delat på en flaska vin och lyssnat igenom massa musik som hon lyssnade på när hon var ung, det var jättekul att höra, och hittade några låtar som jag verkligen gillade! (Hon blev förresten inte magsjuk utan klarade sig som tur var!) Så vi har haft en jättemysig kväll!
Imorn är det Columbus day, så barnen är lediga från skolan hela dagen och det ska bli toppenväder! Pratade med Yvonne om att eventuellt åka till ett riktigt zoo imorn med barnen!

What a day

Ja ni, började ju morgonen hos frisören som jag sett fram emot! Traskade dig strax efter nio på morgonen, barbent, på knastrande röda och gula löv, men solen brännande i ansiktet. En miljö som skriker höst, men en värme och bländande sol som säger sommar. Jag hade en dag med trettio grader och sol framför mig, hade dessutom planerar att vara snygg och fräsch med nyklippt hår. Ha! Lyckligt oventandes!



101010

Om mindre än en timme ska jag sitta hos frisören och hoppas på att bli precis lika snygg i håret som jag var när jag var nyklippt i somras på Gotland, älskade den frisören (och frisyren), och hon är tyvärr den enda jag kan säga det om! En frisör i hela Sverige som jag gillar, och hon ska jobba på Gotland? Kul!
Hoppas jag kommer fram utan problem, hehe, mår fortfarande lite illa när jag står upp, och nu ska jag promenera i typ en halvtimme.
Det gick toppen igår med barnvaktande av sjukt barn, blev bara jag och Alice, vi satt faktiskt mest och pratade för ovanligheternas skull! Men det blev tidigt i säng för henne som var sjuk. Nu verkar det tyvärr som om Helena också åkt på det här, värst vad smittsamt det ska vara!

Nageldekoration



Hittade de här fina nagel-stickersen i förrgår när jag var och shoppade, tyckte de var supersöta! Har i efterhand kommit på att de liknar sånna som min farmors syster Karin brukar ha på sina naglar, som jag alltid frågar henne om och berömmer! De här gillar jag!

Alice säger


Här var jag brun i fejset, som Alice sa

Alice har några tankar och funderingar
- Den här är inte din riktiga stad, för vi har många babysitters, jag förstår inte varför du kom hit, för vi har så många babysitters. (Men Alice undrar bara, för hon har sagt att hon är glad att ha mig här)
- Det här är som trappor (golvplattorna) för de ligger som en trappa, men inte de små, för de vill inte det!
- När vi var i Sverige, i Ronjas hus på party, då var du så brun i fejset!
- Om man sitter på vägen och har picnic, och en bil vill åka förbi till en annan land, och man blir död, då måste man åka till hospital med en ambulans
- Vet du hur jag kan det här? (Ta bild med min kamera.) - Nä, hur då? Säger jag. - För du teachde mig det! (Woho jag är bra lärare.)

Förresten, har varit i USA i en månad och en dag nu! Och det var kvällen på bilden ovan som fick mig att komma hit! Tur att man var där må jag säga!

Saturday

Idag känner jag mig bättre, men slö, trött, utmärglad, precis sådär som man brukar när man är på väg åt rätt håll men inte riktigt friks än. Men idag har jag lyckats få i mig en avokado, ett ägg och lite surt godis, så jag är på bättringsvägar! Tyvärr har även Alice blivit sjuk och börjat kräkas under natten, men det är något som går då jättemånga barn i tjejernas skolor är magsjuka.
Ikväll ska jag sitta barnvakt, trots att vi alla är sjuka, men det lär nog bli väldigt lungt eftersom det är stor brist på energi just nu. Odd är nämligen i Norge och Helena ska ut en sväng på stan. För oss här hemma lär det bli en tidig kväll, håller tummarna för att det går bra.
Imornbitti ska jag vara hos frisören 09.45, jag hoppas verkligen jag orkar upp och iväg tills dess för jag behöver verkligen gå dit!
Nu vill jag må bra!

Bästa idag


Vid tvåtiden på eftermiddagen bestämde jag mig för att prova att äta, körde på klassikern med rostat vitt bröd! Till det vätskeersättning, vatten, alvedon och nässpray!

Reflexpartyt




Magsjuk!

Vaknade i natt av att Julia kräktes vid halv två, mådde illa sen dess, och nu är jag bevisligen drabbad! Har dessutom feber-ont-i-ryggen och svettas och fryser om vart annat, så antagligen feber med. Jag mår inte bra!

Min nya vän



Kunde inte låta bli, var tvungen att köpa!

Hemma igen

Sådär, nu är kvällens shopping avklarad! Hittade massa roliga saker idag! Vi åkte dock inte dit jag trodde att vi skulle, men åkte till Oak Brook där jag vart en gång innan, ett stort utomhuscenter. Här är ett urval av vad jag kom hem med, samt mitt shoppingsällskap i form av Viola!






Soccer, inte football






Träning

Blir ju lika förvirrad varje gång det är fotbollsträning eller match, säger ju såklart alltid football game etc. Men här kallar de ju fotboll för "soccer" och "football" är ju vad de menar american football, alltså något helt annat. Fattar inte varför amerikanarna måste krångla till det? Det heter ju fotboll på alla andra språk! Men vad ska man göra?
Ska alldeles strax möta upp Viola, late night shopping!

Sol och tjugotre sköna grader



Jag är glad! Det är toppenväder, men framför allt - JAG HAR HITTAT ETT GYM! Woho! Har ju letat gym här som en tok, men inte hittat nåt som jag kan ta mig till själv, som har kortare kontrakt, som man får skriva kontrakt med trots att man inte är amerikansk medborgare och så vidare. Men idag var jag på en långpromenad trots förkylning och krasslig hals, och så hamnar jag i något som heter Westmont. Det ligger 15-20 min ifrån oss, och där låg det ett litet fräscht gym som har precis allt jag letar efter! Fria vikter, konditionsmaskiner, kettle bells, några pass och urgullig personal, men till det bästa, jag kan joina i två månader utan problem! Kalasbra, nu ska jag bara bli frisk, sen signar jag upp mig!
Snart kommer tjejerna hem, då blir det mellanmål och lite lek och sen har Julia fotboll.
Ikväll ska jag och Viola till ett outlet shoppingcenter i Aurora, tar typ en halvtimme med bil så hon hämtar upp mig, det blir kul!
PS. Min pappa är jättegullig, ska bara bestämma mig! Återkommer! DS.

Tröttmössan själv!

Är så slut! Helt död, ögonen trillar ihop när som helst! Har precis haft en massa folk här på öppet hus för Helenas reflexer som hon säljer här i USA, det finns ju inte sen tidigare av någon konstig anledning! Reflexer som är en självklarhet i Sverige, jag menar, alla barn har haft det, alla träningskläder och skor har det, vinterjackor - rubbet. Men här finns det lixom inte, så Helena valde att starta eget och köra på det, det har gått superbra ikväll och jag ska lägga upp bilder imorgon. En väninna till henne hade även sina smycken till försäljning under kvällen, och jag blev kär i ett stort och maffigt (såklart) halsband, så jag fick gå som "modell" och bära det under kvällen. Jag var glad! Även om jag kan få det för halva priset är det lite utanför min budget, men jag har tills imorgon på mig att bestämma mig. Vad tycks? Ord. pris är 1400 kr..


My day


Invigde min väst och korsörhänge idag, gillart!

Efter att ha lekt med födelsedagspresenter och ätit lunch så begav jag mig till Starbucks för lite kaffe och Skype. Satt utomhus i det härliga vädret och pratade med Emma i en timme, sen med mami och med mormor och morfar. Det var riktigt mysigt att bara sitta där med en kaffe och babbla på som om man var ensam, trots att jag satt på ett café med massor med människor omkring mig. Men för mig fanns bara jag, Emma, mami, mormor och morfar. Störtskönt!
Efter en massa Sverigeuppdatering begav jag mig hemåt i tron om att jag skulle jobba, men det blev inget mer jobb på hela dagen eftersom Alice fyller år och de hade annat planerat. Manikyr och glass, lät jättemysigt! Så jag var hemma och har börjat plöja Hypnotisören av Lars Kepler, läste 130 sidor idag, började med boken igår, så har kommit en bit! På nåt sätt är den sjukt fängslande, men jag förstår inte riktigt vad det är i den som gör att jag känner så. Bra författare, bra skrivet. Det finns dock en konstig aspekt gällande just författarna, som skriver under pseudonymen Lars Kepler, men egentligen är ett gift par på två. Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Boken kom ut 2009 och då under namnet Lars Kepler, men i min utgåva ifrån 2010 står det på omslagets insida författarnas riktiga namn. Är inte det väldigt underligt? Först och främst, varför skriver man under pseudonym? Och om man nu valt att göra det, varför avslöja sig? Whatever, boken är bra!
Åt middag på den lokala italienska restaurangen Scapa ikväll, lite plock till förrätt och en god sallad till huvudrätt. Vart dessutom erbjuden jobb som värdinna om jag ville ha det.. Hehe! Men en trevlig dag och kväll i alla fall!

Zazú it is!

Utbudet

Bokade klippning och slingning nu på söndag, känns kalas! Längtar verkligen efter att få fixa till håret lite!

Födelsedagsbarn



Sparkcykelåkarna

Idag fyllde lilla Alice 4 år så hon har vart jätteglad hela dagen och fått massa fina presenter! Så vi har åkt på hennes sparkcykel och invigt hennes nya Nintendo, jätteskoj! Så det blev cup cakes till frukost, supersmarrigt!

Skillnader och olikheter

Här i USA är det mycket som skiljer sig mot vad jag som svensk är van vid, hela kulturen och människorna i sig är väldigt annorlunda här. Så jag tänkte helt enkelt jämföra och konstatera vad jag tycker känns ovant och nytt för mig, läs och lär! Givetvis baseras allt på vad jag upplever i mitt område där jag bor, kan ju inte hela USA, än!




  • Man behöver aldrig undra vilket land man befinner sig i, patrioter är de allihopa, gatorna präglas av den amerikanska flaggan!
  • Skatten är inte inräknad i priset på varorna i butiken, utan lägg på i kassan! Det betyder att priset på prislappen inte är detsamma som det som ska betalas, inne i stan är skatten ca 10 %, utanför där vi bor ca 7 %. Sinnessjukt!
  • I servicebranschen ska man ge ca 20 % i dricks, i restaurangbranschen 10-20 % extra, svindyrt!
  • Stort här går knappt att jämföra med något annat som vi anser vara "stort". Men till exempel; beställer man en stor Coca Cola här, är den ungefär dubbelt så stor som i Sverige, samt alla andra drycker med! För övrigt är hus, bilar, byggnader, kroppsbyggnader stora..
  • Morgontidningen kastas precis som på film vid entrén och lämnas inte i brevlådan
  • Folk pratar oavbrutet och ohämmat med främlingar, på gatan, på Starbucks, i kön, på skolan, överallt!
  • Barn ska tilltala vuxna med titel och efternamn, förslagsvis Mr Reynolds
  • Folk går i regel i kyrkan, varje söndag
  • Skolsystemet är helt sjukt, man betalar för allt, trots att man inte får annat än själva undervisningen! Föräldrarna köper och betalar allt skolmaterial samt pennor och block, det serveras en varm måltid i månaden, som kostar extra, annars tar de med sig egen mat. På förskolan ska föräldrarna en vecka var förse hela klassen med snacks i form av frukt/ mackor eller liknande, på egen bekostnad. Dessutom ska alla barnen få en present samt snacks när ett barn fyller år, på födelsedagsbarnets bekostnad. Föräldrarna får (läs bör) gärna donera saker till klassen, för att barnen ska få goodie bags. Man måste visa ID för att hämta förskolebarnen på skolan. Alla föräldrar uppmanas till volontärarbete på skolan då och då, den som avstår blir utstött. Nog om skolan, den är sjuk!
  • Skatten här är förvisso låg, men i stället är skola och sjukvård enormt dyr. Utan sjukförsäkring får man inte mer vård än absolut nödvändigt för att överleva, om ens det. Jag är tacksam över att vi skattebetalare täcker skolans utgifter, och att vi har ett lågt pris på vård i Sverige. Alla är lika mycket värda oavsett inkomst, här i USA är det tvärt om.
  • Det är mer vanligt att ha barnflicka, städerska samt trädgårdsmästare än att inte ha det
  • Amerikanare tror att allt kommer ifrån USA, många vet inte heller att det finns en värld utanför USA
  • Varje sovrum har ett eget badrum, alla blir chockade av att det inte är så i Sverige, hur gör man om flera behöver gå samtidigt?
  • Att prata pengar är inte fult, snarare fint

Möndaay

Måndag kväll, har precis gått och lagt mig med datorn i sängen efter en lång dag. Idag har jag hunnit med mycket faktiskt, började min morgon med Emil i Lönneberga med Alice, efter det gick vi till parken och lekte och räknade ekorrar, vi hann se så många som elva stycken på typ en halvtimme så det kryllar verkligen av dem! Efter det gick vi hem och åt lunch, barnen åt fiskpinnar med ris, jag och Helena åt jättegod tomatsoppa med stekt zucchini i. På eftermiddagen tränade jag första gången på flera dagar, har ju inte vart helt frisk, men idag kände jag mig bra och körde på i hemmagymmet!
Sen barnen kom hem har jag gjort varma mackor i ugnen till dem, vilket de tydligen aldrig ätit förut? Det var typ standard när jag var barn, älskade det med ost på! Men det uppskattades, woho! Jag kan härmed också utnämna mig själv som slott-byggare av högsta grad, har monterat ihop ett slott som Alice fick på sitt kalas igår. Hon fyller ju fyra imorn! Kolla vad fina grejer jag köpte till henne igår, är faktiskt mycket nöjd själv och håller tummarna för att det passar henne!
Nu blir det Gossip Girl!


Shoppat igen




Luddig och mjuk väst, samt ett par svarta skinny jeans som jag behövde!

NHL

Blackhawks - St. Louis

Idag var det i vanlig ordning "down town" Chicago som stod på menyn, började med en shoppingrunda längs State Street för att sen möta upp det "svenska tjejgänget" för lite äkta hockey! Det var pre-game inför NHL-säsongen mellan Chicago Blackhawks och St. Louis Blues (som jag såg förra året på NHL-premiären i Globen). Vi höll såklart på Blackhawks, som också vann med 4-3! Det var grymt skoj det här vill jag lova, det var ett himlans liv! Hela arenan bara flödade av testosteron, glädje och samhörighet, riktigt skön stämning! Jag höll såklart tummarna lite extra för svenska, söta Viktor Stålberg, nr 25, samt Niklas Hjalmarsson, nr 4!


Pedagogerna har talat



Efter lite olika försök att få barnen dit jag vill har jag med lite tips och trixt ifrån mami och mormor fått några ledtrådar till hur barnen ska tas. De två bästa tipsen jag lärt mig är
1. Belöning
2. Låt barnen tro att de får som de vill
Men hur? Jo, man erbjuder de en belöning som de får om de gör något de ska göra, så som att äta upp, plocka undan sina leksaker och liknande saker. Sen kan de få det de efterfrågar, efterrätt, kolla på en film, leka med en kompis eller vad det nu må vara. Små saker som visar på att lyssnar man, så belönas man. Win-win, enkelt!
Och nu till det bästa av allt, hur man får barnen att tro att de fått precis som de själva vill! Som nu ikväll, jag har helt utan bråk och skrik fått alla tre barnen i säng. Jag börjar med att säga att det ska vara helt knäpptyst, jag släcker lampan och går ut. Barnen kommer ut och frågar om de kan få tända den minsta lampan. Jag säger ja. Det går ett tag, de frågar om de får berätta historier. Det får dem. Fantasin tar slut, de ber om att få läsa en saga för varandra. Absolut. De har fått precis som de vill, och precis som jag vill! Tidigare har jag gjort helt tvärt om, haft lampan tänd, frågat om jag ska läsa sagor, väntat en halvtimme med att säga att de ska bli tyst, tvingats höja rösten, sagt att de ska vara tyst, mörkt. Bara tjat och gnat. Nu får de göra exakt samma saker som de alltid får, men de tror att de fått sin vilja igenom och inte min! Woho, jag hoppas att det här går hela vägen, det känns så!

Min nya plånbok



Den här fina läderplånboken fick följa med mig hem idag, tyckte den passade bra till väskan dessutom!

Hinsdale





Några bilder från Hinsdale, jag och Viola från Wien

Har haft en jättemysig eftermiddag med Viola, vi promenerade bort till Hinsdale och strosade omkring i deras små butiker, letade hårfrisörer, fikade på Starbucks och tjattrade. Det var verkligen skönt, vi pratade massor om jobbet, vänner, familj, vår bakgrund, och så fick hon totalventilera efter en riktigt jobbig morgon hemma hos sig, håller tummarna för att det blir bra. Jag gjorde även ett sjukt bra kap som jag är jättenöjd med! Ni ska få se senare! Snart är det dags för jobb igen!

Helg, helg, helg!



God förmiddag/ kväll kära läsare! Hösten börjar kännas på allvar här i Chicago, idag har det varit elva kalla och blåsiga grader under min morgonpromenad, burr! Börjar väl bli dags för jackor och varmare skor, känns trist! Men jag ska vara glad att jag fått förlängd sommar med några veckor i alla fall! Har slukat en stor och god lördagsfrukost med juice, kaffe, mozarella och tomat, ägg och vattenmelon! Bra start! Nu har jag Alice och grannen Macenzie.
Om ett par timmar ska jag möta Viola och vi ska gå till Hinsdale tillsammans, jag ska leta upp en frisör och kanske tar vi en fika/ lunch där borta, ska bli mys!
Ikväll ska jag sitta barnvakt, har dessutom fått en extra på halsen lite oväntat (grannen), så nu blir det tre tjejer som ska läggas. Håller verkligen tummarna för att det ska gå bra!
Mitt halsont känns förresten bättre idag för den som undrar, men förkyld är jag fortfarande!

Ska bli!


Billigt


Jewel Osco är plånbokens bästa vän

Kan ni fatta att jag betalat 45 kr för samtliga grejer? Godis, stor hudkräm, halstabletter, bubbelvatten och en hyrfilm?! Sjukt billigt, och såklart jättebra för mig! Idag har jag hyrt The Back-up Plan med Jennifer Lopez, har sett trailern och den verkar bra. Det blir min kvällsunderhållning, ingen utgång i helgen utan ska försöka kurera mig så att jag blir frisk och kry snart.

Baked!






Våra fina cookies, yummie!

Idag har jag och Alice bakat kakor, närmare bestämt American cookies! De var supergoda och knapriga, både Alice och jag tyckte att det var roligt att baka. Nu har vi precis ätit massa cookies, och tittat på bilder på min dator!

Tjo flöjt


Invigde min Mui Mui-inspirerade topp igår på middagen

Här i huset bjöds det på massa gott plock igårkväll, olika snittar, skinkor, salami, ostar, dipp, frukt och massa annat smarrigt! Jag var totalt jätteproppmätt och kjolen spände verkligen åt, haha! Runt niotiden var det läggdags för barnen, det blev ett mindre världskrig. Barnen tyckte jag skulle åka hem. Känns ju sådär halvskoj! Men men, bara att ta nya tag och låtsas som att det regnar!

RSS 2.0