30e september


Dagens tillbehör

Efter en morgon med Alice och tennis samt en play date med lunch, hade jag min egna tid på dagen. Åt en god sopplunch med lax. Sen satt jag i solen och läste ut min bok och jobbade på brännan. Det går bra nu. Nu ser jag fram emot att börja på Hypnotisören av Lars Kepler, mamma läser den och sa att det är de bästa hon läst sen Stieg Larsson, och det låter mer än lovande! Tack och lov att jag köpte den på Arlanda innan avgång helt enkelt!
Snart kommer barnen hem från skolan, då ska det ordnas mellanmål och lite underhållning innan det är fotbollsträning i det härliga vädret. Förhoppningsvis har jag tid att göra min i ordning inför kvällens middag innan gästerna kommer, men jag gissar på att jag måste vara kvick. Så nu har jag duschat och målat naglarna för att vara på den säkra sidan!

Inte helt hundra


Tröttfia

Åh jag känner mig inte helt frisk längre! Barnen är snoriga och förkylda, jag känner att något i min kropp movilligt går samma öde till mötes. Halsen känns som ett sandpapper, huvudet är inte riktigt med och jag har ont i ögonen. Något tokigt är det, men jag dricker i vanlig ordning the med honung när det vankas förkylning och halson, samt dricker juicer och äter massor med färsk frukt. Frukt och bär har jag ju ätit i mängder på sistone, så det är ju inte direkt så att det fattas vitaminer, men immunförsvaret klarar väl inte allt trots det. Nu ska jag sova mig frisk, har hört att det kan vara den absolut bästa vägen att gå.
Imorn är det stor middag här med Odds (pappan i huset) kollegor och respektive, så det bli en buffé med massa gott på stående fot för att det ska bli mer öppet och mindre stelt. Alltid kul när det händer lite! Men om barnen "spårar" som Helena uttryckt sig, så tar jag hand om dem. Annars hänger jag bara på. Men det här ordnar jag, vare sig jag är frisk eller inte!

Hitta mig på facebook?

Sofia Järrestedt | Create your badge

The sun is shining again

Man får ju passa på att steka lite när solen änligtligen tittar fram igen! Jag har uppdaterat "T-shirt-brännan" till "shorts-brännan 2.0" ta er en titt!


Bra med olika badrumsljus, haha, men såhär brun blev jag idag, moahaha!

Filmkväll, själv


Letters to Juliet

Har just tittat på Letters to Juliet med Amanda Seyfreid, som jag tycker är så underbart bra skådespelerska! En väldigt mysig film, värd att se, men den får ändå bara fyra av fem toasters. Jag valde alltså att ta mig en liten kvällspromenix bort till varuhuset Jewels Osco där man kan hyra film för $ 1, dvs sju ynka kronor för helt nya filmer! Grymt bra! Så jag gick dit, köpte blandad frukt, lite godis och filmen. Filmen hyr man i en automat hur enkelt som helst, så det blir fler filmer där vill jag lova!
Planen med frukt och godis var att jag skulle äta frukten först, vilket jag gjorde, för att sen förhoppningsvis inte vilja ha godiset (eftersom jag ätit massor med sötsaker idag redan...). Men, det gick ju inte som planerat så jag åt upp hela ena påsen godis, och en del av den andra! Men så kan det gå! Som mamma skrev, att jag kanske äter för lite kolhydrater (kan stämma), och nu får jag världens kravings efter det.
Hur som, se filmen!

Jag förstår mig inte på mig själv!


Magen som tydligen aldrig får nog!

Min mage är ett stort hål! För två timmar och tjugo minuter sedan åt jag en stor skål med yoghurt, granatäpple, hallon, jordgubbar och kanel samt mozarellaost med tomat, till det både kaffe och the. Nu känns magen helt tom. Vad har jag för fel? Det har varit så här i flera veckor, HJÄLP!

Leo




Pumpkin

Nu börjar Halloween närma sig med stormsteg, och jag skulle ljuga om jag sa att det inte märks! Hela stan går i organge pumpa färg och varenda butik är fullspäckad av alla dessa prydnader och annat tokigt! Så idag gav jag efter lite grann, testade en Pumpkin Spice Latte, enligt mig smakar den jul! Det vill säga typ kardemumma och kanel, så den var faktiskt väldigt god men precis som allt annat här lite väl sött. Så, pumpa smakar jul, gott!
Annars har jag typ målat naglarna, vart med Julia och invigt mina favvo-tofflor för den här gången då det vart kyligt här! Nu börjar snart Gossip Girl, så ska kika på det!




Hey!



Mitt på dagen här och hösten har bara på några dagar kommit med stormsteg! Från trettio sköna grader, till tretton på hemskt kort tid! Men jag blev ju varnad, och jag förstår precis vad de menade!
I morse tog jag en skön promenad följd av lite styrka nere i "hemma-gymmet" vi har, sen har jag mest städat undan på barnens überstökiga rum samt vinden. Kaos! Men nu ska jag ta en liten promenad med Yvonne och lillen.

Skynda fynda!






Allt ifrån nya favoritbutiken Forever 21 utom den vita blusen ifrån H&M, fint va?

Traditionen med söndagar på stan

Har precis spenderat min tredje söndag inne i stan för lite shopping, idag till och med med väldigt trevligt sällskap! Mötte upp Anne-Sofie och några av hennes jättegulliga vänner, samtliga svenska Au pairer i Chicago. Dock bor alla tjejerna på helt andra sidan stan ifrån min sida sedd, men inne i stan är det inga problem att mötas. Hade verkligen trevligt och roligt med tjejerna, känns som ett toppengäng. Hakar gärna på fler gånger, och möjligen redan nästa söndag och en NHL-match!


Från i fredags kväll

Först hade jag lite beslutsångest vilken look jag skulle köra på, backslick och mycket eyeliner, eller klassiskt med fönat hår. Gillade båda, men den ena mer än den andra - för den här gången! Mötte upp Yvonne och Viola och tog tillsammans tåget in till stan, en sväng med tunnelbanan för att sen dela på en flaska vin. Därefter begav vi oss mot en bar med live musik kallad Uncle Fettis, och vi mötte upp Julia och hennes vän Barbara. Vi dansade som tokar, sjöng med i live musiken och hade trevligt. Lyckades spåra den enda flaskan vin som existerade på hela stället, och det är inte första gången jag kommer till barer utan vin! Why? Hur som helst, kul och spårad kväll! Förresten, vilken hår/ make up gillar ni bäst? (Mamma, pappa, och mormor, jag vet att ni tycker den andra..)






God dagens

Söndag idag, jag ska in till stan och shoppa med Ann-Sofie, en av Linns kompisar ifrån Huddinge. Hon jobbar som Au pair här i Chicago med. I fredags var vi ute och festade, ska ladda upp bilder! Igår jobbade jag hela eftermiddagen och kvällen. Hej så länge!

Jag har inte vart i ett land på riktigt förrän...

...Jag tappat* min mobil! Idag hade jag mobilen i byxfickan på mina pösiga byxor (bra tänkt där) och skulle iväg till muséet. Väl på plats upptäcker jag att jag tappat min mobil! Går tillbaka och letar där vi åt, där vi suttit och även i informationsdisken. Ingen mobil. Ringer till den. Inget svar. Okej, tänker jag, jag har vart med om det förut, inga problem. Jag menar Sverige, Paris, London, Phuket, USA? Såklart!
Men tack och lov, när jag kommer hem har Helena hittat min mobil på garageuppfarten, den har alltså slitit sig precis när jag hoppat in i bilen! Dock hade hon och en väninna frågat varandra vem den gamla, slitna och omoderna telefonen kunde tänkas tillhöra, innan de såg en bild på mig i den...Men woho, jag är med mobil igen! Kanske ska jag göra ett försök med en Iphone 4?


My beloved phone

* Tappat betyder inte att jag inte får tillbaka den

Dagen som gått






Här är alltså jag, Alice, Yvonne, Baylie och Cody på Children's museum, vi har spelat "musik", lekt med vatten, såpbubblor, målat med ljuspennor och massa mer! Det var skoj att komma iväg och göra något med barnen!

Children's museum


Ska hit idag med Alice, Yvonne och hennes två barn som hon har hand om!

Den osminkade sanningen



10 bra anledningar och fördelar med att inte ha smink
1. Det går snabbare på morgonen
2. Man blir brun när det är soligt utan att behöva vara rädd för att få fläckar av sminket
3. Huden får andas
4. Man vänjer sig snabbt vid att gå osminkad och uppskattar sitt naturliga jag mer
5. När man väl sminkar sig lite grann gör det stor skillnad
6. Folk som vant sig kommer med reaktionen "oj, vad fin du är när du är sminkad" i stället för "oj, vaf ful du är osminkad"
7. Man smälter bättre in i mängden här i Chicago..
8. Kläderna får inte sminkfläckar runt halsen
9. Smink kostar pengar - inget smink, ingen kostnad
10. En vacker insida ger en vacker utsida, inte tvärt om

Något jag saknar...






Ett axplock av allt roligt

...Bortsett från min familj, mina vänner, mina svartvita kilklackar och svenskt godis såklart, så är det London! Har inte saknat det så mycket innan, utan bara tänkt tillbaka på det som en underbar del av mitt liv. Men nu när jag läser om så många bloggerskor som är där eller precis varit där blir jag så avundsjuk! Det är ju mitt London, inte deras?! Jag tittar tillbaka på bilder och minns hur bra vi hade det där, en egen liten lägenhet, nära till favorittjejerna, till gymmet och till jobbet och massa kul. Bra och spännande uteliv, något nytt i stället för Stureplan. Nya människor och helt nya problem som var till för att lösas. Saknar att bara kunna bjuda hem tjejerna på en enkelt soppkväll och skvallra i timmar, eller bara fixa oss ihop inför en utekväll. Det var lixom vi emot världen, och det gick så bra!
Jag klagar inte på min sitution idag, utan tycker det är enormt spännande, lärorikt och roligt. Men här borta har jag mycket tid och möjlighet att reflektera över det som varit, vilket känns fint! Såklart känns det konstigt att ha lämnat alla vänner hemma, men samtidigt får jag påminna mig själv att det bara handlar om tre månader! Hur som helst, man ska glädjas åt både det man har, det som varit, och vad som komma skall!


Åh så gott!


Gazpacho

Har precis ätit en såå himla god (och onyttig) middag! Helena har världens gulligaste vän Noelle (som vi var på pizza-middag hos i fredags) som kom över med mat till oss för att Helena skulle slippa stå i det! Så hon hade lagat sin familjs favoriträtt vilket var kycklingfilé i ugnen i en sås av Campbells champinjonsoppa, ett tjockt lager med ost och ovanpå det små, hackade brödkrutonger med vitlökssmak. In i ugnen under folie i 35 min på 160 °C, sen utan folie i 20 min. Klart! Till det hade hon gjort en gazpacho med vattenmelons, lök och lime, och sen ljust bröd. Hur smarrigt som helst, och helt klart mättande! Ni borde alla testa, ingen kommer bli besviken!

Amerikansk favorit har blivit svensk



Play-kanalerna är mina nya favoriter, nu när jag inte har min inspelningsbara box till hands!

Biggest loser, mitt absoluta favoritprogram! Har nu sett tre avsnitt av den svenska versionen, än så länge känns det lite mesigt och halvdant, men antagligen är väl produktionens budget inte lika stor som i USA. Men jag gillar det ändå, alla är så duktiga!
Hemma när jag tittar på Biggest Loser America så gråter jag nästan varje gång, fasen vad de haft och har det svårt!

Läsbart


Köpte tre böcker på Arlanda, nu läser jag Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

Ojojoj


Alice
Julia

Vilka
väder vi haft idag! Strålande sol och trettio grader, sjukt hög luftfuktighet, åska, bilxt och skyfall! Allt på en och samma dag, som tur var kom vädret i ovan beskriven ordning, vilket gjorde att jag lyckades kamma hem flera härliga soltimmar, kalasbra! Nu är jag lika brun, (om inte brunare?), som jag var i sommras och det känns hur lyxigt som helst. Den som är avundsjuk räcker upp en hand!
Så, idag började jag inte jobba förrän vid tre så jag tog en timmes promenad, duschade, solade och läste! Sen flera timmar senare drog det igång, då var det lite mellanmål och sen fotbollsträning som gällde. Strax efter det åkte vi till en japansk restaurang och åt sushi/ sashmi. Idag har varit en lugn och skön dag med andra ord!

Tuesday


Nyklippt hos den bästa frisören jag någonsin haft, dock i Visby

God dagens! Nu är klockan strax efter nio på förmiddagen, och av en händelse har jag fått ledigt tills klockan tre i eftermiddag! Kanske för att jag helt oförberett fick sitta barnvakt hela kvällen och lägga barnen igår? Känns hur som helst som en bra lösning då det ska bli över trettio grader idag, blir till att sola, sola, sola i så fall! Kanske en promenad med, körde ett litet pass igår på hemmagymmet.
Jag skulle behöva klippa mig, kanske ska jag försöka hitta någon frisör idag? So long!

Dagens succé

Tänka sig vad en enkel tröja kan göra! Under en 45 minuters shoppingtur med Helena var det tre kvinnor som påpekade att min tröja var så fin! För mig är det mest en myströja, men kul att höra, woho! Nu ska jag passa barnen flera par timmar.


Så gräsligt



Igår avgjordes valet i Sverige, blått vann men i samma veva förlorade 5,7 % av valdeltagarna min respekt. Att rösta in Sverige demokraterna i riksdagen är en stor skam. Hur kan ett så modernt land ha invånare med en högst omodern och sjuk syn på andra människor? Vad hände med människors lika värde? Ledsen blir man! Hoppas innerligt att SD:s politik inte ger några som helst framsteg, och att de som röstade på SD ångrar er och tar ert förnuft till fånga tills nästa val.

Tröttast på stan

Det var jag! Utan tvekan, så jag hittade inget kul alls. Promenerade i timmar fram och tillbaka men inget skoj fanns i butikerna. Men men, så kan det gå. Fick däremot mycket beröm för min outfit, hihi. Det var dessutom ett gäng skateboardåkare som var på turné i stan varav en frågade om han fick fota mig för han tyckte jag var ball, och tycker nån det så ställer jag ju gladeligen upp!


Här står jag och väntar på tåget

Gårkvällen







I came to dance




Lördagsaktivitet


Idag fick jag höra att jag hade fin hy, då blev jag glad!

Tog en promenad till Starbucks som planerat, gick bort till ett område som heter Hinsdale där de även har lite småbutiker och så vidare. Så när jag traskade omkring där så låg det plötsligt en butik där som hette Stockholm! Tror ni jag vart förvånad? Där fanns det Acne, Cheap Monday, Ittala, Åska med mera, så det kändes kul! Så jag gick runt lite där och i några andra butiker för att sen landa på Starbucks för en Java chocolate frappuchino.
Nu är jag bara hemma, om ett par timmar ska jag in till stan med Yvonne, Julia och Viola för att gå till någon bar. Ska bli trevligt att träffa lite folk (om jag lyckas ta mig in det vill säga..).

Regn och rusk!

Lördag idag och riktigt risigt väder ute! Det har regnat och åskat en massor! Så jag, Alice och Julia gjorde varm choklad/ the och så har vi ritat och tittat på Pippi. Låter som en mysig morgon, men det har också skrikits och gråtits, det är inte bara en dans på rosor. Men så kan det vara, och man får lära sig hantera det med!
Nu sitter jag och äter mozarella, tomat, salami och jorgubbar till lunch, supergott! Ska nog ta en sväng till Starbucks i grannområdet för att komma ut lite i den friska luften. Ha det fint!

Pizza, på riktigt!


Casual friday, nyköp tröja förresten!

Check! Då har jag ätit min första amerikanska pizza, och helt ärligt, det var huuur gott som helst! Vi vart bortbjudana på en enkel pizza-middag hos några av familjens bästa vänner, en väldigt casual tillställning. Så det var vi, dem, samt deras grannar. Vi hade jättetrevligt, pratade mycket, åt goda pizzor och drack lite vin. Nu är klockan halv nio, så som ni förstår så vart den ingen sen kväll utan bara en liten mysig middag. (Tack och lov, en anledning att sminka sig, vilket jag inte gjort på dagar! Vad händer med mig? Träningskläder och osminkad...)
Under dagen har jag inte gjort mycket mer än tränat, solat och vart lite, lite med tjejerna. Det vi gjorde var ungefär att baka banankaka, så idag har vart en lugn dag för min del. Imorn blir det nog till att göra stan efter ett par timmars jobb sådär på morgonkvisten. Tjingeling!
PS. Jag är inte au pair utan bor hos en familj som är vänner med min familj, men jag jobbar med att ta hand om deras barn. Dock inte genom någon förmedling och endast för tre månadares tid.

Gammalt och nytt


Iskaffe och Michael Kors klocka

Åh vet ni vad jag börjat dricka igen? Det är något som jag ofta drack på somrarna när jag jobbade på Café Riddarholmen när jag var typ femton! Kallt kaffe, mjölk och is! Passar perfekt när man är kaffesugen en varm dag, och jag är så glad att jag kom på det igen. På caféet serverades dock kaffet med en kula vanlij eller chokladglass i, men jag satsar på den lite nyttigare versionen utan. Testa!
Och kolla in klockan jag hittade i en katalog från det svenska varuhuset Nordstrom, en Michael Kors klocka som är helt underbar. Den är liksom mitt emellan silver och guld vilket jag tyckte var en superfin färg, den skulle jag vilja ha. Jag ska bara fundera ut om den är värd en fjärdedels månadslön...

Ge mig Bob Harper!



Jag kan tänka mig att gifta mig med denna läckra man Bob Harper ifrån Biggest Loser America av flera olika anledningar;
- Han är vrålsnygg
- Empatisk och härlig personlighet
- Grym tränare
- Kunnig inom kost
- Jag skulle bli supersnygg om vi gifte oss, skulle dessutom få perfekta barn!

Sanningen om att lägga barn



Det är ALLT annat än lätt, speciellt första gången! Nu är jag tröttast men tack och lov somnade barnen efter en timme och trekvart! Nu hoppas jag bara att det bli bättre, för värre (längre tid) kan det väl inte bli? Det är så tokigt hur små tysta ljus plötsligt förvandlas till eld och lågor så fort sova kommer på tal. Jag har däremot inga problem med det, snart ska jag sova!

Låg

Av någon anledning har jag känt mig rätt så låg och trött idag, jag vet inte riktigt varför men jag har väl sovit lite dåligt i natt tror jag. Dessutom är det väldigt molnigt, kvavt och bara 18 grader här idag och det kanske också påverkar, vad vet jag? Känner mig helt utslagen om jag ska vara ärlig! Kanske ska jag ta en liten blund och hoppas på att bli bättre.


Tröttfia

En liten del av allt




Såhär fint är köket och matrummet där jag bor, tänkte att ni skulle få se lite i taget ifrån huset. Men det är där, och på mitt rum jag vistas som mest när jag är ledig, annars blir det mycket lek på barnens rum och på vinden.

På vägen hem


Här är favoriten, men vågade mig på en nyhet idag, en "iced white chocolate coffe"

Kom nyss hem ifrån en kvällsfika med fyra andra au pair-tjejer här i området, gick till Starbucks som bara ligger några minuter härifrån. Det var två av de jag träffat innan, och två nya! Det var faktiskt trevligt, skrattade en del och pratade massor, betydligt lättsammare stämning än sist! En av tjejerna har erbjudit sig att bli min gymkompis då vi planerar att börja på samma gym, och man behöver ta bilen dit och hon har såklart körkort - toppen!
Haha, däremot så kände jag en stor saknad av mina svenska vänner på vägen hem och kunde till slut inte hålla mig... Så jag började prata för mig själv, "Hejsan mamma och pappa! Ha det så kult på restaurangen, vad äter ni förresten? Jag uuuundrar vad ni äter....", haha, tror ni jag fnissade för mig själv hela vägen hem då? Ni som gissade ja, ni känner mig! Kanske ska jag tillägga att ni, mina vänner, är oersättliga!

Något är fel

Jag har precis ätit stekt bacon med bladspenat och paprika stekt i vitlök och olivolja, och jag är fortfarande hungrig? Har känt så i flera dagar, jag blir hungring igen efter typ en kvart! Min mage är som en brunn utan botten!

Det nya svarta

Här i Claredon Hills där jag bor skulle man kunna tro att alla är världens största och effektivaste hurtbullar, och varför det undrar ni då? Enkel förklaring på den frågan, jo, alla springer omkring i träningskläder dagarna i ända! Adidas-tröja och shorts har vart dagens absolut största hit på pre-school! Och jag vill ju inte vara sämre jag (höh?) så jag kör ju på samma stil, i alla fall en liten stund om dagen! Körde ett kort 40-minuterspass med promenad/ jogging/ styrka då jag invigde mina nya gympaskor, man får ju utnyttja tiden väl! Men helt ärligt, jag fattade inte hur rätt Helena hade när hon sa till mig att folk fakitskt går omkring i träningskläder hela tiden, trodde jag kunde ta det med en nypa salt men där hade jag helt fel! Så idag bjuder jag på ytterligare en härlig outfit i träningskläder, haha, säg till när ni tröttnar!


Woooohooo, träningskläder is the new black!

Alltså hallå, hur gott?!



Åh jag dör så gott! Kolla, chokladfondanter med grädde och bär! Här hittade jag receptet, frågan är när de ska bakas?

Ny färg


Färgen gör inte sitt bästa såhär på bild, men den är chockrosa/Barbie (Barbie = it) och jag gillart!

Lekparksmorgon!





Idag spenderade jag och Alice morgonen i skolans lekpark!

Update


Under Cloud Gate

Nu har jag precis kikat på nya säsongen av Gossip Girl, missade ju tyvärr hela förra då jag var i London, så jag hängde för sjutton inte med i svängarna! Någon som vet vart man kan kolla online på GG säsong fyra?
Hängde med Alice i lekparken hela eftermiddagen, lekte med henne varvat med att bara hålla ett öga på henne då hon lekte med alla de andra barnen i parken. Det var så roligt att se hennes process från att inte våga leka med de andra till att springa omkring skrattandes med dem, hon påstod nämligen att hon var sååå blyg. Vilket lättade upp sig! Härligt att vi dessutom haft toppenväder, hoppas bara det håller lite till.
Vad mer? Jag har lekt med Barbies, ätit middag och god-natt-kramats, känner mig nästan mer och mindre vuxen på samma gång! Kan ni förstå?

Underbart väder!

Idag ni har jag "jobbat" lite på morgonen och förmiddagen, hjälp till lite vid frukosten, plockat undan på barnens rum, gjort lite lunch och sen faktiskt bara suttit i solen och tränat! Helt underbart! Snart kommer både Julia och Alice hem och då ska jag göra mellanmål och så vidare! Inte alls fel med andra ord.


I solen med SOLO

Se vilka ränder jag fått bara idag! Avis någon?

Dagens fångst




Linne, sporttopp, shorts och träningsskor

Skapligt trött, så att säga

Har sprungit omkring i stan idag och försökt hitta min väg till alla butiker jag längtat efter att besöka, att hitta allt har varit lättare sagt än gjort! Igår gjorde jag en massa research för att veta vart jag skulle, vilka butiker som låg var och så vidare, och det gick ju bra. Problemet blev ju snarare att utöva min plan i praktiken! Hann ju bara med hälften, eller kanske bara en tredjedel av allt jag hade planerat! Herre gud så stort det är, och långt emellan allt! Så efter ca två timmar i stan hade jag inte hittat eller settt en enda butik! Kan ni fatta? Jag menar, åker man in till Stockholm så möts man ju av butiker vilken station i city man än kliver av på! Jag virrade runt (och var kultrurell och tittade på fina saker) utan att hitta en enda butik. Men, sen så, då hittade jag lite grann i alla fall. Det blev Forever 21, Macy's, H&M (!), Urban Outfitters, Footlocker och lite så, köpte mig nya träningskläder och en annan tröja.
Nu är jag helt slut, men jag vet tills nästa gång vad jag ska göra - det vill säga det jag inte hann med idag!


Chicago

Chicago

Crown Fountain

Jag i Jay Pritzker Pavilion

Cloud Gate

Cloud Gate

Cloud Gate

Jay Pritzker Pavilion

Jag önskade mig något i Millennium Monument

Tony Tasset Eye

Hemma efter en dag i Chicagos down town


Tyskar?

Jag och Yvonne

Inne i city

Min stora smootie var perfekt på hemvägen

Det har ju varit en tysk tillställning utanför stan idag, och eftersom Yvonne och hennes vänner är tyskor, så ville de såklart dit! Och de bjöd med mig. För att sammanfatta det hela räcker det med att berätta om bratwursten vi åt - det föll inte riktigt mig i smaken. Men visst var det roligt att få hänga med och dessutom se en glimt av stan, för den har jag tänkt att besöka imorn! Tåget tar ca 45 min, hade det inte kört så sjukligt långsamt hade det säkert gått på 20! Men men.. Bara att vänja sig. Hade färdkost på vägen hem i alla fall, beställde en liten smootie men killen som gjorde den bjöd mig på en stor - gulligt värre!

In till Chicago City





Idag smattrar regnet hårt mot Claredon Hills gator, jag har nyss duschat och ätit god frukost med familjen här. Jag ska iväg med au pairen Yvonne och hennes två vänner som också är au pairer här i området, vi ska in till city på October fest, någon tysk tillställning (de är tyskar/ österrikare). Så nu ska jag göra mig i ordning, hej så länge!

Fredag


I det fina shoppingområdet

Helena och Alice

TGIF! Och vilken mysig sådan, har vart underbart väder hela dagen! Jag hängde med Helena och Alice till Oakbrook under tiden Julia var i skolan idag, där finns fyra stycken varuhus motsvarande Åhléns/ NK samt massa andra butiker utanför. Det vankades lunch och shopping. Besökte där min första Victorias Secret butik, happiness in a bag så att säga! Skämt å sido, men det var hur stort som helst och jättefina underkläder överallt. Efter spanande i massa butiker (och nej, inget köp än) så åkte vi hem och jag satt på altanen i solen och läste, jätteskönt.
Nu har vi precis avnjutit en grillmiddag med riktiga amerikanska steaks, inga små bitar vill jag lova! Och till det en jättegod sallad med jordgubbar och chevé, mums! Nu - filmkväll hos Yvonne som bjudit med mig!

10.40


Här är lilla jag idag i sängen med min kära dator

God förmiddag (?) mina vänner! Klockan är inte mer än 10.40 här i den härliga staden Chicago, solen skiner och det är varmt och skönt ute. Hur jag vet det? Jo, jag vaknade amerikansk tid kl 07.00 och gav mig ut på 55 minuters powerwalk, gick hem och duschade och åt frukost, sen gick jag med Alice till parken i en timme. I parken träffade jag en av grannfamiljernas au pair som hade med sig sina två små, så Alice och Cody lekte ihop medan jag och Yvonne satt och pratade i solen. Nu är jag ensam hemma och om ett tag ska jag, Helena och Alice iväg och handla och äta lunch! Hoppas allt är bra med er!

Till S

Har fått en fråga från en läsare om arbetstillstånd och liknande i London, så: Som svensk medborgare kan du jobba i London utan arbetstillstånd, jobbar du däremot längre än ett år vill svenska staten att du meddelar dem om det. Det du behöver är ett sk NI, National Insurance Number, vilket är ett nummer som behövs när du ska söka jobb i England. Man kontaktar helt enkelt de engelska myndigheterna och bokar in en intervju på något av deras kontor, där ska du ha pass och ett bevis på den adress du bor på. Fixa det så fort som möjligt då det kan ta upp till en månad att få göra intervjun. För att hitta telefonnummer osv. sök på NI+gov på google så lär det dyka upp, alla statens hemsidor slutar med gov.co.uk. Rekomenderar även hemsidan gumtree.co.uk där du kan hitta allt ifrån boende till jobb! Lycka till!

Chicago is amazing

Mitt första dygn är avklarat, och till och med mer än så! Flygresan gick bra trots att den var väldigt lång och dessutom försenad, men jag sov mestadels, åt och kollade på Karate Kid som visades. Väl på plats hämtade Helena och minstingen Alice upp mig och körde hem oss till huset. Huset är enormt, fyra plan och jättefint! Det första jag fick se var mitt rum, och det finns absolut ingenting att klaga på! Det är stort, ljust och fräscht, tre stora fönster som lyser upp hela rummet, en liten walk in closet (ni som känner mig vet vad det betyder) och ett jättefint badrum i anslutning till mitt rum. Allstå – eget rum, eget badrum och en egen söt garderob! Toppen!
Jag har fått en rundtur i området och pratat med så många mammor och nya personer i området så det är inte sant, alla är så öppna och pratglada vilket är jättekul, och lite ovant.
Idag vaknade jag upp amerikansk tid 7.30 efter att ha sovit i nästan tolv timmar, kanske ska jag inte ställa om tidsrytmen helt utan försöka gå upp tidigt på morgonen. Vi har ätit god frukost och lunch med härlig frukt, färska bär och massor med grönsaker. Sen promenerade vi till Starbucks för en förmiddagskaffe och så har jag vart med och lämnat Alice på skolan samt handlat lite hygienartiklar som jag behövde, hade bara med mig småflaskor. Sen har jag varit fri hela eftermiddagen och har börjat packa upp och gjort mig hemmastadd. Körde ett entimmas pass utomhus med styrke/ konditionsträning samt promenad, det var riktigt skönt vill jag lova. Jag känner redan nu att jag kommer stormtrivas här i USA, familjen, vädret (än så länge sommar), kulturen, människorna och lyxen. Ni behöver inte vara oroliga för mig, det här kommer gå som på räls!
Här kommer bilder på mitt fina rum och toalett!





Grattis världens bästa lillebror Anton!


Den här fina skjortan fick han av mig (och pappa) i present! I love!

Här i Chicago är det fortfarande den 9e september, så jag har rätt att gratta honom här på bloggen fortfarande! Såklart har han redan grattas och vart på skattjakt i mitt rum!

Från en storstan till en annan då!


Från Mälarhöjden till Claredon Hills

Imornbitti 06.35 lyfter planet som ska ta mig långt bort hemifrån, och till ett helt nytt liv för tre månader! Det kommer innehålla barn, en ny familj, en riktigt stor stad, inga vänner på plats, nya möjligheter och forhoppningsvis hemskt mycket roligt! Jag ser verkligen fram emot den här resan, och visst pirrar det i magen och känns lite vemodigt att lämna familj och vänner. Men det handlar om så pass kort tid så det kommer inte bli några problem, eller hur?
Har idag tränat sista passet på SATS för den här gången, ätit min egna favoritfrukost, gått mina jobbiga trappor ifrån tunnelbanan, duschat i min egen dusch och ätit indisk middag med familj. Sista gången för den här gången!
Alla ni, lova att ni saknar mig, för jag kommer sakna er! Och glöm för guds skull inte bort mig, för ni måste stå med öppna armar när jag kommer tillbaka.

Pust, nu är det så nära!


Känner mig lite "on top of the world" just nu, och bättre lär det bli

Duktiga jag började dagen med ett träningspass på SATS Zenit vid Centralen, ett mycket stort och fräscht gym där man tränar under glastak - känns som om man är utomhus! Förra veckan tränade jag mån-fre, så vill jag fortsätta!
Nu är helt slut i skallen av allt plockande och packande, jag gjorde ju lixom det här för inte alls länge sen, och nu igen! Den här gången packas max 2x23 kg plus 8 kg handbagage och datorväska. Inga 74 kg nu inte, men vi får se vad som händer när jag ska hem... Sitter nu bland högar av kläder och bara suckar, jag orkar inte hämta mitt parlaply, mina ballerinaskor, mina cykelbyxor från tvätten, min fönborste eller fotoramarna med bilder på familjen med mera. Allt är på olika ställen och det känns som en orientering i mitt eget hus.
Ikväll ska jag träffa mina tjejkompisar på en liten hej-då-middag på Vapiano, vi ska bara ses och mysa lite! Det ska inte bli någon stor grej - är ju bara borta i tre månader kära ni. Allt kommer gå att följa i bloggen ska ni se!

Mitt augusti



So far so good


Några högar kläder och lite skor

Jag har precis börjat packa

Det är jobbigt!

Taco Bar



På stan med Emma


Till Anton

Har glidit runt på stan idag med Emma och gjort mig några härliga fynd! Ett leopardmönstrat träningslinne, en jättefin färgglad sjal samt en svart halvt genomskinlig långklänning (kallat typ "korvskinnet" av Emma, men den är superfin och det ska bevisas imorn)! Senare på eftermiddagen så bestämde sig någon i skyn att bara vaska regnvatten på alla söta människor, vi vart dyblöta och sprang till Taco Bar som råkade ligga nära, gott vare! Eftermiddagen spenderades med farmor som lagade min favoritväska och samtalade med mig. Körde även ett stenhårt pass på SATS, CrossTraining, fjärde passet denna vecka - check!

1 september 2010


Såhär ser jag ut idag

7 dagar kvar till flytt. 8 dagar kvar till Antons födelsedag. 18 dagar kvar till val. 97 dagar kvar till hemresa. 113 dagar kvar till julafton. 116 dagar kvar till Mexico. 130 dagar kvar till hemresa från Mexico. X antal dagar kvar tills det blir Chicago igen.
Jag har inte börjat packa än, men har ju rensat garderoben på all skit, så det är väl bara till att slänga ner allt. Eller? Ska vara där nu först i 3 månader, under de månaderna kommer temperaturen gå ifrån ca 25-30° till ca 5° vilket gör det svårt att välja kläder. Jag måste väl börja så snart som möjligt för att lyckas med andra ord.

RSS 2.0