Mmmm!


Mums!

Pappsen min vet precis hur han ska göra för att imponera, passade utmärk hungrig som jag var efter träningen! Det är helt galet vad det här med Body Combat är skoj, jag går in för det stenhårt och står och slår och sparkar mot min egen spegelbild!

Ovanför, under, efter..?


Plugg-mode*, redovisning

* Mode betyder i sammanhanget inte "fashion", det handlar om vilket mode det är

"Om jag får en enda nötbacill blir jag sjuk"


Jag och mamma

Sofia Järrestedt 5 år pratar om att vara allergisk i Barnallergiboken, jag beskriver hur det är att göra ett så kallat pricktest, hur det är att inte få äta ostkaka (?) och att jag bara litar på mamma, pappa och mig själv.
"Jag har gjort pricktest och det var ganska äckligt. De hällde först droppar på armen och sedan tog de en nål - 'pang, pang, pang' med nålen på hela armen. Sen började det klia."
"Det är jobbigt att bli sjuk och så blir jag lite rädd också. Då tänker jag att jag inte vill bli sjuk och så går jag till mamma."
"På kalas får jag inte äta tårta, men jag gillar inte tårta."
"Det är tråkigt att inte kunna äta det goda. Ostkaka kan jag inte äta och jag vet att det är gott!"

Jag har en idé


So put the music on, give it up for the summertime...

Jag funderar på om jag möjligen ska åka till London i sommar och jobba, är rätt säker på att jag skulle få komma tillbaka och jobba på Dune igen, om inte skulle jag nog kunna hitta ett annat jobb. Det kvittar. Tanken är att spendera sommaren i London, eller kanske en månad i alla fall. Komma tillbaka dit, gå på Londons gator, shoppa i härliga butiker, träffa massor av glada och öppna människor, och allt därtill. Vill väl dock inte åka själv... Public message: mina London-tjejer, eller någon annan, finns det någon som nappar på min idé?

Jag har en ny...


...Bikini! Fin va?

Vill, vill, vill!


Sitta på en uteservering i solen..?

Det är så mycket saker jag vill göra nu! De trängs i mitt huvud med att jag bör göra, därför måste jag skriva av mig för att ge plats åt verkligheten i mitt hjärnkontor! Jag vill hoppa fallskärm, bungy jump, gå på konsert, sitta på en uteservering i solen, inreda mitt eventuellt nya "rum", träna mig i världens bästa form, fotografera, läsa spanska, gå i mina höga klackar, åka till London. Nu vet ni. Jag vill shoppa obegränsat med vår-och sommarkläder med... Tack för mig!

Today


Ett år sedan, London, på väg till en hotellbar med Linn

Me like - väder som detta! På dagens schema stod plugg, scones och lunch med Nicolina och efter det promenad i solen med impulsiva drop-ins på en tatueringsstudio och på en ge-blod-central. Häääärlig dag, är på grymt bra humör!

Så gulliga vänner!


Min fina Amanda

Det är precis vad jag har, härliga människor omkring mig som gör mig grymt glad! Har fått så många gulliga sms idag, grymma samtal med mina två nya arbetsgivare, positiv feedback från dem och vänner, pepp-talk med Joanna, medbjudningar till AW, till David Guetta, hembjudning till Nikolina och massa skoj. Igår hade jag Spanien-kontakt med Linn, roliga samtal i stället för plugg (no good) med Martin och Ogi, pepp-talk med Emma.
Dagens finaste stod Amanda för i form av ett sms, ett som värmde i hjärtat. Såhär skrev hon, efter att jag har provjobbat på hennes jobb i lördags Bags/ Monroe i Sturegallerian, "Sofia, vill bara att du ska veta att jag är otroligt stolt att du är min vän. Alla har sagt så mycket fina saker om dig på jobbet och alla tycker du är en riktig pärla." Fy satan vad glad man blir av sånt!
Sammanfattningsvis känner jag mig galet lyckligt lottad, tack för att ni vackra vänner finns!

Time!


Henry och Fiona, wish me luck!

Nu är klockan slagen, fyra timmars tenta i "organisering", jag tänker inte röra mig ur fläcken! Därefter - tentapub!

Uppladdning!

Här ska det hända grejer hörrni

Jag kunde inte komma på en bättre uppladdning inför dagens tenta än ett Body Pump pass, hej svejs!

VIP


Very important page

VIP har fått en helt ny betydelse, nice!

Ah!


Superstylisten Sofia och rock-Anton

Hard rock, hallelulja

Bror min

Gudars skymning, herre! Vaknade upp i morse (eftermiddags) med dunkande huvudvärk, kände mig hänging, trött, bakis. Hade inte druckit en droppe igår, men däremot så provjobbade jag fram till "nya" 04.30. Jag har med andra ord provjobbat på två ställen på en dag, och däremellan varit på födelsedagsmiddag. Kroppen och sinnet tar lite stryk av det måste jag medge. Hur som helst var det grymt kul på båda ställena, annorlunda mot varandra, men kul! Kändes dock ytterst skumt att vakna upp med en bakiskänsla utan att ha festat, men inget som inte lite kaffe och huvudvärkstabletter inte kan råda bot på.
Idag är jag garanterat ett jobb, och 250 kr rikare, flera timmars sömn och pluggtid fattigare, mycket nöjdare och gladare, lite mindre taggad inför tentan på tisdag. Må vara en dålig kombo, men herre, jag löser det här!
Hade dessutom jättetrevligt hos Kristiina igår, och fick tillbaka en kär ägodel jag saknat i månader! Utöver det så hann jag givetvis med att styla om min käre bror till rockare inför en maskerad!

More


Tror jag drar på mig den här västen ikväll

Idag har jag spenderar dagen på Bags i Sturegallerian, ansvarig för webben (men det blev en helt del försäljning med)! Provjobbade var vad jag gjorde, och personligen tyckte jag det gick kalas! Fick grym feebback ifrån de andra tjejerna med! Så det var skoj!
Nu ska jag iväg på middag hos Kristiina som fyllt år, sen efter det kommer kvällen avslutas i stockholmsvimmlet!

Favoriter


Sol, en kär vän

I och med min publicering av icke-favoriter, känner jag mig så illa tvungen (skämt åsido) att visa på att jag gillar väldigt mycket med! Så, här kommer det!

- Sol, det finns nästan ingenting som så lätt muntrar upp mig
- Mina underbara vänner
- När folk man inte känner spontant ler åt en
- Stenhård träning, och när man ser resultat
- Familjen
- Min kamera och mina otaliga fotoalbum
- Att ge, och att få komplimanger
- Godis, efterrätter och mat i allmänhet
- Planering av resor, och resor i sig
- Att få bekräftat att man gjort någonting bra
- Överraskningar
- Höga klackar
- Långa middagar i härligt sällskap
- London i allmänhet, deras shopping och uteliv i synnerhet
- Bebisar, något nytt jag fått för mig, men satan så mycket söta bebisar det finns
- Päls i alla dess former
- Panoramafönster
- Leopardmönster
- Att vara ensam och spela musik på högsta volym, sjunga och dansa som om det inte fanns någon morgondag, och framförallt ingen som ser på
- Fredagar
- Att överträffa andras eller egna förväntningar

Inga favoriter här inte


Kaffe med varm mjölk som fått ett lager "skinn" på toppen? Dock ovanligt förekommande på caféer, tack och lov!

Det finns saker jag ogillar, avskyr och rent av tycker är hemskt. Här kommer en konkret lista på några företeelser och saker som starkt ogillas;

- Folk som snyter sig offentligt
- När folk hostar eller nyser utan att hålla för
- Tubsockor
- Den äckliga "skinn-beläggning" som bildas när man värmer mjölk för mycket
- Byggarbetares beteende
- Fuskare
- När det snöar trots att det är vår
- Proteinshakes, kosttillskott med saker som kroppen producerar själv och inte behöver tillföra, koffeintabletter, vitamindrycker som Vitamin Well etc. Sammanfattning: produkter som lurar konsumenter på grund av okunskap (enligt mig)
- Blodpudding, havregrynsgröt, ugnspannkaka, korvstroganoff, leverpastej, kaviar
- Folk som pratar på tok för högt med varandra eller i telefon på tunnelbana och bussar

Som tur är finns det fler saker på min lista över saker jag gillar, än de jag ogillar, tänk vad mitt liv hade varit tråkigt annars!

Ljuga, jag?


Hur helig som helst

Alltså hallå, idag har vart en skoj dag! Eller? Jaha då! Förmiddagsplugg med Martin & Alexander, redovisning för halva slanten! Själva plugget i sig var väl inte kalaskul, men det är väl sällskapet som räknas?
Man skulle kunna tro att det var första april så mycket som jag kunde lura i grabbarna, nästan helt utan tveksamhet, dock smärre förvåning, men ändå kul! Är det ett dåligt eller bra tecken vet jag inte riktigt, att vara bra på att ljuga är väl ändå inte bra, men att vara bra på att övertyga folk är ju desto bättre. Jag spelar oskyldig och håller mig till att jag är bra på att övertyga.
Dock så ljög jag faktiskt rent av idag, varför jag gjorde det kan jag inte riktigt motivera. Jag skulle sätta mig på ett fik för att ta en kaffe innan ett möte, jag hade en halvtimme att fördriva, och på vägen dit stöter jag på en gammal bekant och står och småpratar. Och så säger jag att jag ska träffa en kompis på en fika. Vilken kompis då? Molgan, min låtsaskompis? Och han skulle tydligen någon annan stans. Jag ville väl helt enkelt inte erkänna att jag skulle ta en kaffe själv, vilket jag aldrig tidigare haft problem med! Brukar till och med tycka det är rätt trevligt. Men men..
Tio minuter senare sitter vi på samma fik, jag ensam, han på någon typ av date. Jag spelar upptagen och låter mobilen bli min räddning. Han vinkar diskret. Båda ljög.
Nä, dagens slutsats - jag gillar inte att ljuga!

Det är här det händer


Nya tider, eller?

De närmaste två veckorna händer det väldigt mycket spännande saker för mig, och vissa jobbigt saker med. Ska provjobba, intervjuas, tentera två ämnen, fylla år, på två planerade middagar och massa annat skoj! Just tentorna hör ju till den jobbiga delen, de andra till det spännande! Kan medge att min kalender är totalt proppfull och att sömn känns som den givna delen att inkräkta på!

Ytterligare vårtecken


Familjens skohylla talar för att det är vår. Punkt!

Glida runt, hänga runt



Vårkänslorna tar över mitt förstånd

Svassade runt på Universitetet i mina kattiga brallor och snabba skor, det är vår. Har haft någon typ av glad-dag idag, blir lixom lycklig av det här vädret, vädret verkar även påverka andra i positiv mening, vilket i sin tur också påverkar mig. Tror dock att jag fått någon fläng av galenskap i mig, har börjat visa mitt sanna jag på skolan genom att flumma ur totalt. Typ köra mina expressiva, balettsnurrsinspirerade danser på skolans allmänna utrymmen inför mina nya klasskamrater, göra fula miner, rufsa runt håret i skatbo-frisyrer, prata töntigt och efterblivet som jag annars bara gör med mina gamla tjejkompisar, med mera. Var ska det här sluta, och kommer det sluta? Eller är det bara någon typ av vårlycka som tagit över mitt förstånd? Eller så är det hela bara ett motstånd mot den uppfattning folk fått av mig - "uppstyrd, ordnad och pryd"? Skrattretanade (i positiv mening) uppfattning dock. Det återstår att se hur detta utvecklas, kanske ska jag hålla mig hemma ett par dagar.

I wish!


I wish for...

Har ju kommit på andra skoj saker jag önskar mig i present när jag fyller år:
- Voluspa doftljus - Champagne
- Charisma champagneglas ifrån Great (Cervera)
- Stora silverörhängen
- Färgstarkt träningslinne (exempelvis från H&M sport)
- Presentkort på Make Up Store med sminkning/ "kurs" (handla för beloppet av "kursen")
- Silvershampoo
Här är den "gamla delen" av min önskelista, och ja, man får önska sig hur mycket man vill!
- Iphone 4 med Tele2 Smart Student
- Renfäll ifrån IKEA (vilket verkar vara ko och inte ren, men jag vill ha en ljus som inte ser ut som ko utan som ren, haha)
- Snygg datorväska (13,3") i skinn med axelrem
- Tandblekning
- Elsas värld (Sofi Fahrman)
- Paganinikontraktet (Lars Kepler)
- Vitt och fräscht påslakan-set
- Berlock ifrån Thomas Sabo, förslag här
- Svarta, tajta träningsbyxor med dragkedja nedtill ifrån Nike (strl M)

Nu ni!


Söndagssyssla

Mina söta föräldrar avslöjade en överraskning för mig i söndags, en toppengrej som jag sen sysselsatte mig med hela eftermiddagen och kvällen! De hade tänkt hålla sig till min födelsedag, men mamma var tydligen så ivrig att berätta, vilket jag i och för sig tyckte var bra! Oh, oh, det här ska bli skoj!

Grekiskt


Blev en grekisk middag på söder med dessa bönor!

Energy


Lunchen

Tomatsoppa och parmatoast efter stenhård träning, innan plugg, det passar utmärkt! Ikväll ska jag ut och äta middag med Joanna, Sandra och Emma, det ser jag fram emot!

CrossTraining


Nu sticker jag till gymmet!

Marockanska kakelplattor


Marockanska?

Vilken härlig helg! Gjorde inte ett smack på dagen igår, förutom att träna för fjärde gången den här veckan (duktiga jag) och glida runt hemma. På kvällen mötte jag upp Amanda och hennes kille, samt hans tio glada vänner på Retro. Hängde där med dem hela kvällen, skrattade, uppdaterade och uppdaterades av Amanda, blev utsatt för trolleri och kände mig dum men imponerad, spanade och betygsatte människor runt omkring oss, och hade allmänt trevligt!
Idag har jag pluggat i solen, läste hundra sidor ur en bok som ska läsas, och sen fick jag en galet glad nyhet. Jag har ägnat hela eftermiddagen åt den. Och oh, jag är så glad, så taggad! Hoppas verkligen att det går vägen.

Sunny Sunday


Inte så jobbigt att sitta med plugg en sån här dag..

Mink-maffian


Nians bal 2006

Skolans höstfest 2004

Pizzeria-häng 2004

Också på pizzerian 2004

Skolavslutning 2003

På Jennys landställe 2003

På väg till "asien-fest" 2004

Jag skrattar så jag gråter, har skratta för mig själv i ca 5 minuter, det här var en galet kul kväll, kommer ni ihåg tjejer? 2004

Niornas brännboll med fjortis-tema 2006

Skolavslutning 2006

Barbie-middag hos Emelina 2006

Jag vet inte vad, men 2004 var det

Adrian, Leonard & Philip, herrmiddag 2006

Igår så träffade jag "mink-maffian", det vill säga mina underbara tjejer Jenny, Siri & Emelina. Vi kallades mink-maffian någon gång i högstadiet för att vi allihop redan då gled omkring i pälsar och pälsmössor, haha. Nu flera år senare har vi minst lika roligt ihop, om inte roligare? Och på tal om mink-maffian så hade jag ju självklart 48 döda rävar på mig igår, som någon så snyggt uttryckte sig när vi gick förbi. Stämde säkert.
Rent spontant hörde ja med tjejerna vad planen för kvällen var, och ingen hade några som helst uppstyrda planer så vi bestämde oss för en middag med massa snack och diskussioner, följt av lite häng och dans på Scandic Malmen. Sjukt trevligt! Bjuder på en liten bildkavalkad från typ 2003-2006, mink-maffians guldår?
Herre gud så roligt det är att kolla igenom gamla bilder, och jag är sjukt tacksam över att jag haft digitalkamera sen 2003!

Jag satte ner foten, jag fick nog!



Min seminarielärare i ämnet organisering har varit något av ett problem för mig och min seminariegrupp den senaste månaden. En lärares syfte, enligt mig, är att främja elevernas lärande och uppmuntra till diskussioner som leder till inlärning. Min lärare har dock en helt annan uppfattning - han tror att hans uppgift är att såga alla elevers påstående som han anser felaktiga samt att döda samtliga diskussioner genom att agera empatilös besserwisser. Det lyckas han bra med, det är nämligen ytterst dålig klassrumskultur i hans närvaro.
Idag fick jag nog. Han hävdar, precis efter att återigen ha sågat en elev, att syftet med "diskussionen" är att vi ska knyta an till våra egna arbeten, och väntar på att någon ska ta ton. (Dock kommer ingen ihåg vad som senast sades eftersom han själv haft ett långt utlägg om sina åsikter och tankar). Så, efter en minuts obekväm tystnad tog jag ton.
- Jag tycker personligen att det är skitsvårt att knyta an till våra egna arbeten eftersom allt som sägs ändå sågas, det finns lixom inte något kvar att knyta an till.
- Du hävdar alltså att jag är den som sågar alla? Frågar läraren.
- Ja, precis så upplever jag det. Jag skulle tycka att det vore jätteintressant om vi kunde få testa att argumentera utan att du sågar våra argument. Skulle vi kunna prova det?
Det blir tyst, igen, när han sen säger något i stil med:
- Då skulle ni behöva sätta mig i karantän för att det ska fungera.
- Okej, låt oss i alla fall prova, säger jag och läser upp nästa diskussionsfråga.
Det flyter på bra, alla tittar på mig och nickar, håller med, är glada att någon sa det som de själva tänkte. Gjorde ett statement. Gjorde som jag.
Efteråt fick jag kommentarer och beröm för att jag vågade säga ifrån, och dessutom två sms. "Grymt att du sa ifrån sådär. Aldrig förr varit på ett seminaruim med så tryckt stämning" och " Tänker fortfarande op hur grym du var som sa till läraren. Heja Sofia!".
Jag är modig, jag gör det som krävs, tänker "have no fear". Och fan, rent ut sagt, så, mycket bättre det blir!

TGIF


Yes, galen!

Oh lord vad skönt med fredag! Det blir några timmar på Universitetet, men till kvällen vill jag bara koppla bort allt som har med inlärning att göra!

Två grymma dagar


Emma & Joanna

Min goooda fisksoppa!

Alltså, det känns som om jag har tur! Jag har så galet härliga människor omkring mig som förgyller min vardag, ja, ni sätter 24 karats guldkant på allt ska ni veta! Igår så hade jag Emma & Joanna här på en mitt-i-veckan-middag då jag kokade ihop en smarrig fisksoppa med inspiration ifrån Halv åtta hos mig, till det en god aioli och stenugnsbakad baguette. Vi hade typiskt tjejsnack i sann bemärkelse, det vill säga en hel del killsnack, sug på den paradoxen! Riktigt roligt och trevligt, har ju inte sett brudarna på jättelänge (alltså circus två veckor). Saknar dock vår fjärde stjärna Linn, som flyttat till Barcelona, men som det dock inte verkar gå någon nöd på! Den dagen jag skaffat ett extrajobb ska en resa dit planeras! Avslutade kvällen med gino (frukt, bär, ingefära med krossad vit choklad på, i ugnen) vilket var kalasgott! Sen sov tjejerna över här, mycket mys!
Idag mös vi vid frukosten för att sen splittras åt diverse håll. Själv har jag befunnit min på Universitetet hela dagen, dock utan att göra ett enda smack! Väldigt skönt, men oooooh så slöseri med tid! Mötte upp Nicolina, satt en timme med plugg, mötte upp Martin, åt lunch, i samlad trupp gick vi tipspromenad i hopp om att vinna en frukost för 2 på Grand Hotel, skulle därefter plugga, slutade med en flera timmar lång session med struntprat och massa skratt!
Har nu plöjt igenom dagens behov av sysslor, och känner mig grym! Har ju faktiskt på dessa två dagar hunnit med två stenhårda pass på gymmet - Crosstraining och Body Combat!
GRYMT!

Update



Rätt så slut i hjärnkontoret nu efter en hel dag plugg, det är standard. Jag lunchade och pluggade med Nicolina, och som vanligt blandade vi upp plugget med en hel det spännande och skojiga diskussioner. Sådär på eftermiddagskvisten var vi i stort behov av en pause då Martin väldigt passande ville ha lunchsällskap, "klart grabben ska ha sällskap" tänkte vi och packade ihop. Ett par pluggtimmar senare traskade jag och Nicolina från Universitetet till Odenplan i solen för lite frisk luft, motion och sol, det var härligt! Känner mig rätt så nöjd med dagen! Bör sätta mig och göra en gammal tenta för att få full pott.
Ser fram emot imorgon! Då kommer mina favoriter på sleep over hos mig med mat och mys!

Åh vad härligt!


De nya hotellkläderna..

Slappar framför TVn efter ett fånigt träningspass, Shape, inte alls jobbigt den här gången! Så, tittar på ett underbart nytt program på 3an, Världens bästa hotell, ni som hinner - sätt på 3an! Helt underbart, påminner om En annan del av Köping, superhärligt!

Quality time


Hello Moto

Kom nyss hem ifrån min lilla farmor där vi i familjen varit på en liten söndagsmiddag, det bjöds på god köttfärslimpa (hör och häpna, jag som trodde att jag inte ens gillade det) med råröda lingon, gräddsås och potatis. Till efterrätt en fräsch fruktsallad, utmärkt! En mysig kväll, tack farmor! Nu är jag dödstrött och kommer väl slockna inom en timme! Först - spikmatta!

Tankar om hur man ser på sig själv


Hur jag ser på mig, kontra hur andra ser på mig

Söndagar är för mig typiska pluggdagar, och precis som vanligt är även denna söndag en sådan dag! Det är verkligen jättetrist att vara låst hela dagen med en massa plugg, och speciellt om man känner att man inte ens förstår hälften av det man sysslar med. Hur kan det ens vara nyttigt?
Jag har ockuperat hela vardagsrumsbordet med böcker, dator, papper och anteckningsblock. Det råder ett organiserat kaos, bokstavligt talat. Allt är uppdelat i diverse högar med hänsyn till relevans och kategori. Nej, på riktigt, det betyder inte att det alltid går bra.
Jag har återkommande gånger fått höra vänners uppfattning om mig i pluggsammanhang, de beskriver mig som väldigt strukturerad och med framförhållning, jag vet dock inte om jag håller med. Vad har ni fått dessa uppfattningar ifrån mina vänner? Jag känner mig mest lat, tankspridd, okoncentrerad, obeslutsam och aningen tappad bakom en vagn. Kanske har jag fel, kanske inte? Resultatet på nästa kurs får avgöra, B och högre betyg (skala A-F) bevisar att mina vänner kanske har rätt, C och under betyder nog att jag skulle ha rätt. Hoppas dock inte på det.

New


En lördagkväll som denna sysslar jag med plugg, strunt och är bara hemma, inte som planerat!

Vad gillar ni mina nya, vårfräscha färger?

Lördag


På med solglasögonen idag

Snart ska jag och mamma åka till stan, ska förbi SATS Stureplan och köra Body Pump, för att sen möta upp mamma på lunch och en runda på stan. Packar utan tvekan solglasögon, såhär härligt väder har det ju inte varit på länge!
Maten blev toppen igår förresten, sen åt mamma och jag ost och kex och tittade på TV, mysigt!

Look of today


Businessfashion...?

Såhär såg jag ut idag, och haha, linnet är väl inte fullt lika genomskinligt i vanligt ljus utan blixt! Lägg märke till dagens detaljer; ny halsring (som jag letat efter sen Mexico) samt naglarna.

Mästerkocken

In action!

I <3 Mark & Spencer

M&S Spanish rice and chorizo

Igår så fick jag för mig att jag var sugen på min absoluta favoritfärdigrätt ifrån M&S som jag brukade äta när jag inte hade matlåda, M&S Spanish rice and chorizo. En riktigt god rätt med ris och chorizo i en rödvinsvinägervinigrett med vitlök. Så, för att kunna återskapa denna ljuvliga rätt så mailade jag M&S och bad om ingredienslista "för att jag ska beställa mat ifrån dem till en middag och jag har vänner som är allergiska" som jag så fint sa i mailet. Nu har jag alltså samtliga innehåll Svaret med samtliga ingredienser låg redan idag i min inkorg, tack för det M&S! Ikväll blir det för andra gången den här veckan som jag står för middagen, jag och mamma ska ha myskväll! Om jag lyckas kan jag bifoga något typ av recept!
Spanish-style rice and chorizo

2011-03-10


Min nya sysselsättning?

Jahaja, ännu en dag går mot sitt slut! Jag har inte haft någon föreläsning eller något idag, men har befunnit mig i skolan hela dagen och pluggat, delvis själv, delvis med Martin. Vi har försökt förstå oss på redovisning, som är en av de två kurserna vi läser nu. Det gick sådär, inte allt för bra, men inte allt för dåligt heller.
Efter en heldag på universitetet så rockade jag loss på gymmet, klev långt ut ur min bekvämlighetszon och testade på Body Combat, ett pass inspirerat av boxning, karate och taekwondo med massor av sparkar och slag. Frågade bara spontat om det fanns några pass när jag kom till gymmet, men när jag hörde "sparkar, slag och kampsport" så kände jag att "det här tänker jag absolut inte göra, gud vad pinsamt". Men, jag tog en biljett och gick in och körde järnet. Och fasen så bra det gick, och vad kul och jobbigt det var! Mer sånt för mig vill jag lova!

Avis!


Today

I natt åker min pappa till USA med jobbet, Texas står det på flygbiljetten! Är ju generellt sett avis på att han åker till USA, kanske inte just Texas, men dessutom så är det ju riktigt härligt väder där nu! Så, jag är avis på 1) USA 2) Sol 3) Att få komma bort. Jag vill också åka bort, banne mig vad långt bort jag vill åka. Helst någonstans där solen aldrig lämnat marken, där maten är delikat, där tid inte existerar och där man kan njuta av tillvaron precis som den är. Kravlöst. Det vill jag! Är det någon som är beredd att pröjsa en on-way-ticket till mig någonstans?

TO-DO-LIST


Saker jag bör läsa och göra

Innan jag lämnar rummet så vet jag vad jag bör ha i åtankte, så att jag inte fördriver för mycket tid utanför rummet! Det känns tryggt...

SPA!


Harmoni

Var på Refresh Day Spa idag och gjorde min helkroppsmassage som jag, Emma, Joanna och Linn köpte till oss själva i julklapp! Jag hade väl förväntat mig en helt underbart härlig och skön massage för att lätta upp lite spänningar, och herre gud, lätta upp spänningar och knutar i ryggen var det enda massören gjorde! Aj! Inte trodde väl jag att jag var jäkla spänd, men det kanske finns förklaringar till det med! Efter massagen badade jag i jaquzzin och gled omkring i morgonrock och badtofflor som man fick låna, och bara nöjt av hela stämningen. Sen passade jag på att köra ett intensivt träningspass med kettle bells, skivstänger och fria vikter, det vill säga samtliga mina favoriter! Allt för att få en perfekt hälsodag, hehe.
Nu är jag fysiskt och mentalt dödstrött och har ont i hela överdelen av ryggen (upplösta knutar är inte skönt heller), men jag känner att pluggplikten kallar lite till!

Eftermiddag

Tiden i min lilla Marc Jacobs tickar på...

Drygt halva dagen har gått, och jag har inte varit det minsta tidseffektiv! Känns sådär halvbra ur den synpunkten, dock så har jag haft trevligt! Stack och fikade med Nicolina efter en genomgång i redovisning, en kort kaffe som i stället slutade med 2,5 tim på Waynes, vi hade helt enkelt massor att prata om! Väldigt trevligt!
Nu är det dags för plugg, åh så skoj! Men får väl motivera mig med att jag faktiskt bokat in mig på massage imorgon eftermiddag, det ser jag fram emot något enormt!

21 minus 31


På min 20-årsdag i London, när halva släkten kom på besök för att fira mig

Idag är det en månad kvar tills jag fyller år! Och det finns tusentals saker jag önskar mig i present, samtliga är väl dock dyra och tillsammans antagligen överflödiga, men vad sjutton - önska går ju!
På min önskelista står, utan inbördes ordning:
- Iphone 4 med Tele2 Smart Student
- Renfäll ifrån Mio eller IKEA
- Snygg datorväska (13,3") med axelrem
- Tandblekning
- Elsas värld (Sofi Fahrman)
- Paganinikontraktet (Lars Kepler)
- Vitt och fräscht påslakan-set
- Berlock ifrån Thomas Sabo, förslag här
- Svarta, tajta träningsbyxor med dragkedja nedtill ifrån Nike (strl M)

Solen skiner



Här sitter jag, har precis skickat upp en hemuppgift och sitter här 100 kg lättare sen arbetsbördan ifrån plugget lättat! På dagens schema står Body Pump kl 16.30, och antagligen kommer jag sätta mig med lite mer plugg så att jag är förberedd inför veckan! Det är dessutom på tal att jag ska gå på bio ikväll med familjen, men det finns ingen film som direkt lockar, så vi får se hur det blir med den saken. Vad gör ni idag, mina kära läsare? Det skulle inte alls skada med lite söndagsinspiration!

Med smak av Frankrike


Det ska vara franskt

Har nyss kommit hem ifrån en jättetrevlig kväll i franskt tema, hemma hos Bim, en av mina faddrar från universitetet. Det bjöds på Quiche Lorraine, ostbricka, tapenade, kladdkaka och så hade jag med min godis och chips. Vi var nio tjejer som skrattade och sjöng singstar, kollade på Melodifestivalen och babblade, mycket trevligt!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


Så här glad är jag just nu!

Woho! Fick svar på första tentan, JAG FICK A! Det är högsta betyg, och det var bara 4% som fick det. Herre jesus vad jag är nöjd just nu! Helt galet!

Vappan



Jag, Kristiina, Emma, Joanna & Jennifer på Vapiano

Hade en jättetrevlig kväll igår på Vapiano med tjejerna, hade massor att skvallra om och fick höra en hel del smaskens nyheter! Alltid roligt! Testade för övrigt deras pasta för första gången, eftersom jag alltid envisats med att äta deras goda ceasarsallad, men pastan med salami och vitlök var verkligen jättegod!
Idag är jag helt död, inte från igår såklart, utan helt enkelt från idag! Plugg, plugg, träning och det överhängande kravet om mer plugg! Gaah, tröttsamt att aldrig vara fri. Men jag ska sluta tjata, lika bra att jag vänjer mig vid det. Imorgon är det fredag, och jag vill bara bli klar med "allt" plugg för att kunna slappna av lite i helgen, så det ska jag se till att ordna!

Mars, dag 2


Rött är rätt, inte sant?

Tjo flöjt, har spenderat större delen av dagen i skolan med föreläsning och grupparbete. Känns skönt att ha kommit "så långt" som vi gjort nu, känner att jag i allmänhet ligger "i fas" vilket är ett välanvänt ord i universitetssammanhang. Hade dock glömt för ett tag, sen igår då det bestämdes, att jag ska på middag på Vapiano med Emma, Joanna, Jennifer och Kristiina ikväll! Mycket mys ska det bli, har ju inte sett halva det gänget på länge, så lite updates är mer än nödvändigt. Det betyder med andra ord omstrukturering i schemaläggningen för mig, och jag kan inte hänga i det här forumet. Redovisning, bokslut, verifikationer - I'm all yours!

Bra start


Kickstart på dagen

Här är världens, enligt mig, godaste och bästa "recept" på frukost i form av en smoothie! Den är supergod, nyttig, och gör att man håller sig mätt länge! Den som inte tror mig får i uppgift att testa! Den som dessutom är skeptisk till att ha råa ägg i sin smoothie måste definitivt testa! Och nej, jag har inte konstig smak, utan saken är den att det smakar inte alls ägg. Såhär tänker jag med min superfrukost; yoghurt (basen i smoothien, en självklarhet), bär och juice (antioxidanter och god smak), ingefära och kanel (ämnesomställning och smak), ägg (bra mättnad och protein) samt krossade linfrön (mättnad och nyttiga fetter). Den som fortfarande inte tycker att det låter supersmarrigt och nyttigt måste prova ännu mer, haha, ni andra med!

Trött som få..



Se vad trött jag är, svart och rynkig under ögonen, haha

Jajamensan, yogan i morse gjorde susen på alla möjliga vis! Jag fick chansen att vara vaken långt innan solen gått upp (alarm kl 05.20) (ej inräknat utekvällar då man varit ute till gryningen), jag har fått strecha mig i form för dagen, utfört mer statisk träning än på länge, jag har dessutom fått bekräftat att delar av min träningsvärk är painful, samt att man blir hemskt trött på eftermiddagen ändå! Nu dricker jag min tredje kaffe för dagen och hoppas på att kunna plugga aningen bättre, att läsa när jag är trött ger mig ungefär samma resultat som att inte läsa var tredje rad.

Morgonstund har guld i mund


The new me

Herre gud, klockan är 07.00 och nu börjar mitt yoga pass, avancerad nivå dessutom! Tänkte att det kunde vara trevligt, som en fortsättning på mitt "nya liv" med mer träning! Så, önska mig lycka till, jag ska göra mitt bästa trots all galen träningsvärk ifrån igår och i söndags!

RSS 2.0