Heldag med plugg, sällskap och sol


Flitiga Nicolina

Har pluggat hemma hos mig med Nicolina hela dagen, tentaplugg blandat med lunch, kaffe och sol. Bra kombination!
Nu mår jag dock inte såå bra, har lite ont i halsen, ögonen, ryggen... Precis som jag brukar känna innan jag får feber. Usch. Jag blir ledsen.Skippade träningen hur som helst, hoppas att det inte är något. Jag har absolut inte tid för det här.
Mamma och pappa har precis åkt till Italien, så det är rätt tomt och lugnt i huset, haha. Det blir till att lägga mig tidigt och vakna upp pigg, frisk och fräsh. Var så säkra.

Obegränsat med tid?



Nageldekorationer, check!

Man skulle ju nästan kunna tro att jag inte har något bättre för mig än att måla naglarna, men det har jag ju såklart. Däremot är det något som jag gärna tar mig tid och ordnar, för att det är kul. Kanske märks det med alla mina nagelbilder... Säg till om ni tröttnar!
Snart kommer Nicolina hem till mig, vi ska tentaplugga ihop inför kalkylering och beslutsanalystentan om en vecka! Hoppas att solen tittar fram snart, meteorologen på TV4 sa att det skulle bli strålande solsken och 23 grader idag. Jag väntar fortfarande på solen.

Hard work..?


Från Slakthuset

Det blev en produktiv dag idag, plugg hela dagen fram till fyra, då åkte jag och tränade ett rätt så meningslöst pass vid Medis. Meningslöst = osvettigt, inte så jobbigt. Sen har jag ätit en massa choklad, det var gott! Yep!
Nu: 7 dagar kvar till tenta, 14 dagar kvar till London! Can't wait!

Hungrig tjej söker hjälp!


Ett tackkort med halsband.. haha

På söndagar har jag ingen rast på jobbet, vilket också betyder att jag inte har någon möjlighet att äta under arbetstid, låter kanske inte så hemskt eftersom det bara rör sig om fem timmar. Addera "dålig frukost", "bakis" och "vrålhungrig" på det så har man genast ett annat läge. Där var jag.
Kunde inte annat än att göra ett public announcement på facebook "Den som kommer förbi med något ätbart till mig i Sturegallerian får hederspris! Så hungrig!". Svar får jag, snabbt dessutom, av min söta kurskamrat Fredrik. Han kommer förbi, tar upp en beställning med extremt fria tyglar, kommer tillbaka med en grym kycklingsmörgås och bubbelvatten. Det kunde inte bli bättre. Jag är evigt tacksam!

Slakthuset


Mycket spännande kväll!

Igår var vi ute, jag Joanna och Emma efter en mycket, mycket trevlig och god middag hemma hos Joanna! Vi besökte Slakthuset, ett riktigt spännande ställe, minst sagt. Alternativt folk, störtskön musik, cool lokal, lite nytt och udda. Inte så mycket folk dock! Men det är sällskapet som är det fina, och det var top notch! David kom och mötte upp oss, ett tappert gäng som helst hade besökt det "lite finare, lite bättre, Stureplan". De fick dem inte.
Hur som helst, jag hade en grymt bra kväll!

Go bananas


Yellow banana

Nu tack jag mitt pick och pack och drar till jobbet - lördag efter löning, kan bli galet. Hoppas på galet. Ikväll blir det galet. Det ser jag fram emot!

Good news


Vår blivande station

Juste! Har hur som helst ordnat boende i London nu! Jag och Linnie kommer att bo hos en av mina gamla killkompisar, i hans och hans kompisars lägenhet. Vi kommer totalt bli sex personer i lägenheten. Det blir nog bra, ett litet problem bara - det finns ingen fungerande dusch..?! Men allt löser sig, av erfarenhet.
Längtar så att jag spricker lite grann, det ska bli så grymt!

Tråkigt!


Pausade i mina nya, snabba träningsbyxor från Nike

Har haft en så sjukt tråkig dag, usch och fy och blä vad trist det varit! Gick upp tidigt för att plugga, hade över en halvtimmes krångel med vår skitskrivare, var så arg att jag höll på att börja grina första gången idag. Löste allt efter många djupa andetag och adrenalinrushar och tankar om att kasta fanskapet i marken.
Sätter mig och pluggar, förstår inte en endaste uppgift. Blir återigen så arg att jag för andra gången idag vill grina. Pausar. Tränar. Låååång pause. Sätter mig igen och några polletter faller ner. Jag upptäcker att jag inte är lika korkad som jag ett tag trodde.
Tentaångest i ett förstadie, plugg är långt ifrån kul alla gånger...

Sugen på slakt..


Slakta på dansgolvet..?

Nä, jag är inte galen. Vill bara besöka Slakthuset, testa vingarna, rocka loss, se hur det hänger på den sidan av stan. Globen, Slakthusområdet, lördag, tjejerna, grymt! Ska det inte ta och bli lördag kväll nu kanske?

Tröttis efter idag



Svart

Lite panik inför nästa tenta, åh, känns inte alls lika bra som förra veckan när jag inte visste vad jag inte kunde. Har tack och lov lite tid på mig, får lösa det där!
Körde ett litet inhopp på jobbet efter plugg och föreläsning, det gick bra, fullt ös! Kör både på väskbutiken och klädbutiken nu, eller är under "upplärning" på klädbutiken snarare. Dock är man både säljare och polis, mycket viktigt att spana tjuvar. Herre. Jag är nog mer säljare om jag får välja!

Breakfast breif


Förslagsvis..

Något som jag veeeerkligen älskar, det är frukost när det finns mycket tid. Lediga dagar, frukost med andra, och massa goda saker att välja på. Absolut bäst är hotellfrukost, när man slipper göra någonting själv, och där man förhoppningsvis befinner sig i trevligt sällskap (eftersom man antagligen bor på samma hotell, och kanske rum som någon som klassas som trevligt sällskap..) samt att det oftast finns väldigt mycket gott och lyxigt att välja mellan! Mmmm... Mums!
Vill äta på Radisson Blu Portman Hotel i London... Det måste jag bara göra nu när vi ska vara där en månad! Färska bär, massa gott bröd, tusen pålägg, frukt, yoghurt, crossar... Ah!
Vissa tycker säkert att det verkar motsägelsefullt att jag älskar frukost och väljer att dricka min (ofantligt) goda smoothie och kaffe på morgonen, men det är i brist på tid, och för att det är väldigt gott och enkelt!

På gång


Garaget, mitt nya hem?

En bygglovsansökan är färdig för bedömning, nu väntar vi ivrigt på svar! Får vi bygga ut, bygga på? Snälla rara, jag håller tummarna! Om ja så har jag en eget litet "hus" på tomten till mitt förfogande tills efter sommaren, det blir toalett och kök så att jag kan sköta mig själv. Jag tänker studiero, mysiga middagar, sleep overs, förfester, fester, efterfester... Massa skoj helt enkelt!
Åh vad jag hoppas! Håll tummarna för mig är ni söta.

Bra dag!


Började dagen med en frukost på Götgatan Stories i Skrapan med Linnie & Emma, satt bara och snackade och hade allmänt jäkla trevligt. Me like! Knatade sen vidare SATS och körde lite Crosstraining innan det bar av mot skolan. Lunch, plugg, pause, plugg, pause, plugg... Ungefär så går det till vissa dagar, och pauserna behövs verkligen.
Eftersom jag glömt mitt SL-kort promenerade jag från Universitetet till Vapiano där jag mötte upp mina brudar Sandra, Joanna, Kristiina, Emma och Emelie för lite "inför-summer-burst-planering". Alltid lika trevligt att träffas och blanda middag med planering och härligt tjejsnack!
Nu signar jag ut, slut!

Flowerbomb


Luktar gott!

Jag älskar verkligen den här årstiden när det luktar gott av blommor och gröna träd! Krävs väl en viss förflyttning till någon typ av förort för att det ska kunna upplevas, så jag får vara tacksam för att jag har möjligheten!

Nära, nära!


Linnie och jag

Åh vad jag längtar till London! Storstadsliv, rörelse, nytt folk, gammalt folk, engelska, brittiska pubar, glassiga klubbar, mysiga gator, sköna uteserveringar, Mark & Spencers, Aero, Primark, röda bussar, nostalgi, parkhäng, jag & Linnie! Vi letar frenetiskt boende, har några lösa förslag, vi får se vart det slutar!
Är det någon som känner sig sugen på att komma och hälsa på? Hör bara av er med förslag! Mitten av juni - mitten av juli!
Nu ska jag och Linnie äta frukost på söder innan dagen drar igång på riktigt! Träning, plugg och tjejmiddag står på dagens schema efter det!

Woho! Dune i sommar!


Kommer precis lagom till sommarrean

Oh yes! I sommar ska jag jobba på skobutiken Dune i London som jag jobbade på förut! Åh fasen vad det ska bli skoj att komma tillbaka dit och göra lite nytta, och glida omkring i snygga skor och jobba satan! Det kommer bli perfekt, så får man lite extra pengar att röra sig med också, även om det brukar vara marginellt... Londonlön är rätt kass av erfarenhet. Hur som helst, grymt skoj!

Gulle


Kolla in min snygga lillebror, han är verkligen brås på mig...

Min bror Anton är nog den bästa brorn jag har, jag har inte så många andra att välja mellan heller. Men han är bra för det! Vaktar på jobbet när nöden är nära, agerer samtalsterapeut när andan faller på, underhåller ofrivilligt med galna historier om upplevelser, och är allmänt söt. Det ska ni veta, att honom tycker jag om!

Happyline


I lördags fick jag höra att om jag var ett djur skulle jag vara en farlig katt, någonstans i mitt undermedvetna fanns det nog kvar när jag valde kläder i morse... Vad tror ni?

Ni vet sånna där människor som går på stan och ler för sig själv, ett fånigt, men ändå rätt härligt leende som är på gränsen till att smitta av sig, även om man inte vill? Applicera det där leendet på mig, plus lite finss, så har ni en bra bild av hur jag varit idag. Snart blir det middag, sen ett pass med Crosstraining, det blir bra!

Raspberry



Iklädd min nya hallonröda skjorta som jag fick som tack ifrån Bitte Kai Rand för att jag var "mannekäng"

Hemma! Helgen bestod av jobb och hemmafest på söder med skönt sällskap. Skön helg, den var inget annat än bra!

Gott!


Sicken smarrig middag

Åt en superfräsh middag igår bestående av rödbetor med chevréost, grillat kött av olika slag på en bädd av bladspenat, med ringlad blasamicokräm och honung på - mums! Enkelt och gott, tror att vi får tacka moster Ann för tipset, tack!

Lörre

Spenderar dagen i Sturegallerian på jobbet, kom förbi och säg hej?

Så skönt!


Inget mer basostmucc(?) på ett tag..

Pju! Tentan över, jag överlevde, tror nästan till och med att det gick bra! Och hur avslutar man en kväll efter en tenta på bästa sätt? Jo, i Observatorieparken med kurskamrater i solen, för att sen glida iväg på en trevlig middag. Där har ni svaret.
Nu är det bara att lägg i den sista växeln inför sista tentan innan sommarlovet, sommarlov, fy satan så skönt det ska bli!

Physical evidence..


Behöver en klippning tror jag...

Laddar upp med att gå till frisören och slinga och klippa håret, samt fixa fransar och bryn! Tidsbegränsning - hinn för guds skull klart innan tentan börjar! Önska mig lycka till, gånger två?

Tentaångesten kan komma, hit me!



Tentaförberedelser

Status: Kreativiteten är hög, komforten total, den övergripande ångesten ett skärmmande lugn.

Onsdag


Jag, Maria Montazami & Emma

Nyss hemkommen ifrån en lång dag, träning, grupp-plugg, "modellande" på Emmas jobb (dvs visa kläder i deras butik) och ett hej hej på Maria Montazami! Nu är jag tröttare än allt! God natt, imorgon blir det panikplugg inför fredagens tenta i marknadsföring!

Socialt handikappad


Inte bra.. Inte alls bra

Jag har idag lämnat ifrån mig min HTC för reparation, förhoppningsvis utbyte på grund av skitdålig ljud/ samtalskvalitet. När oddsen att ett samtal fungerar felfritt är 1 av 10 så känns det inte bra. Uteslutningsförmågan skrek "LÄMNA IN TELEFONFAN" för det här fungerar inte. Sagt och gjort. Nu känner jag mig naken, handikappad och handlingsförlamad. Nice!

En kväll










Recept på Spanish Style Chorizo


Spanish Style Chorizo

Jag mailade ju Mark & Spencer för ett par månader sen för att få ingredienserna till en av mina favoriträtter, brukade köpa deras färdigrätt och ville testa att göra den själv. Har lagat den två gånger sen dess - supergott! Så nu fick jag en förfrågan om att publicera receptet, och klart att jag ska göra det. Dock inte i "recept-form" eftersom jag alltid höftar och tar den mängd som känns bra, så det blir mer i "ingrediens-form". Hoppas det ska fungera! Så;
Sätt på en kastrull med aborias ris,  och salta. Hacka under tiden rödlök och röd paprika i bitar, salta och stek i olja tills de mjuknat. Skär chorizo i skivor och stek i en separat stekpanna tills korven fått färg. Häll upp i en stor skål och låt svalna tills riset är klart. Blanda under tiden ihop dressingen som i princip står för det godaste; cherryvinäger, rödvinsvinäger, olivolja, flingsalt, peppar, en nypa socker, pressad vitlök som blandas, helst skakas. När riset är klart ska det kryddas med gurkmeja för att få den gula färgen. Blanda sen ihop alla ingredienser och ös på med mycket färsk persilja eller koriander, samt ruccola. Häll över dressingen och servera maten ljummen!

What's cooking good looking?


Chokladhallotårta under construction

Såhär tjock blir man om man äter hela...

Fina kakan!

Bakade chokladhallontårta, var sugen på något och letade recept i typ en halvtimme! Resultatet blev dock finare än det blev gott, helt okej smakade den, men hallon och kladdkaka var ingen jättehit! Men, nu har jag testat! Nästa försök blir nog kladdkaka med laktris, eller ett till försök att lyckas med vit kladdkaka.

Jenny 21


Fira Jenny

Igår var jag hos Emelina där Jenny bjöd på födelsedagsmiddag och efterrätt, att tillägga - jättegott var det! Så jag, Jenny, Emelina och Maya hade en toppenmysig kväll innan jag smet iväg på jobb! Tjejerna kom ju givetvis och hälsade på och langade några moves på dansgolvet!

Grekland!


Vårt lägenhetshotell med etagelägenhet och havsutsikt på Samos

Oooohh, nu är det bokat! Jag, Joanna och Emma åker till Grekland och Samos i slutet av sommaren, det kommer att bli hur mysigt som helst! Ser verkligen fram emot sena sommarnätter på balkongen med dessa underbara donnor, gott vin, mättnaden av god mat, upprymdheten av atmosfären och välbehaget, välmåendet av sol och bad. Jag skulle vilja säga att det inte skulle kunna bli bättre, men det vore inte sant. Linn, vi hade så gärna haft med dig ska du veta!
Men det kommer bli grymt, nu har jag London, sommarsverige och Grekland planerat, störtskönt!

Hetshelg!


Stress, jag har typ hjärt- och kärlkramp av all hets, hehe

Nu börjar den, min hetshelg! Kanske överdriver jag, kanske inte, har mest panik över hur allt ska hinnas med eller hur jag överhuvud taget ska ha tid att andas och kanske träna mitt första pass för den här veckan...
Nu har jag pluggat sen ett par timmar tillbaka, ska iväg och jobba två timmar för att täcka upp, och dem har redan ringt och frågan om jag kunde komma två timmar tidigare, hinner inte. Efter jobbet blir det till att köpa present, gå på Jennys födelsedagsmiddag, och sen dra och jobba hela natten. Slut för idag, trots att det först inträffar imorgon...
På lördag ska jag träffa Linnie och fortsätta leta Londonboende för perioden 14 juni - 13 juni! Någon som vet något? Efter det blir det jobb igen!
På söndag kanske jag hinner med att träna om inte plugget äter upp mig inifrån?

Hur?


Nu då..?

Vi har tenta nästa fredag i marknadsföring, jag vet inte om jag riktigt kan någonting, inte heller vet jag hur jag ska plugga. Det känns inte stabilt, så långt är jag med.

Onsdag eftermiddag


Klasskompisarna i solen

Det var inte alls särskilt jobbigt att leva igår, sol, trevligt sällskap, vin på Mälarpaveljongen följt av sushi, diverse analyser, utvärderingar och berättelser om "första intryck". Riktigt kul att höra, haha.... Någon som kan gissa vem det är med följande beskrivningar? "Den bruna tjejen som pratar mycket på seminarierna" "Tjejen med page och päls" "Tjejen vars blogg jag läste redan innan vi blev vänner...".

Spanish style chorizo


Lagade min favoriträtt ifrån Mark & Spencer till familjen igår, det blir lunch idag - smarrigt!

Inte allt för tokigt



I väntan på att solen ska belysa hela altanen

Återupplivade min juicepress och körde på päron, äppel- och avokadojuice, förvånandsvärt gott faktiskt! Green is the new black, eller något!
Nu sitter jag med plugg i solen ute på altanen, egentligen vill jag inte alls plugga, men det är bara för mig att bita ihop. Önska mig lycka till.

In the loop




At Loopen/ Texas Longhorn

Körde en spontan och härlig utgång igår med Martin och Ogi efter lite om och men, efter lite vin i kvällssolen på flytbryggan och restaurangen Loopen i Hornstull, efter öl, natchos och vin på Texas Longhorn, efter billig öl på Mama's and Tapas, med en final på Soap Bar. Tjo flöjt vilken kväll, och vad vi rockade loss på stela Soap och lättade upp stämningen! Jag såg inte en enda människa under hela kvällen som såg ut att ens ha i närheten så roligt som vi, och ack vad det kändes grymt. Det var en helt enormt lyckad kväll, lätt värt att må lite som en påse skräp i skolan kl 09.00. Helt klart. Tack för igår grabbar!
Tips från coachen 1: om musiken plötsligt stängs av - undvik att berätta djupa hemligheter som obehöriga inte ska få ta del av.
Tips från coachen 2: För att kunna dansa som en tok utan att få det minsta ont i fötterna - kör på Converse.

Söndag, I love!





Började min sköna söndag på Kungsholmen och Petit France med Nicolina och Sara, syftet var frukost. Fördelsedagsfrukost som jag fick i present av tjejerna. Hur gott som helst, hur trevligt och mysigt som helst! Alltid skoj att snacka strunt och äta gott, så riktigt trevlig present till en tjej som gillar mat och skönt sällskap. Nu vet ni det, om ni vill överraska alltså!

Galet bra helg!


Grekland?

Tack för det! Har verkligen haft en toppenhelg, jobbat både lördag och söndag och ansvarig för butiken för första gången, riktigt kul. Sålde bra, till och med väldigt bra! Såg dessutom James Bond, hehe, Daniel Craig i Sturegallerian i söndags när jag jobbade.
I lördags kväll grillade jag och bjöd Emma & Joanna på middag, supermys! Vi öste vitlök, det skulle ju ändå bara vi, och vi skulle dessutom ha sleep over, så vi satsade - mums!
Fick ju för oss att Grekland är ett trevligt land med och började leta resor, herre vad det finns grejer. Så nu finns det en stor längtan efter sol och bad i vackert grekiskt vatten, vi får se hur det slutar! Än så länge på planeringsstadiet.

Pysselfaktor=hög


Blommigt

I brist på annat, och för att det är skoj, så satt jag och pysslade med naglarna igår kväll. Nya favoriten är blommor, tycker det är så somrigt och sött! Får man ha såhär när man är 21 år eller är det flickfasoner? Vad vet jag? Tror dock inte att jag bryr mig... Men vi får se vad kunderna i butiken säger idag, de brukar alltid kommentera mina naglar.

Marknad för mig, marknadsföring?



Anders, Nicolina, Fredrik och jag

Vi har pysslat med marknadsföring halva dagen, druckit kaffe, lunchat, varit på föreläsning och kört en liten "AS" tillsammans idag. Effektivt, trevligt och lärorikt!
Har givetvis pluggat fram tills nu, en fredag, ensam, i fleecetröja. Ni skulle se mig, vilken power-puff-pingla.
Imorgon blir det Monroe Bags för halva slanten, mys med Emma & Joanna för den andra! Det blir bra!
Trevlig helg!

Bra jobbat!


Fina Nicolina

Helt galet vad vi har varit effektiva idag, jag och Nicolina! Jag är galet nöjd med vår insats, och våra slutsatser för dagen, som vi kämpat! Om vi har fel på det vi gjort idag tar jag nog livet av mig.
Vi har hunnit med massor idag, och ändå haft tid att fika på supergoda hallonscones som Nicolina hade bakat till oss, dricka kaffe, äta lunch, diskutera livet, kändisar, materialomkostnadspålägg med mera! Har dessutom hunnit med ett hårt BodyCombat-pass idag. Nu är jag klar för dagen med allt vad plugg heter, trodde jag, tills jag kom på att jag borde förbereda mig lite inför imorgon... Vi får se!

När det händer grejer


Kring nyår i Mexico, efter nästan ett år utomlands med diverse missgynnande vanor

Idag efter Crossfitpasset och några månaders hård träning

När man får bekräftat att något händer, när slitet lönar sig, då blir man rätt så nöjd! Bjuder på det, mest för att jag är nöjd, för min skull, och för den som glädjs med mig! Beach-2011 kan få komma om sidådär en månad, då är jag redo.

Seriösa Sofia?




Såhär höll jag på innan skolan... Känner mig inte alls så seriös

Idag hade vi vårt första seminarie i marknadsföring, det börjar bra, läraren har missat att vi börjar tio och droppar in vid elva. Känns stabilt, bra jobbat Stockholms Universitet. Hur som helst, som alltid är det grupparbeten som gäller, och därmed indelning av grupper. Väl indelade i en frivilligt vald grupp säger en av killarna till mig
"Det här ska bli kul, jag har sett fram emot att få jobba med dig"
"Nämen gud, vad gulligt, men vad menar du med det?" säger jag förvånat
"Jo men, du har ju gett ett så seriöst intryck så det ska bli spännande att jobba med dig"
"Haha jaså minsann, vad kul! Men nu har jag ju massor att leva upp till!"
Yes box, så ligger det till! Det var skoj att höra, nu ska jag göra mitt bästa för att leva upp till mitt seriösa intryck! Wish me luck!

London, here we come!


Här, vid Hammersmith Bridge ska vi sitta i solen och njuta, det ska ni veta!

Bokat! I mitten av juni åker jag och Linnea till London och stannar där en månad! Vi har än så länge bara flygbiljett, så vi letar boende! Alla tips är välkomna.
Nu ska jag till skolan på seminarium i marknadsföring!

Vädergudarna hatar Sverige


Mängden är oväsentlig, men snön var ett faktum

Jahapp, maj månad och i morse vaknar jag med snö utanför fönstret. Det bådar inte gott, trots att det tack och lov smält. Förra veckan över 20 grader, nu bara några ynka grader! Usch säger jag bara!
Nu ska jag sätta mig med en seminarieuppgift lite snabbt innan middag, för att sen bege mig till Slussen och möta Linnie. Vad som gäller? Fika och bokning! Tjoho!

Tänka sig


Såhär ljust är det i Stockholm vid fyra på natten, bild tagen på väg hem ifrån jobbet i lördags!

Blury



På blodcentralen, 4,5 dl blod till behövande - check!

Tja! Känner mig grym idag, har läst hela dagen i tyst rum i biblioteket, 10-17 inklusive lunch- och fikapause med Nicolina och Martin. Bra drag! Gick och lämnade blod efter det för första gången, blev ju inte av förra veckan för att jag hade tränat samma dag vilket man inte fick. Så, idag blod, imorgon träning! Nu har jag allt varit bra!

Fina Amanda!


Amanda i sin fina byxdress, tack för igår!

Igår, Valborg fyllde Amanda år. Så efter en dag på jobbet möttes vi hemma hos henne med massa härliga människor, firade lite och umgicks - trevligt! Själv fick jag avvika och traska till jobbet, men kvällen var rätt lugn och avslutades med ett brandlarm och lokalen utrymdes tidigare än planerat. Kom ju dock inte i säng förrän halv fem när fåglarna kvittrade och det var ljust ute. Gjorde mig lite trött idag!
Har i alla fall varit och tränat idag, och läst lite studielitteratur, woho!

Friday


Tatoo at Berns

Kvällen började bra! Slutade? Ja, det gjorde den! Hängde på ett dött Berns och låtsastatuerades, drack öl och vin, och dansade med den lilla tappra skaran som var där.

RSS 2.0