Måndag morgon


I don't know

Behöver man säga mer? Jag är dödstrött, hade gärna sovit ett par timmar till i stället för att gå upp innan sju! Gärna haft söndag idag igen, och bara slappat! Men, ny vecka, nya tag som man brukar säga! Dags för mig att börja hårdplugga, och gärna hårdträna med!

Hos Sandra igår


Superrgod sushi till middag, och vit kladdkaka till efterrätt! Så gott!

Bäst på fest, GAGA!






Fröken byxlös med flera

Det var grymt igår! Precis som en studentskiva, en väl uppstyrd sådan! Men roligast av allt är att ingen egentligen känner varandra, haha, och alla ändå röjjer på som tokar! Grymt skoj! Jag som Gaga rockade, tror att jag var absolut bäst, haha, men jag tycker ju alltid att jag är grym så det behöver ju inte stämma, men ändå!
Ikväll blir det middag hemma hos min sötnos Linn, Mys med STORT M!

Absolut


Bengt, 59, på Buttericks?

Idag har jag varit på toppenhumör, trots att jag är lite trött ifrån gårkvällen! Hade mitt första psykbryt (läs skrattanfall), tårarna sprutade, jag kunde inte andas, inte prata, bara skratta! Helskönt, haha! Jag brukar säga att det är först när jag känner mig bekväm med folk som jag kan ha liknande anfall, så nu är jag efter två veckor alltså bekväm med mina kursare? Toppen!

Tillfreds


Kanske..?

Oh så härligt, idag är första dagen jag känner mig tillfreds sen jag började plugga! Jag känner mig tillfreds med det arbete jag hitintills utfört, att jag ligger i fas, att jag inte känner mig stressad, trots att jag egentligen ska ha läst 110 sidor ur en bok tills imorgon. Men i och med att jag har gjort alla uppgifter, trots att jag inte läst klart, så känner jag ingen stress över det heller. Det betyder att jag bara ska släppa loss och ha skoj ikväll utan att oroa mig eller ha skuldkänslor över att jag gör något annat än att plugga. Tjoho för det!
Jag har precis upptäckt att jag behöver läsglasögon med.. Raderna hoppar liksom lite när jag läser och jag zoomar gärna in på skärmen (ctrl och +) för att se bättre. Jag testar nu mammas läsglasögon och tycker att jag ser mycket bättre. Kanske har jag hittat ett problem som jag inte riktigt lagt någon vikt i. Kanske bör jag köpa mig ett par egna läsglasögon?

Poker Face



Lady "Sofia" Gaga

Imorgon har vi vår första "sittning" (sittande middag) med ekonomerna, temat för kvällen är "Welcome to the USA". Jag har tänkt. Kenpat. Googlat. Knåpat. Frågat. Äntligen har jag svaret. Må det vara lite last year, men jag rockar. Det blir en klassiker av Lady Gaga. Slutresultatet kommer såklart imorgon, det här var en prototyp!
Nästa veckas sittning gå i cirkusens tecken, där vet jag redan vad jag ska vara!

La mia nuova stanza


Innan

Efter (svartmålad byrå, nytt dörrhandtag)

Efter (nya krokar och upphägning, ny lampa)

Innan

Efter (egensydda gardiner, kuddfodral, nytt överkast och pläd)

Mina fina, egensydda kuddfodral

Efter (svartmålad förvaringsbox i stället för trä, nya tavlor)

Här är mitt rum sen jag gjorde om det, en hel del rensing, ny färg och uppiffning! Vad tycks?


Bokat!




Favorittjejerna och jag en kväll i London

Nu blir det trots allt London även för mig, jippi! Det ska bli grymt skoj att åka dit med tjejerna, trots alla dessa motgångar! Jag åker själv lördag morgon den 12e feb, och möter upp tjejerna där. Då hoppas jag på en kort och intensiv toppenvistelse, och det ordnar vi enkelt! Eller hur Linn, Emma och Joanna?

Café Opera mina vänner


Jag och Maneli

In i dimman

I fredags var det fest med ekonomerna som jag numer studerar med, våra sk. "faddrar" hade styrt upp förfest på söder och dessutom organiserat middagsbuffé och fest på Caféet. Förfesten var grymt rolig, och jag gick dit tillsammans med en tjej som heter Maneli. Vi trippade in tillsammans och var först efter faddrarna att dyka upp, smart tyckte vi eftersom vi skulle komma in i "järngänget" och sen skulle de som droppade in allt eftersom smälta in i den stora massan. Och det stämde väl precis överens med hur det blev, bortsett från när en gammal kollega till mig glider in och ger värdinnan en flaska champagne (nä, inte bara mousserande vin) och blir tilldelad glas-glas i stället för platsglas som oss andra dödliga. Det kan man ju förstå! Jag själv imponerade på samtliga förfestdeltagare med min galna minne för namn, jag kunde 31 av 33 namn på alla som var där, utan att egentligen känna någon. Fy fan vad jag imponerade, sen om namnen sitter på måndag i skolan är en annan fråga. Men korttidsminnet är grymt ibland!
Kvällen blev hur som helst skoj, men som vanligt är ju förfesten alltid roligast, och ändå envisas man alltid om att gå ut!

Söndag, jag har inget liv


Jag pluggar, det är mycket just nu

Give me five!


Vänner och fiender

Här har jag mina fem stalkers, som kommer att förfölja mig en tid framöver. Imorgon ansluter sig en sjätte. Jag får ursäkta mig i förväg, men det finns risk att bli åsidosatt i det här dramat. Allt i min makt ska jag göra för att inte enbart ägna all min tid åt dessa, men än så länge vet jag inte hur. Time will tell.
Imorgon kommer jag vara mer på banan än vad jag var idag, idag var jag lost in translation!

Första dagen


Bjussar på den... haha

Första dagen på Civilekonomprogrammet är här med avklarad, check! Jag hade så fint planerat dagen sedan igår kväll, främst med anledning av att jag planerat att träna innan jag skulle bege mig till universitet. Jättebra tänkt, jag packade ihop alla saker jag behövde och ställde alarm. Så i morse då, går upp på planerad tid, äter frukost, går med världens äckligaste hår till gymmet. Inser på gymmet att jag tänkt helt fel med tiden och tvingas express-träna för att hinna duscha och göra mig i ordning. Väl inne i omklädningsrummet inser jag att jag glömt hela påsen med alla duschgrejer, parfym, hårspray, hårbortse och sånt där viktigt. Herre, det är första dagen och jag kan ju inte lukta och se ut som fan själv. In på SATS toalett och pumpar mängder med handtvål, springer in och duschar och tvättar håret med handtvål, blir tvungen att kamma håret med fingrarna i en kvart för att inte se ut som något katten dragit hem. Slut på problem.
Väl på universitetet har vi ett par timmars introduktionsföreläsningar och lite allmänt bra info, för att sedan avsluta med fem-kamp i mindre grupper. Det var jätteskoj, och nödvändigt för att få lite kontakt med de andra studenterna! Min grupp gjorde grymt bra ifrån sig, trots att det var typ jag och grabbarna som ställde upp hela tiden, men vi hade roligast med! Sen avvek jag däremot den första puben för en träff med Emma och Joanna. Mysig, kort och intensiv kvällsfika som slutade lite väl snabbt, dumma fik!
Hur som haver, har haft en toppenbra dag!

"Fixa och trixa lite"


Man måste ju visa vem konstnären är..

Jag har fullt upp med att fixa på mitt flickrum som jag nu är tillbaka i på "heltid" efter nästan ett helt år utomlands. För att klara av det så kände jag att jag ville uppdatera lite! Igår var jag på Hornbach och IKEA och köpte färg, tapet, gardin- och kuddtyg och massa andra roliga saker. Så nu fixas det på alla möjliga sätt, jag älskar sånt här! Resultat kommer inom kort!

På god väg


Sofia, vad tänkte du då?

Jag fick ändan ut vagnen igår och har påbörjat en utrensning som känns längre än andra världskriget, det kryllar av saker i mitt rum som kan få min hjärna att måla upp ett hundratal frågetecken framför ögonen på mig. Vad tänkte jag när jag sparade det här? Varför, i hela fridens namn, sparar jag skolmaterial ifrån sjuan? Fyller lådor med skräp samtidigt som jag inte ens får plats i min nuvarande garderob med kläder och nödvändigheter. Det håller jag på att ändra på! Och på dagens agenda står inköp av: gardintyg, kuddtyg, dörrhandtag i rostfritt stål, krokar till mina halsband, svart sprayfärg till mina lådor, förvaringsboxar med mera!

Pazzo!


I imparare l'italiano

Igår kväll när jag kom hem så fick jag en snilleblixt att dra upp Antons italienskabok på rummet för att lära mig italienska, samt leta ord, meningar och grammatik på google translate. Det slutade med att jag var vaken till klockan fyra och nu kan jag faktiskt några saker på italiano... Planen var egentligen bara att jag skulle skriva en "att-göra-lista" för idag eftersom det är massor med saker jag måste och vill fixa på mitt rum. Som att hänga upp tavlor och rensa med mera, och än så länge har jag inte gjort ett smack annat än packat upp resväskan och bytt plats på skorna på min skohylla... Så nu ska jag ta tag i det här med rummet, och så har jag bett söta Anton att köpa "Italienska för nybörjare" med 3 CD-skivor och bok till mig. Herre.

Il mio bellissimo braccialetto


I min fina päls, och mitt fina armband

Jag har just varit på middag hos Amanda med Maya och Linn, en toppenmysig kväll med god mat och underbart sällskap! Vi har skrattar helt galet åt varandras historier och upplevelser, och i bland oss finns en sådan berättare, helt otroligt roligt, alltid!

Befaran bekräftad


Jag och mina Londonbrudar på midsommarfirande i Hyde Park

Ur allt gott kommer något ont..? I och med att jag igår fick bekräftat att jag kommit in på Stockholms Universitet, så kan jag också bekräfta att Londonresa som bokades för en vecka sen måste ställas in för min del. Första tentan infaller under resan, och därmed har jag kastat 1500 kr i sjön. Passar perfekt för någon som ska börja plugga och inte har någon inkomst. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade väntat med att boka precis som jag ville, jag ville ju invänta svar ifrån universiteten för att se hur allt skulle bli. Tyvärr var det en sån himla hets att boka, för att biljetten blev dyrare och dyrare.. Och visst blev det dyrt. För mig. Jag är sjukt bitter av flera anledningar nu. Ett, att jag inte höll fast vid mitt beslut om att vänta med att boka. Två, att avbeställningsskyddet är kasst och bara gäller om man blir sjuk. Tre, att det kostar lika mycket att boka om biljetten. Fyra, att jag kommer missa något som jag verkligen sett fram emot av hela mitt hjärta. Fem, jag är bitter.
Någon läkare där ute som vill skriva ett läkarintyg till mig...?

Som när jag var barn


Pappa och jag i Mexico

Idag ska jag på "studiebesök" på min pappas jobb, jag brukade älska att följa med pappa till jobbet när vi hade studiedagar i skolan och varken mamma eller pappa kunde ta ledigt. Så jag hakade på pappa och sprang i förråden och charmade alla hans kollegor. Nu, ca tio år senare, gör jag det mer för att få en insikt i vad pappa egentligen sysslar med på jobbet, och lite för att jag inte har något bättre för mig och vill bli bjuden på lunch av pappsen. Two in one.

YES! YES! YES!


Storsmilet på

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH! Så glad är jag idag! Jag kom in på Stockholms Universitet! Jag satt där på reservuppropet spänd som en pilbåge, en unge i första klass, skakig som en jordbävning, och totalt hoppfull om att få en plats på civilekonomprogrammet på Stockholms jäkla Universitet. Och ja, det gick! Jag är så galet nöjd och glad att jag kom in och dessutom rätt så taggad att börja resan nu på måndag. Firade gjorde jag med min farmor på Monrads fisk och deli på Djursholm, fina grejer när man varit så duktig. Tack för det gulliga farmor, alltid lika trevligt!
På måndag börjar allvaret, plugg på riktigt, fyra år som kommer att ta mig närmare mina ytterst diffusa mål. Det här ska bli spännande!

Brun i ett kallt land


Lite semesterbilder som är praktexempel på hur jag skulle vilja ha det jämt!

Usch och burr vad kallt det är här hemma! Inte alls behagligt, härligt, uppfriskande eller soligt! Men det är inte mycket att göra, jag fick en härlig boost av både sol och bad under semestern och jag hoppas kunna leva på det ett tag framöver.
Resan har varit helt underbar ska ni veta, toppenbra väder mer perfekt temperatur i både luft och i vattnet, mycket härliga människor på hotellet som gjorde vardagen snäppet bättre än den redan var, duktig personal, goda drinkar i de fria barerna, glatt resesällskap och en läcker italienare. Jag hade utan tvekan velat stanna en vecka till! Men verkligheten kallar.
Imorgon har jag en stor dag framför mig, den kan ge mig ett av mina viktigaste besked. Jag ska på reservupprop på Stockholms Universitet i hopp om att få en plats på civilekonomprogrammet trots att jag står som femtonde reserv. Om inte, tar jag mitt pick och pack och avverkar den första terminen i den minimala universitetsstaden Örebro (2010's studentstad). Jag håller tummarna så att fingrarna vitnar på att det kommer saknas femton antagna studenter på uppropet imorgon, och därmed ge mig en plats som jag så gärna vill ha. Örebro känns inte alltför lockade, men att börja jobba igen och bara fördriva tiden utan att plugga när jag ändå vet vad jag vill, väger inte tyngre än Örebro.

Tillbaka i Sverige


Viva Mexico



Hej, hej, hallå! Dålig uppdatering är väl bara en början på historien, men datorn har haft låg prio när den konkurrerat med 30ºC och strålande sol! Första dagarna var vädret lite sämre, molnigt men varmt, men nu har det dragit igång må jag säga! Igår var det nyårsafton och alla hotellets gäster flockades runt scenen för att titta på uppträdanden, skåla, och dansa! Det var väldigt trevligt! Blev uppraggad av en ur personalen, han diggade mig. Det var väl inte helt ömsesidigt, men att snacka lite strunt är ju aldrig fel!

RSS 2.0