Fantastic!



Vaknade upp till ljudet av regn, och jag var nog den enda i London som log åt tanken av regn. Regn = invigning av hunterstövlarna. Wheei vad skoj tänkte jag och traskade till jobbet. Solen sken och det var över tjugo grader ute, där fick jag för det! Men jag är väl glad att solen är tillbaka!

The end of an era

Så känns det nu när Emma och Joanna har lämnat oss här i den stora staden! Tjejerna flög hem igår efter flera månaders vistelse här i London, och jag har saknat dem sen de åkte. Igår, när jag satt i deras park och solade, på kvällen när vi satt i hamnen och åt middag, idag när jag var på gymmet och tränade. Hela tiden, vi har inte upplevt ett England utan dem. Här är mina två fd Londonbor.



Firande i Hyde Park

Snapsvisor, sol, midsommardans, svenskar, mat och dryck och trevligt sällskap, kan det bli bättre?










En midsommar med gym och jobb, angtaligen min första

Jag är så trött, jag orkar inte blogga, jag visar allt jag gjort om ett par dagar! Imon ska jag jobba 8-12 och direkt till midsommarfirande i Hyde Park. So long!

Superb!

Har busat med Emmapemma hela dagen, ätit massa god frukt och biremackor i solen och bara pladdrat på som tokar. Känns så skönt att kunna spendera en heldag utomhus, göra ingenting, och bara njuta! På kvällen joinade Joanna för lite middag, en kass jävla middag om jag ska vara helt ärlig. Vi beställde blandade grillspett med sallad, och vad får vi? Jo... Till en början femtio frågor om vi verkligen ska ha sallad och spett, bara? Eller om vi vill ha våran sallad och spett i wraps? Eller i bröd? HALLÅ ENGLAND!? Sallad? Det slutade med en burk rödkål och grönsallad samt spett med ris och kikärtor, för det tål ju jag. Inte. Hur som var det trevligt trots maten! Sen tvingade jag med Emma till gymmet trots att hon redan vart där två dagar i rad, plus till henne, och till mig som tränade så duktigt! Toppendag och jag älskar solen, lovar er att jag fått lite mer (och annan) färg än jag hoppats på!


Satt ju i Emmas trädgård, så satte på mig trädgårdshatten och tunikan från The Garden Collection, tyckte det var passande

Emma passade på att titta på utsikten

Ny funktion på mobilen 1..

Ny funktion på mobilen 2..

En uttråkad Emma som sätter sprätt på tillvaron

Vet ni vad?



Tror inte det är officiellt än, förrän nu såklart, men det blir Sverigeflytt för oss den trettonde juli! Vi lämnar detn här härliga staden för nya äventyr. Vi kommer att lämna allt annat än tomhänta. Det blir två gigantiska väskor med kläder och skor, samt erfarenheter som inte kan mätas i varken vikt eller mängd. Min flytt hit är det bästa jag gjort i hela mitt liv, så givietvis är det lite vemodigt att åka härifrån. Men samtidigt vet jag att jag kommer uppleva så mycket annat roligt inom en snar framtid, så jag måste gå vidare. Det blir ny destination till hösten, med det följer ännu fler till våren, och sen får vi se vad som väntar. Familjen vill väl höra plugg. Vi får se. Men som jag brukar säga - det är så mycket jag vill göra och jag förstår inte hur tiden ska räcka till?

Solen skiner och jag är ledig


Jobbade på brännan Kroatien sommaren-09, det gick bättre då

Åh, så lycklig! Första dagen på evigheter som solen sammanstrålar med mina lediga dagar, känns hur underbart som helst! Jag ska hem till Emma och sola på hennes lilla "tomt", är så blek att jag skulle kunna förväxlas med en snöfläck på Grönland. Men det ska det bli ändring på. Någon som tror att jag kommer sluta som en tomat i stället?
Ikväll ska jag hämta mitt etui med kort och grejer, blev så glad när killen som hittat det kontaktade mig. Jag har köpt honom en flaska vitt, italienskt vin som tack. Efter det ska det tränas, trots min enorma träningsvärk i rumpa och lår sen senaste passet. So long!

Unna mig lite lyx



Blev ju fint behandlad när man var inne och "shoppade" i den här butiken. Blev dock inte mer än min favoritparfym, Burberry Brit. Sen hade jag ju 10 % med, bra att man jobbar i Westfield.

Det finns underbara människor

Blev ju av med mitt etui med pengar och allt samt mitt tunnelbanekort i lördags natt, men det märkte jag ju inte av då jag jag visade leg eller betalade något under kvällen. Märkte ju det senare. Men nu precis var det en kille som skrev till mig att han hade hittat det i en taxi, hur gullig som helst. Och jag ska få tillbaka det på onsdag, känns toppen! Har ju förvisso spärrat alla kort och så, men det känns jättebra att få tillbaka mitt ID-kort. Jippikayey!

Efter en mycket bra helg

Vi har ju haft kära Diana hos oss över helgen, det betydde mycket skratt, uppdateringar ifrån Sverige, godis från Sverige, riskakor, skorpor och bröd, trevliga middagar och mycket mer! Har vart så himla trevligt att ha henne här och höra det underbart glada skrattet igen. Jag har dessutom ätit Marabou för första gången på femton år, har ju vart "allergisk" mot det... I fredags var vi bara ute och åt efter att jag slutade jobba, vi åt på en mexikansk restaurang i Westfield. På lördagen jobbade jag och mötte upp tjejerna först på kvällen, vi drack rosé med Emma och Joanna, sen vart det fest. Söndagen började finfint med lyxfrukost på Radisson Blu med deras underbara buffé, crossar - ja tack! Därefter lite shopping innan Diana skulle bege sig mot flygplatsen och Sverige. Massa mys! Här kommer lite bilder.




NU GÅR VI UT OCH FESTAR, SÅ PEPP

Har ju Diana på besök, de har shoppat hela dagen medans jag jobbat. Vi har haft Joanna och Emma på vin, nu drar jag Linn och Diana ut, resten bangar! Imorn väntar lyxfukost!




VARNING!

Med risk för att verka störd: jag äger numera dessa. Det tackar jag Linn för.


Efter en dag med rea

Dagen har faktiskt gått väldigt bra, var inte alls så slut som jag trodde att jag skulle vara! Så hängde kvar i Westfield tills stängning med tjejerna, vi hann med shopping och middag på Gourmet burger kitchen. Kom hem med tre bra saker, host, presenter till mig själv. En svartvit blazer, Hunterstövlar och Converse. Kalasbra.


Mitt "nya" jobb

Mina nya fynd...

Plötsligt jobbar jag på en utförsäljning med gallerställ

Fy fasen! Det ser inte kul ut för fem öre i min butik just nu, helt plötsligt känns det som om jag befinner mig på en helt annan arbetsplats! Det står ställningar med skor uppradade efter storlek, ett myller av gamla, nya, gräsliga och vissa snygga skor. SALE säger skyltarna, min magkänsla säger nej. Jag vill inte jobba på en utförsäljning, jag vill jobba efter Dunes motto "An affordable luxury brand" och vill helst av allt att de ska se ut därefter. Men vad kan jag göra? Imorn blir det jobb halv nio till sex, och planen är att gå förbi gymmet efter det. Imorn börjar allvaret, kaoset, rean. Idag var det bara förberedelser.

En shopaholics bekännelser


Svartvit klänning från Next, lång jumpsuit Mark & Spencers, shorts Next, kort jumpsuit Primark

Klackar från min butik Dune

Skärp ifrån Dorthy Perkins

Klackar ifrån Primark

Bra besked



Igår fick vi besked om att vi får bryta vårt kontrakt på lägenheten en månad tidigare utan att behöva betala något extra för det, det känns som en jättestor lättnad. Jag pratade dessutom med min chef och berättade om mina planer på att åka hem. Jag vill ju åka hem, och vidare till Norge, för att kunna tjäna ihop pengar så att jag kan resa i början av nästa år. Det är min dröm och min plan. Som jag har det nu rent ekonomiskt så går det inte runt med det jag tjänar på jobbet utan jag tar varje månad av mina sparpengar. Jag kan helt ärligt säga att jag inte klarat mig utan sparpengarna då lönerna är så dåliga här. Jag tjänar ungefär en tredjedel av vad jag gjorde på mitt senaste jobb på Viasat, så det har vart en stor omställning. Hur som helst så tyckte min chef att det var jättetråkigt att jag planerat hemresa och har försökt övertala mig att stanna kvar, både genom att fråga ut mig om mina framtida yrkesplaner och hur jag tänkt ta mig dit, och genom att lova att hon ska coacha mig till att bli brons och snabbt efter det silver (vilket betyder en liten löneförhöjning.) Jag uppskattar det jättemycket, men jag vet vad jag måste göra. Jag trivs hur bra som helst här i London, men jag är ung nu och måste passa på att göra allt det jag vill göra. Närmst är att resa, och för att komma dit måste jag skaffa mig ett bättre betalt jobb.
Att flytta till London är det bästa jag gjort i hela mitt liv, men det finns så mycket jag ska hinna med, och jag vet att det jag kommer göra härnäst kommer ge mig samma känsla. Det kommer bara att bli bättre och bättre.

Day off



Idag är jag ledig, himlans skönt måste jag erkänna! Började med en morgonpromenad/ veckohandling av mat, köpte på mig massa grönsaker, frukt och bär, kyckling och lax med mera. Laddad inför veckan med andra ord. Sitter nu och äter en riktigt lyxfrukost (för mig) innan jag ska iväg och träna. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på sen, men det löser sig väl! Imorn har vi storförberedelse inför vår rea som börjar på torsdag, det betyder alla alla jobbar mellan klockan elva på morgonen till tio på kvällen, jag fattar dock inte hur jag ska orka? Jag tycker att mina vanliga niotimmarspass är långa, två extra timmar på det? Synd att jag inte äger ett enda par låga jobbskor...

GRATTIS PAPPA!



Idag fyller världens bästa pappa år, grattis till dig!

What's cooking good looking?



Söndagseftermiddagen spenderades med Emma och Joanna i Hammersmith, lite hos Joanna, lite i hennes park, och lite på puben i närheten där Linn anslöt sig efter jobbet. Precis som vanligt så flippar vi totalt i Joannas kök så fort musiken är på, dans, trans, och självupptagenhet är receptet. Mycket skoj vill jag lova! Sen kollade vi fotboll och jag förstörde redan på första dagen mitt "nya liv", chips och mousserande vin. Men det här ska det bli ändring på, idag är det måndag, bästa dagen att börja på! Reglerna är enkla, inget godis, inga kolhydrater som innehåller mer än 5 kolhydrater per 100 g. Basta!
Idag ska jag jobba till stängning!

Nytränad, nyduschad, nystädat!




Fasen, Gotland-10 börjar närma sig med stormsteg! Hur ska jag hinna fixa beachformen på så kort tid? Har ju tränat rätt regelbundet och ätit rätt bra, men fasen, inga större framsteg! Nu jävlar säger jag bara, mitt nya liv börjar idag! Konditionsträning, styrka, lax med tomat/paprika och coleslaw!

Vad pysslar ni med på söndagar?

Idag ska det gymmas, städas och sen vette sjutton vad som händer näst! Solen skiner, så kanske blir det lite solande? Jag håller tummarna!

Vilken dag




Slöseri med bra arbetskraft skulle den kunna sammanfattas som! Jag har suttit inne på kontoret och printat stickers till reaskorna som ska ut i butik nästa vecka, lista upp och lista ned. Vet inte hur många hundratals lappar jag skrivit ut och fixat!? Tänk vad jag kunde gjort för underverk ute på golvet?
Efter jobbet gick jag hem till Joanna där vi bara satt och pratade, de hade vart på puben och sett på matchen medan jag jobbat.
Köpte förresten en superfin blå byxdress idag till mycket bra pris (obs felmärk till min fördel)! Jättefin var den.. Jag får väl erkänna att jag tror att jag har lite shoppingproblem, så lägger inte upp saker i bloggen längre med tanke på släkten, hehe. Lovar att jag ska försöka hålla i pengarna framöver. Lovar.

En cykel ska jag ha!



Jag ska bannemig köpa en gammal cykel när jag kommer hem! Det är så sjukt mysigt och framför allt smidigt att cykla, har flera gånger önskat att jag hade en här (fast det är totalt livsfarligt med trafiken). Eller pappa, du får jättegärna laga den gamla cykeln vi har i garaget tills jag kommer hem i sommar, så slipper jag punktera min plånbok! Vad sägs?

Hur länge kan man skylla på att man är ung och dum, egentligen?


Fruktparken 2007

Bara lite fredagsmys



Här i London har det inte hänt så mycket roligt de senaste dagarna, sen familjen åkte hem har jag mest bara jobbat och besökt gymmet ett par gånger. Annars inget nytt tyvärr! Ikväll har jag bara planerat en hemmakväll med lite choklad och Linns Sex And The City-box! Imorn blir det jobb till halv tio, så det får bli en lugn helg. Som mamma sa idag på telefon "vi festade ju för en hel vecka ändå" när de var här... Kan stämma!
Idag fyller min underbara mormor år - så en stor grattiskram skickar jag härmed!

Tiden går så snabbt


Lycklig på studenten 10-06-09

För precis ett år sedan idag tog jag studenten och släpptes ut i det fria, fem dagar senare hade jag ett heltidsjobb som väntade på mig. Jag började mitt arbetsliv på riktigt efter att ha jobbat på caféer och suttit i kassan på matbutiken VI. Jag var telefonförsäljare på Viasat, i början gick det så sjukt segt för mig innan jag kom igång, och ingen kunde riktigt förstå varför. Hon kan allt om produkten, hon pratar på som om hon känt varje kund i åratal - varför säljer hon inte? Den frågan ställde jag mig själv tusen gånger innan vi kom fram till att jag var en informatör som aldrig gick på avslut. Med facit i hand fick jag hjälp att ändra på saken, och jag blev duktig. Efter några månader fick jag nog och sa upp mig, men inte fick jag sluta för det! Vi hamnade i en diskussion som ledde till både löneförhöjning och befodran, jag skulle numer hålla i utbildningar för nya säljare, lyssna på säljarnas samtal för att ge feedback och hjälpa till, samt hålla i uppstartsmöten med mera. Det passade mig utmärkt. Men efter några månader var jag trött på allt som handlade om telefonförsäljning och 13.00-21.00. Det blev jul och jag fikade med Emma som var hemma i Sverige i några dagar, det hela ledde till att jag firade nyår i London för att hälsa på Emma och Joanna som redan bott där sen några månader tillbaka. Första dagen efter julledigheten sa jag upp mig för att flytta till London en månad senare. Väl här var det lägenhets- och jobbletande som gällde. Det gick fint på båda fronterna och jag sitter i en lägenhet jag trivs i och ett jobb jag gillar och är duktig på (om inte bäst). Idag är jag väldigt stolt över att ha fått mitt jobb då jag ser hur hårt det är för alla andra sökande, den senaste veckan har vi haft ungefär åtta personer på prov varje dag, för ett par enstaka tjänster hos oss. Och det verkar hemskt svårt att få dem. Själv fick jag provjobba ett par timmar efter att jag lämnat mitt CV och vart erbjuden tjänsten efter någon timme på golvet, jag var hur lycklig som helst.
Nu är frågan, vad ska hända näst? Vi flyttar hem i mitten av juli, och min plan är att åka till Norge i slutet av augusti för att jobba. Tiden får visa vägen, men jag vet av erfarenhet att bara ett år går fort.

Fina dagar med familjen













Nu har familjen åkt tillbaka till Sverige, bör väl precis ha satt sig på planet om jag inte fått allt om bakfoten. Har haft några jättemysiga dagar ihop med mycket shopping, god mat, skratt, vin, skvaller och andra trevligheter. Hur mysigt som helst med andra ord! Igår var vi inne i stan hela dage, besökte Chinatown för att titta på kineser och deras påfund, och sen var vi och åt på en thairestaurang vid Putney Brige med underbar utsikt och arkitektur, maten var också god men för min del ack för stark. Idag var vi på mitt jobb i Westfield och kollade på skor och väskor, farmor min valde en jättefin brun skinnväska. Allihop köpte massa fina saker, även jag trots att kommande hemflytt kommer bli svår och min nuvarande lön är skit. Ibland känns det som att jag måste köpa allt jag tycker om - och oftast är det en del! Fasen! Hur som helst, tack min underbara familj för de här dagarna, det har varit toppen!

Portabello market, afternoon tea och bubbel










Kära läsare, har ju en del av min kära familj här nu - supermysigt! Idag åt vi frukost på café Costa, förmiddagen spenderades på Portabello Market och sen blev det afternoon tea. Nu sitter vi hemma i vår lägenhet och pratar och dricker mousserande vin. Haft en riktigt mysig dag, och ikväll väntar middag på någon trevlig uteservering i Hammersmith. Har haft bra väder mot förmodan, skulle egentligen regna! Men nu har vi haft varmt, lite sol och lite moln!

5 juni





Dagens: Solat i en park med Emma och Joanna och gjort egna brie och salamimackor till lunch, sen kollade vi på Fraisers rugbymatch i gröngräset. Det har vart varmt och skönt, men lite disigt under dagen. Till middagen joinade Linn oss och vi skrattade och gjorde fula grimaser och Emma bjöd på dans. Maten var förresten jättegod, sparris, butternutsquash, palsternacka och fläskfilé med pepparsås. Härlig kväll! Nu ska jag möta upp mamma, Anton och farmor som är på engelsk mark! Woho!

Traditioner



Fick så sent som igår ett mail ifrån en bekant här i London som vet att jag och mina vänner är svenskar, så mailet var en inbjudan till två olika event som hålls här i London. Ikväll vankas det mingelfest för skandinavier, jag hoppas jag får med mig Emma och Joanna för det vore jätteskoj att gå. Tjejer om ni läser - man får välkomnsdrink och ev sushi! Men det som var roligast av allt är att de planerar en stor fest i Hyde Park på midsommar - för att fira just svensk midsommar! Hur mysigt är inte det?

Jaharå


Mina jobbskor från Dune i påsen, min smarriga yoghurt samt jag i cykelbyxor

Det är ju härligt med bra väder, men just nu är jag mest avundsjuk på de som har möjligheten att njuta av det! Själv fick jag femton minuter i solen när jag åt lite yoghurt mellan gymmet och jobbet, det räcker bannemig inte! Mer sol (ledig tid?) till folket! Köpte förresten ett par nya pjucks idag, mina (varning för känsliga läsare) trettonde sen jag flyttade hit. Ni får se dem en annan gång!

Tack och lov


Bjuder på den soliga utsikten genom fönstret på Talgarth Road, och ja, det är tunnelbanespåret ni ser

Solen skiner som aldrig förr (?) och jag ska snart iväg och träna! Börjar inte förrän halv två idag och slutar förvisso halv elva ikväll. Det är en dag kvar till fredag, bästa dagen på veckan, för då börjar helgen! Och det ska bli hur kul som helst att la familla kommer hit på lördag kväll! Det kommer bli en toppenhelg, det känner jag!

Lägenhet


Vår söta lilla lägenhet, innan den fylldes med två tjejers många ägodelar

Vi har precis haft vår uthyrare för lägenheten här på ett litet och kort morgonmöte som gick bra! Vi har ju sen vi flyttade hit (fram tills en månad sen) trott att vårt kontrakt går ut i mitten av juli. Men icke. Det går ut i mitten av augusti, i och med att vi trott att det går ut i juli har vi givetvis bokat Gotland, jag semester i Blekinge med familjen och så vidare. Så nu har vi precis frågat om det är möjligt att bryta kontraktet en månad tidigare, utan att vi ska behöva stå för något extra. Det ser ljust ut än så länge, vår uthyrare ska bara prata med ägaren av huset och dubbelkolla. Vi håller tummarna!

Vädergudarna verkar vara med mig, delvis i alla fall


I mina cykelbyxor..



..Har jag sprungit omkring på jobbet! Älskar dem, känns som när man var liten, fast tio gånger snyggare! Vädret idag har vart finfint, strålande sol och över tjugo grader (tack för det). Har ju inte haft så bra väder på sistone, möjligen vet vädergudarna att jag får besök till helgen, och möjligen bjuder dem på mer sol! Jag hoppas! Det har gått fint på jobbet och när jag kom hem var jag superhungrig, har precis stillat hungern med lite yoghurt, russin och kanel. Förresten så hittade jag en jättemysig matblogg som jag gillade, www.bloggomat.se för er som är intresserade.

Snart iväg



Jobbet väntar, blir ett pass till halv tio ikväll! Har precis städat i lägenheten, nu luktar det i alla fall fräscht på toaletten.

Brorsan åker limo, jag promenerar


Afternoon tea i början av maj

Fick precis reda på att min söta lillebror ska ha bal nu på torsdag och åka limo dit, stiligt pojkar. Själv är jag tillbaka i arbetslivet och jobbar och sliter. Nu till helgen kommer han, mamma och farmor och hälsar på mig! Det ska bli jätteskoj, vi ska mysa, umgås, shoppa och äta gott är planen. Det blir Portabello Market, lite afternoon tea och så vidare. Mamma frågade om de skulle ta med något, så jag bad om lite hederligt plockgodis och refererade till tidigare blogginlägg om godis som jag skrev för ett par månader sen.

RSS 2.0