Vinprovning


Smaka

Ikväll ska jag iväg på middag och vinprovning, ska bli mycket trevligt! Linnie ska ha sin pojkvän och kompis på besök, så tänkte vara en god vän och ge dem lite ensamtid. Så snäll är jag. Eller...?

Fart och fläkt


Galej

Gruppmiddag igår, haha, minst sagt. 40 pers, hälften bestod av silikonbrudar, resten blandad kompott, och ett gäng sköna svenska tjejer, och jag såklart, och upphovsrättsmannen. Spännande, mycket spännande! Grymt god mat var det i alla fall, sådär kl 22.30 innan det med privat chaufför bar av till Jalouse för lite dompa och ståt, haha... Kände mig hemma, men lite vilsen där i mitt sällskap, så dansade galet med nyfunna vänner, och upptäckte i samma veva att typ allt partyfolk som vi vanligtvis festade med var där samtidigt så det blev ett himlans skålande och kindpussande. Det blev en spännande kväll. Hej och hå. Nu sitter jag och Linnie och lyssnar på Ted Gärdestad, mys!

Forever 21, happy birthday!


Idag fyller mina hjärtan Joanna & Linn 21 år, stort grattis till er båda! Vi får fira när jag kommer hem!

Middag!



Nu sticker jag iväg på middag, sen blir det Jaluse! Weihooo!

Afternoon tea


Härlig eftermiddag!

Sol i sinne, sol inne


I eftermiddag väntar afternoon tea, alltid mysigt!

Det är sol, men inte så varmt, så nu sitter jag än så länge inne efter att ha tränat och nu tvättar vi. Så snart tvätten är klar kilar vi iväg till en park med lite pic nic och hoppas på att det är lite varmare ute. Hur är det i Sverige nu? Bra?
I eftermiddag har vi bokat afternoon tea på Strand Palace Hotel i Covent Garden efter mycket övervägande, nu håller vi tummarna att vi valt rätt! Jag var rätt kräsen och kollade noga på kakfaten, haha, väldigt typiskt mig gissar jag! Sen får vi se vad som händer senare ikväll, man vet aldrig... aldrig!

Förändring!


Snart klipper jag kort

Jag vill hitta på något med mitt utseende! Jag vet dock inte riktigt vad, men jag är galet sugen på lite förändring! Om det så ska vara hårfärgen, frisyren, ett nytt hål i örat, en tatuering eller något annat kul? Kan inte någon komma med ett kul förslag, jag vill göra något skoj! Är lite trött på att se ut som jag gör och har gjort nu ett tag. HJÄLP!?

Bli inte förvåndade


Pommes frites till allt? Till lasagne? Till pizza? Till sallad? Till allt. Helt enkelt. Inga konstigheter!

Never ending story





En sväng i Notting Hill

Regnet, slutar aldrig, kommer alltid tillbaka, jag vill inte sluta hoppas men min lilla strimma hopp börja förtvina. Haha, bittert. Gjorde en sväng i Notting Hill och på Portabello Road idag för att ha det lite mysigt och besöka Hummingbird Bakery för deras kända cup cakes. Det blev i stället en brownie cheescake, rätt smarrigt det med. Vi lunchade, kikade i butiker, samt försökte skydda oss ifrån regnet. Inte helt lätt alla gånger! Blev glad, glad, glad när vi kom till Poundland, allt kostar en pund, haha, tycker sånt är så roligt!

Sommarkväll


Roomies

Firade att det var toppenväder och en skön kväll med en gemensam middag vi som bor i lägenheten, mycket trevligt! Älskar när man kan sitta ute, länge, det ska man kunna tycker jag! Snälla väder, håll i dig!

Skönt life!


31 grader och sol, inte fel

Har stekts i Victoria Park och läst de första 95 sidorna i min bok Paganinikontraktet, och för att inte få samma Lady Gaga-bränna som igår så blev det mina guldiga pilotbrillor från Gina Tricot! Idag har jag ingen pannbränna, oh yes!

Bränd!


Pil

Hahaha, idag är det första dagen som det faktiskt varit strålande sol sen morgonen i den här staden! Helt otroligt skönt, det är nog först nu jag insett att himlen är blå även i London... Skämt åsido. Men idag hängde vi i parken och solade och höll på att svettas sönder, för allas information. Jag har bestämt mig att sola i en annan bikiniöverdel imorgon, se bildbevis.

Tips!


Irish coffe i sky baren på Hilton

Den godaste irish coffen dricker man i Hilton Hotel's sky bar vid Hyde Park, helt fantastisk utsikt över hela London, oklanderlig service, och riktigt bra drinkar! Testa om ni ska hit!

Hej, hej, hallå!


Svenska flicka

Nu har pojkarna packat väskan och lämnat det galna londonlivet, kvar är Linnie och jag. Utmattade. Nu blir det träning och detox, haha, kan behövas efter den här intensiva helgen. Firade midsommar två gånger och en massa annat!
Idag är det sol och kalasväder, så det blir till att hänga i park och sola hela dagen! Åh så skönt! Kanske ska jag till och med börja på min lilla bok...

Besök


Grabbarna grus

Har kusinen David och hans kompis Niklas på besök, så idag har vi gjort stan hela dagen! Nu ligger pojkarna här och har snarkkör, det är inte smickrande! Helt osannolikt vilka toner dem tar... Mitt jobb ikväll är att vara wingman åt Niklas för att kunna få någon som helst sömn...

Fest 3.0



Helt ny nivå..

Igår, ikväll, imorgon! Hoppas ni har en mysig midsommar, vi firar det i Hyde Park imorgon i stället. Igår var det födelsedagsfest på en skön takterass i Arsenal mitt emot hemmaarenan Emirates. Linnie var eld och lågor. Det blev en helgrym kväll, riktigt kul!

Skepp o'hoj landkrabba!


Ikväll blir det grillning och födelsedagsfirande med "marint tema", jag och Linnie går all in!

Sonat för mina synder


När jag och Emma spanade in Sex and The City-gänget förra året i London

Har varit på gymmet och svettats bort lite av sockerintaget från igår, både jag och Linnie fick ett attacksug efter godis och gjorde det enkelt för oss genom att tillfredsställa suget. Toppade det med lite Sex and The City, toppenkväll helt enkelt! Ikväll ska vi på grillfest hos vår flatmate's kompis, och jag kan bara be till vädergudarna att sluta pissa på oss!

Kulturellt




St Pauls katedral, Tate med mera

Idag har vi plaskat omkring i våra dyngsura tygskor efter en kort regnpromenad från tunnelbanan till museet Tate Modern där vi gled runt bland utställningarna och försökte förstå oss på konsten som fanns där. Inte helt lätt alla gånger. Det var allt ifrån "surrealistisk konst" till anti-fascistiska Hitlerbilder, feministiska påståenden och alla möjliga galna installationer. Vi är helt slut efter ännu en dag, men allt är bra!

God dagens!



Nu ska jag iväg och träna en sväng, sen har vi tänkt promenera till Tate Modern och kika lite där! Imorgon kommer David och Nille och hälsar på, då ska vi se Big Ben på önskemål!

West side






Hammersmith - West Kensington

Efter mitt lilla förmiddagsäventyr på flygplatsen möttes jag och Linnie upp i min lilla favoritdel Hammersmith, vi gick ner till Themsen och åt lunch på Blue Anchor där jag varit många gånger förut, satt där och åt kycklingburgare och drack ett par öl i solen. Tiden rann ifrån oss, men vi kilade ÅTERIGEN förbi Primark, och det är totalt omöjligt att komma ut tomhänt. Jag skäms i själen, hjärtat, överallt.
Sen köpte vi med oss lite fräsch mat och vin och satte oss i en park och bara hade det mys i solen, och blåsten, tills vi bestämde oss för att promenera förbi min gamla adress i West Kensington. Det var kul att hälsa på i området igen! Nu är vi hemma, slut, och planerar inför morgondagen!

Morgondate


Ogi & Martin

Åkte hej vilt ut till Heathrow Airport i morse för att hälsa på de här sötnötterna, det blev lite kaffe och öl! Inte alls fel, fick även en megauppdatering om NY där de befunnit sig i tio dagar, inte alls avundsjuk. Nej nej.

Morgondate


Ogi & Martin

Åkte hej vilt ut till Heathrow Airport i morse för att hälsa på de här sötnötterna som mellanlandade, det blev lite kaffe och öl! Inte alls fel, fick även en megauppdatering om NY där de befunnit sig i tio dagar, inte alls avundsjuk. Nej nej.

Sov sött!


Skylten för Mark & Spencer

Ger upp för idag, det blev en sväng inne i stan, främst och nästan enbart på Primark, för efter den persen pallade vi inte trycket! En fika senare åkte vi hem och åt lax- och räkpasta hemma! Tomorrow!

Street party


Gatufesten utan dess like

Haha, igår var en skoj kväll! Jag och Linnie satt ute på innergården och drack vin, diskuterade politik, snackade skit, skrattade och hade det allmänt trevligt. Sen övertalade jag Linnie att hänga med till den lokala puben som ligger en minut bort, och mittemot upptäcker vi världens gatufest! Det var en DJ som stod och spelade, folk dansade, det stod tomma burkar och flaskor överallt. Grymt, tänkte vi, och gick och köpte öl och joinade! Det var skitkul, tills dess att en dum idiot sprutade ner mig med öl, och blev uppenbart förvånad när jag sprutade tillbaka? Hur tänkte han?
Helskön kväll hur som helst! Idag exprimenterar vi...

Stort grattis! Halva hundra!


Grattis min fina moster Ann!

Upptäcksfärd


Feest!

Började dagen på gymmet, oh yes, äger ett gymkort här borta! Då får man ju duscha i en vettig dusch med, för här finns bara kallvatten! Så det är liiiite skönare att duscha på gymmet!
Gick sen på rundvandring i området återigen, det blev bort till Brick Lane och massa olika marknader, allt ifrån blommor, till mat och kläder! Vi har ju inte kunnat undgå att indiskt är the shit här i öst, hela Brick Lane är fullproppad med indiska restauranger med inkastare uppradade som dominobrickor. Helt brutalt. Vi valde rent demostrativt den enda utan inkastare! Sen strosade vi vidare och gjorde roliga saker! Skön dag!

Ser man på!


Vi hittade Pippi Långstrum på en indisk restaurang, lite otippat sådär!

Shoppade loss igår, helt ofrivilligt



Nytt!

Det blev lite nya plagg igår, och sen en myströja och en liten väska idag... Det har redan börjat gå utför på shoppingfronten. Än så länge inga skor dock! Har hittat ett par superläckra som jag vill köpa... Det lär bli så om jag känner mig själv.

16 juni



Har promenerat runt i området, och bra mycket längre än så idag. Känner att jag har lite koll på matbutiker och gymmet i alla fall, det är en bra start! Lunch åt vi på en indisk restaurang efter att inkastarna tävlat om oss och det bästa erbjudandet. Vi nappade till slut i alla fall, och nöjda blev vi!
På eftermiddagen åkte vi in till stan och gjorde Primark, herre min ge, det gjorde vi! Hade tänkt att köpa varsinn kudde, oh yeah. Kom ut med en ny sommargarderob med tunikor och klänningar, känns kalas!

Se så mys!


Längst upp bor vi, fyra skööööna trappor, inte alls ansträngande! Inte alls jobbigt om man glömmer något och måste gå upp igen! Jättemysigt ia alla fall!

Grillad




Hej hej!

Middag igår med Linnie på en kolgrill vid Westfield, riktigt mys att sitta ute och käka lite gott! Dessutom var det en magdansös som middagsunderhålning, det ni!

Check


At work

Första dagen på gamla jobbet avklarad! Superkul att få jobba i min älskade, gamla skobutik Dune! Några gamla kollegor som var kvar, eller hade kommit tillbaka över sommaren för att jobba, och dem var det kul att träffa. Efter någon timme på golvet sa dem "it's just like you never left", och hej vad det stämmer, det är precis så det känns! Känner mig helt hemma där, kan butiken, säljet, lagret, snacket, det mesta, känns häääärigt! Men det var en lång dag, nio timmar, i klackar, på rean.

Ja juste!







Bilder ifrån fadderiet i vintras när jag började plugga, grymt kul!

Har glömt att dela med mig av en rolig nyhet! Jag ska vara fadder i höst för de nya ekonomerna som kommer plugga på Stockholms Universitet, jag var ju på "intervju" förra veckan och fick svar för några dagar sedan! Det ska bli superskoj, det blir till att ordna massa fester och skoj grejer så att de nya kan lära känna varandra och ha kul, samtidgt som jag tror att jag kommer ha superkul! Woho!

Ooooooooh upp i luften över stan..


En härlig lunch i London förra året i mars

Nu sitter jag och Linnie på planet, destination London! En månad med skönt life väntar, ni kommer hållas uppdaterade, var så säkra! Har med mig datorn, största väskan, massvis med klackar, klänningar och färgglada plagg. Det ryktas om dåligt väder i England, så jag får helt enkelt liva upp med lite färg, och kanske får jag med mig lite solsken. Det kommer bli en grym månad, känns nästan som om jag inte ens kommer hinna installera mig innan det kommer vara över, men jag hoppas inte det!
Take care, vi hörs mina vänner!

Kunde inte låta bli...




Nytt!

Nix, jag har inte kunnat hålla fingrarna i styr! Lite shopping dagarna innan London, jag kunde bara inte stå emot! Klänning från Monroe, shorts ifrån H&M.

Så mycket England det gick


Uppladdningen

Körde så mycket "Englands-frukost" jag kunde i morse, nybakade scones, och kaffe ur min Starbucksmugg som jag köpte i London. Uppladdning. Yes box. Imorgon bitti blir det äkta vara, på riktigt, i en månad framöver! Tjoho!

Jag må han leva, jag må han leva!


Grattis på födelsedagen min snygga pappa!

Tjoho!


Födelsedagsbarnet Siri, och söta Emelina som bakat tårta

Alltså, min promenad idag var årets mest onödiga, och nödvändiga! Onödig för att jag gick för att låsa upp min mobil som jag trodde var operatörslåst, vilket den uppenbarligen inte var, tur i och för sig, men ändå. Nödvändig var den däremot för att jag behöver röra lite på fäslket, har ju varit brutalt stillasittades med tentaplugg, hosta och halsont på sistone.
Kom hem efter långpromenaden hur som helst och fick en spontan inbjudan av Emelina att äta tårta och fira Siri, igen, eftersom hon inte kunde i lördags. Drog på mig shorts och linne och hoppade på cykeln! Skön dag! Nu ska det packas, imorgon bär det av. LONDON!

En promenad på 8,4 km är det närmaste trän...

imag0414 (MMS)

En promenad på 8,4 km är det närmaste träning jag varit på ungefär två veckor! Vad hände med sommarformen? All in så snart jag känner mig helt frisk från hosta och halsont! Tills vidare får promenader räcka! Kanske inte ens kan köpa gymkort i London, men jag håller tummarna!


Let's roll


Amanda i sin döläckra byxdress

Mötte upp Amanda, hennes fästman och kompis på bowlingstället på Kungsgatan en sväng efter middagen, riktigt ball inredning i 50-talsstuk! Var dock på tok för trött för att orka med Baksmällan 2 som stod på deras schema, tur såhär i efterhand när Amanda smsat och berättat att efter en timmes försening av filmen avslöjar personalen att biosalongen "gått sönder".

I väntan på middag



Mami och jag i kvällssolen

Satt med mamma på en trapp i solen vid Riksdagshuset i väntan på resten av familjen, passade på att äta ute ihop! Gott och trevligt! Mamma fokuserade dock mest på att avgöra om den charmiga servitören med det stora leenden var überbög eller faktiskt jätteintresserad av mig. Jag vet inte vad hon kom fram till. Han hade i alla fall hål i "bögörat", och i det andra...

Fira SilverSiri






Myspys hos Siri

Jobb, jobb, jobb, jobb. Sen bestod dagen tack och lov av lite nöje med, även om dagen på jobbet var bra! Firade Siri hemma hos henne i det underbara vädret, där det bjöds på grillkorv, mashmallows, chips och godis, skratt och lekar. Superhärlig kväll! Nu ligger jag hemma i sängen och håller på att svettas sönder i värmen, trots öppna fönster och "korsdrag". Herre! Imorgon är det jobb igen, 12-17, kom och säg hej!

Sorry, but..!


I just can't wait!

Grattis på födelsedagen världens bästa mormor!


Stort grattis! Ha en fin dag!

Lunch!


Stans godaste laxsallad, Tideman!

Var på stan på förmiddagen och köpte mig ett par sköna shorts, fräsig färg sådär! På väg mot ingenstans och överallt mötte jag Frida och Fredrik ifrån klassen som skulle luncha, och äta skulle jag med, så vi begav oss ihop. Landade på Tidemans, stans godaste laxsallad, helt otrolig. Vi satt i solen och snackade och åt gott, trevligt! Efter lite väl varm sol förflyttade vi oss ett snäpp in i skuggan och fick finurla över en potentiell kändis på gatan.. Humm.. Vem var han?

Tjejkväll



Hahaha... söta va?

Har käkat "hej då middag" med mina bästa vänner nu när jag ska vara borta en månad, kommer kännas lite trist utan er ska ni veta, men det är ju bara en månad! Kommer ju hem snabbare än jag kommer hinna installera mig där borta!
Vi åt hamburgare på Friday's i Kungsan, promenerade och surrade på vägen till Gamla Stan, satt vid kajen där och mös och åt blå Bamse-tandkräm-remmar, haha, gott... Sen promenerade vi till Slussen där vi hejdåade i all hast. Kommer sakna mina pearls!

Kan ni hajja vad grymt?


Här kommer fler bilder ifrån i lördags och Summerburst, nästa år - KOM! Så kalaskul!

På gång


Snart, snart!

Nu blir det jobb i fyra dagar framöver, sen packar jag väskan och drar! London på tisdag, kommer bli hur nice som helst, kan knappt bärga mig! En månad i den underbara staden, åååååh så skönt!

Rått


Supergod sushi och sashimi från Ljunggrens i fredags, mums!

Sommarlov!


Bild från i fredags typ..?

Oh yes, sen igårkväll kl 19.00 har jag haft sommarlov! Det firades i gott sällskap med sushi på Ljunggrens, följd av en söderrunda som slutade på Debaser Slussens uteservering.
När tentan var över släpptes alla spänningar och all stress, kvar blev en enorm huvudvärk och matthet. En ipren senare var det problemet tack och lov löst!
Idag blev det fadder-intervju och lite surr på Waynes vid Sankt Eriksplan i solen, härligt att det slutade regna!

Satan vad bra!




Summerburst igår var helt brutalt bra! Vilken skön stämning, vilket väder, vilken hääärlig musik! Helt galet! Stort tack brudar!

Tagga, ladda, tagga!



Wet-look

Imorgon är det Summerburst som gäller! Endagsfestival med massa house-DJ's på Stadion, en present jag fick av mina kära vänner! Så, vi kör igång med en champagnelunch innan festen drar igång, herre gud, det kommer bli en lång och grym dag. Strålande sol, bubbel, mina vänner, skön musik och en massa folk!
Vill typ förfesta inför festen imorgon redan nu... Lite sugen blir man...!

Smaka på den du


Mina pluggkamrater och jag
Max erbjuder sig att fota så att "du kan lägga upp det i bloggen", haha, tack Max!

Passade på att glida förbi Kungsträdgården på "Smaka på Stockholm" på lunchen, det vill säga pluggpausen, grymt härligt väder så de prickade in bra dagar! Fullt med folk! Själv åt jag någon form av pasta med parmaskinka, spansk peppar och "en skvätt vodka" som det stod. Vet inte vad vodkan skulle med för. Men men! Gott  och trevligt.
Har för övrigt bara pluggat satan idag eftersom det inte lär bli mycket plugg i helgen inte!

Tips: Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Superfräsch, sommrig och lättlagad efterrätt! Den som jag gjorde i onsdags!

Smarrigt, snabbt, snyggt!

6 portioner

3 finhackade äpplen, gärna Granny Smith
4 krm malen ingefära
2 tsk råsocker
3 msk finhackad färsk mynta
1 ½ lime, rivet skal och pressad saft

Vit chokladkräm
3 dl crème fraiche
200 g finhackad vit choklad

Gör så här: Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då. Blanda i en egen skål de finhackade äpplena med ingefära, råsocker, mynta och limeskal och limesaft. Före servering: Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

Recept från Coop


Fenomen






Jag gör hellre allt annat, än...

Ni som pluggar förstår mig, kanske ni andra med. Ni vet när man kan göra allt tråkigt i hela världen hellre än att plugga? Typ sortera strumpor i färgordning, rensa någon gammal låda, städa, laga mat, diska - vad sjutton som helst i stället för att plugga. Typ så håller jag på nu. Sitter i köket och tar hundra bilder på mig själv i olika miner, vinklar, fotoinställningar, hellre än att plugga. För att sen gå tillbaka till plugg snart igen? Pausen med struntgrejer är viktig. Eller bara ett galet fenomen. Who knows?

Gulle mig..?



Nybakade scones

Eftersom jag är så satans huslig av mig, uppenbarligen morgonpigg trots sen kväll, samt en god värdinna - så bakade jag scones till frukost till mig och mina vänner. Bra start på dagen!

Middag






Pics

Hade middag igår för mina kära vänner Emma, Joanna, Martin & Ogi, samt min söta bror Anton. Bjöd på massa gott, enligt mig själv, och enligt responsen jag fick! Det blev chevréosttoast med balsamico och honung till förrätt, grillade chili/citronbiffar med matvetesallad och tomatsalsa till huvudrätt, och till efterrätt en vit chokladkräm med lime, ingefära- och myntamarinerade äpplen. MUMS!
Hade en jättetrevlig kväll, satt och drack vin och snackade, lekte lekar, diskuterade, ställde frågor, skrattade, brottades, dansade. Kvällen slutade sent i ett sleep over party. Grym kväll, tack för det!

RSS 2.0