Något nytt


Tunikan och hatten åker med (här ifrån Emmas bakgård i London en solig dag..)

Inför den här resan har jag testat något nytt, det nya är att inte skriva packlista in i minsta detalj. Jag freestylar lite helt enkelt, sådär som andra brukar göra. Har gått igenom sommarens alla fotoalbum för att försäkra mig om att ha med alla mina favoritoutfits. Tror det fungerar. Och glömmer jag något, så glömmer jag något, det kan väl inte vara hela världen... Eller?
Jag har dessutom upptäckt att det är någon som äter jeans i mitt hus, för både min jeansjacka och min byxdress i jeans är spårlöst försvunna. Då har jag letat och rensat i alla mina lådor, letat i källaren, förvaringsutrymmen, mammas garderob, min garderob, alla påsar i min garderob, i familjens gemensamma garderob med ytterkläder. Överallt, utan att hitta?!
Planet går imorgon vid halv sex på morgonen, så vi lämnar väl huset om sisådär fem timmar. Jag hade tänkt att sova lite innan.

Nyss hemkommen

Har varit på söder och ätit italienskt med mina underbara Norrlandstjejer, och precis som vanligt kan man förvänta sig härligheter och massor med skratt - fantastiskt! När jag klev av tunnelbanan för att möta brudsen mådde jag illa, ville spy, och svettades typ sönder, men när jag såg dem blev jag så upprymd att jag nästan glömde bort att må dåligt, haha! Vill tacka för en jättetrevlig middag, fler sådana när jag är på hemmaplan! Och Hanna, Hanna, jag finner inte ord för din flytt. Punk.
Imorgon börjar mellandagsrean, och jag tänker inte sätta en fot där. Jag köper ofta en massa saker som jag aldrig hade betalat fullt pris för. Och hade man inte betalat fullt pris, hur värt kan det då vara? Även om det må ha vart dyrt? Nä, jag köper bara saker för att de är på rea, för att jag kanske kommer använda det. Klassiskt är att köpa mystiska plagg på Monki som jag inte ens gillar. Slut på sånt, sparar mina pengar till Mexico och lägger de hellre på massage, ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr... You name it!

En mycket mysig jul


Kalle Anka på TV

Pappa och jag tar julmat

Middagen

Mami

Morfar, jag och moster Ann

David

Julgrisen

I väntan på paket...

Min fina, och goda pepparkakscheescake med apelsinsmak

Lillebror Anton öppnar paket

Jag

Pappsen

David med sina nya handskar

Julgranen....

Min fina blus som jag önskat mig

Det blev en väldigt mysig julafton igår med familj och släkt, god mat, "jul-TV", god mat, julgodis, fina presenter, skratt och spel. Jag fick allt jag önskat mig den här julen, och än har jag den bästa julklappen kvar - Mexico imorgon! Blir borta till och med den elfte januari! Hoppas ni också hade en fin jul!
Idag ska det packas klart, tänkte ta en långpromenad, och ikväll ska jag ut och äta med mina norrlandsbrudar!

Jag har varit borta för länge..


Längtar sååå

Jag läser precis om hotellet vi ska bo på i Mexico och frågar mamma "Men vadå, det står ju 'Underhållning i form av shower och diskotek'. Vadå shower, duschar?".. "Shower Sofia, du vet en show... Du har varit borta för länge.."
Men allvarligt, vi kommer bo på ett superbra hotell med allt detta: Biljard, vindsurfing, kajak, bågskytte, två tennisbanor och tennisutrustning att hyra. Jetski och dykning, mot avgift. Spa med bastu, ångbastu, massage och behandlingar. Gym med instruktör och bastu. Jag kommer trivas!

Sista luckan


Bjuder på den sista julkortet i kalendern, och hoppas på tomten ska komma och knacka på min dörr!

God Jul mina vänner!


Julaftonsfrukost

Julaftons morgon, och jag vill önska er allihop en jättemysig och fin jul! Själv har jag och familjen precis ätit frukost med julskinka med knäckebröd och gott the. Det är väldigt sällan vi äter frukost ihop, så det var mysigt! Nu ska jag bara fixa och dona lite innan släkten kommer, och då ska det firas jul!

Några minuter kvar


Mami i Julia Roberts hår

Sådär ja, väldigt snart är det officiellt julafton! Och idag på uppesittardagen har jag bakat min pepparkakacheescake med apelsinsmak som ser jättefin ut och luktar gott. Smaka får jag göra imorgon!
Nu har hela familjen kollat på The Holiday på TV, men mamma och jag höll mest på "online make overs" och provade hundratals frisyrer. Nu har vi massor av nya frisyridéer!
Imorgon blir det julfrukost vid halv tio, sen kommer min farmor förbi ett tag, och därefter mina kusiner, mormor och morfar. Vi har ingen julgran, men man kanske kan fira jul ändå? Vad vet jag?

Julbak!


"Pepparkakscheescake"

Nu håller jag på att baka pepparkakscheescake med apelsinsmak! Om det går bra? Jadå! Om fudgen blev bra? Jadå! Precis som chokladsås blev den!

Uppesittardagen


Årets julgran i min familj, mycket viktigt...

Minus 20 grader


Längtar efter värme


Hotellet i Mexico

Vet ni vad? På söndag åker jag med familjen och mina kusiners familj till Mexico och Playa Del Carmen, det ska bli underbart att få spendera två veckor i solen. Det är precis vad jag behöver, sol, salta bad, träning, god mat, trevligt sällskap, lugn och ro, mys och äventyr! Passar mitt så kallade "schema" utmärkt. Innan jag börjar plugga, någonstans i Sverige. Frågan är ju givetvis fortfarande var det blir, men det löser sig!
Om två dagar är det jul, det känns galet!

Dagens


The end



Jag och mamma på väg hem, haha, vi fick ta en taxi för det var så kallt

Var med i min mammas klass idag på julavslutning, hon jobbar i en etta med massa gulliga barn, så jag fick äran att haka på. Barnen var helt galet nyfikna på vem sjutton jag kunde vara, så barn efter barn kom fram till mig allt eftersom de droppade in i klassrummet. Samma fråga var ett faktum - "vem är du?", "Sofia, Maries dotter."
Jag följde med och tittade när de hade sånguppträdande i aulan, vara med på fikat, på lunchen, och titta på Astrid Lindgrens jul, jag hade nog roligast! Fast de små barnen tyckte nog också att det var skoj att ha mig där med, en grabb ville visa mig sin "Michael Jackson dans" och det fick han såklart göra, en lillflicka ville hålla handen på vägen från matsalen och flera kom fram och bad mig sitta vid deras lunchbord. Kanske ska jag hälsa på oftare? Så uppskattad som jag blev!
Hade förresten väldigt mysigt hemma hos Siri igår med glögg och lussebullar, skratt och spontantoning av Jennys hår! Trevligt!

Julmusik på Spotify


Änglakören

Julstök




Just nu bakar jag iklädd myskläder fudge till julafton, aldrig, aldrig har jag bakat något som innehåller så mycket socker! 8 dl till en enkel sats, fy sjutton! Bäst för fudgen att den blir god nu, den har kokat över och drivit med mig redan! Ikväll blir det lite mys hemma hos Siri, Jenny sa att det ryktades om lussebullar?

Testa något nytt?


Före

Brunt hår och bruna linser?

Brunt svall?

Mellanbrunt och långt?

Lockigt och mellanblont?

Har gjort min virtuella make over på www.taaz.com, testa ni med!

Ros


Fick den här fina "välkommen hem" rosen ifrån min farmor förra helgen, fortfarande jättefin!

Today


50-årsfest!



Ljuspunkter


Levande eld

Det som är mysigt på vintern, och med julen, för mig är att ha brasan tänd, dricka the, ha tända ljus, titta på film instoppad i massa tjocka filtar och promenera ute i snön och komma in till ett varmt hem och fika och dricka varm choklad. Det är sånt som är mysigt med vintern, men det betyder inte att det är roligt flera månader i sträck!

Style by Stålhem



Emma fixade mig!

Har haft fröken Emma hos mig hela dagen, vi har mest bara slappat framför TV och dator och myst, men även gått igenom min garderob och provat fram kläder till 50-årsfesten jag ska på imorgon. Efter det bad jag henne att sminka mig mest för skojs skull, jag är alltid den som fått sminka mina vänner, min mamma, mormor, kusiner och allt möjligt, men nu hoppades jag att det skulle vara min tur! Och visst var de det, Emma sminkade mig gladeligen, samt att hon stylade mitt hår, målade mina naglar och valde kläder! Så himla kul tycker jag! Det är ju så roligt att se hur det blir när någon annan gör det man annars ser som sin egen plikt, mycket skoj med mycket bra resultat! Jag bytte dock överdelen eftersom jag var så bar, men allt annat är kvar!

Sleepover


Gino

Igår lagade jag tex mex kycklinglasagne till familjen och mina vänner, det blev så grymt gott! Det tog sin lilla tid, men det var det värt! Till efterrätt gjorde jag gino med ingefära som passar superbra till den vita choklader, och skjuts in i ugnen! Gott!
Sen sov vi alla här och hade en mysig frukost i morse! Vad ska vi hitta på idag?

Myskväll!


Massage - here I come!

Sitter här med mina favoritbrudar och tittar på skräck, eller de kisar sig igenom filmen, jag sitter och beställer massage och ansiktsbehandlingar på Re:Fresh Day Spa som vår gemensamma julklapp. Det kommer bli såå skönt!

Det ska bli så skoj...


Hej från mig

...Att ge sig ut i snöovädret med blötsnö! Förstöra håret och sminket, se ut som en blöt hund och halka runt i slask! Jippi! Från den ljusa sidan så ska det ju faktiskt bli kul att gå på stan med Emma och Joanna och handla julklappar, plus att de och Linn ska sova över hos mig i natt! Det blir mys!
Nu står jag och trycker i mig morotssoppa med pepparrotsyoghurt innan jag sticker iväg! Vad gör ni idag?

Det börjar närma sig...


...Jul!

Hej mitt vinterland!


Att promenera i vintertid är härligt, men oh så kallt

Kallt, så kallt! Det är ju knappt att man vill gå ut i den här kylan, men när man ser att solen börjar gå ned runt tolv på dagen så känner man ju att man bara måste ut och se solen innan man förtvinar! Det blev en solig trekvarts promenad och benen iklädda tunna träningsbyxor höll på att frysa sönder, halva promenaden var en plåga men ändå skönt avslappnande. När jag kom hem försökte jag mig på att tända brasan två gånger, det gick inge vidare alls! Så fick värma upp mig framför ugnen där jag tillagade fisk i paprika/ chilisås med matvete, mums!

Love!


Kärlek pryder mitt hem!

Börjar dagen med


Frukost!

För en vecka sedan började jag med de klassiska Vikt Väktarna, efter min USA-vistelse sa vågen ifrån och jag blev på allvar rädd för mig själv. Vad hade egentligen hänt där borta, på tre månader? Jo, jag åt hälsosam mat men i lite för stora portioner, mixade det med några onyttiga mål i veckan, samt en hel del träning. Med en månad kvar i landet skadar jag knät väldigt illa och går inte utanför dörren mer än fem gånger de tre första veckorna, sitter mest på sängen på min lediga tid, och går som längst mellan mitt rum och köket. Jag är precis lika hungrig som jag var innan jag gjorde mig illa, och åt därför samma mängd mat trots att jag inte rörde på mig. Och självklart händer det saker då! Nu har jag valt att ta tag i det här! Sen förra veckan har jag gått ner 0,9 kg, och sen två veckor tillbaka totalt 3 kg. Då har jag bara hunnit träna två gånger och åkt på en förkylning, samt ätit och festat i helgen!

Vackra Stockholm, vackra Djurgården


Långpromenad i vinterkylan



På vinterpromenad på Djurgården

Idag har jag och Jenny spenderat två timmar i de fina spåren på Djurgården, vi har bara pratat massor och reflekterat över de senaste året som vi båda haft utomlands på olika håll. Att man lär sig enormt mycket om sig själv, och andra var ett faktum. Vi båda skulle starkt rekommendera en längre utlandsvistelse till alla, det ger så många nya perspektiv på saker och ting och man får obeskrivliga erfarenheter. Det var väldigt intressant att höra vad hon och Emelina som jag träffade igår med henne, hade att berätta, och man förstår att det var en grym upplevelse. Precis som jag har känt! Det ska ni veta, även om det inte alltid varit en dans på rosor så är jag väldigt glad att jag fått uppleva det jag gjort de senaste året med flytten till London och Chicago! Och de är det mest lärorika jag någonsin gjort! Alla ni som funderar men inte vågar - släpp era hämningar och ta er utanför landet lagom!

Lucia



Natten går tunga fjät...Själv har jag spenderat lite kvalitetstid med mina vänner Emelina och Jenny som bott i Australien i nästan ett år! Hur kul som helst att ses och umgås, känns som man inte har varit ifrån varandra länge, trots att vi haft så mycket att berätta om!

Trevlans


Det börjar närma sig

Igår var det middag här hemma hos oss med släkt och några av mina vänner i min mammas ära! Vi åt mustig köttgryta och drack rött, pepparkakor med grönmögelost och smaskade i oss hemmagjord marängglass med pappas chockladsås. Efter det stod utgång på schemat och Cafét var målet, tackar David som agerade chaffuör! Vi svängde våra lurviga i natten och själv lämnar jag väskan på Cafét för att sen återhämta den idag.
Idag gick bror min och jag på bio med småkusinerna som vi inte sett på år och dar, filmen "Tusen gånger starkare" var deras val och jag skrattade i takt med barnen! Väl inne i stan passade vi på att julhandla lite men höll oss borta från stora folkmassor på grund av terrorattacken i Stockholm igår!
Nu kallar John Blund!

11 dec


En hackstpett i vinterkylan

Här sitter jag och tittar på Tjorven och Mysak på TV, så underbart med Astrid Lindgren. Även om jag är tjugo år så tycker jag att det är hemskt roligt. Skrollan matar Västerman med blommor och säger "Mamma, han tror han är häst", jag gillart!

Örebro?


Örebro Universitet

Har ju fått mitt första antagningsbesked ifrån högskolan som jag sökt tills i vår, jag står på reservplats på civilekonomprogrammet på Stockholms Universitet, och har kommit in i Örebro. Jag var tvungen att googla Örebro, det ligger inte så farligt långt borta, två timmar med bil ifrån Stockholm. Men nu inväntar jag slutgiltigt antagningsbesked i takt med att jag funderar över mitt liv, vad vill jag göra och när ska jag göra det? Resa runt i världen, förbättra min spanska, skapa karriär, hur ska jag lösa mina drömmar utöver drömmarna om att vara klar med min utbildning?

Någons speciella dag


Sverige från ovan

Idag fyller min mami år, stort grattis till världens bästa mamma! Jag har spenderat största delen av dagen med delar av familjen, började med en lunch i Söderhallarna på Fresh med min lillebror Anton. Han har blvit så stor när jag vart borta, känns lite galet. När han sen skulle iväg till skolan gick jag och körde mitt andra träningspass sen jag kom hem, och sen jag skadade mig. Det gick bra, kändes fint! Efter det mötte jag upp mamma för att vaccinera mig och handla mat och vin till hennes födelsedagsmiddag imorn, då även mina närmaste ska komma! Det blir mys! Kanske glider vi förbi Daniel Adams-Rays konsert på Debaser Medis med...
Ikväll blir det mys och så ska vi spela TP jag, brorsan, hans kompis och förhoppningsvis Linn!

Asiatiskt på Berns




Jag, Joanna, Emma och Linn på Berns!

AH! Som jag längtat efter mina favorittjejer, att få sitta ner och äta ihop, dricka lite vin, skratta och njuta av varandras sällskap! Så himla mysigt och roligt! Vi irrade runt på stan och kollade in fyra olika ställen innan vi bestämde oss för att äta på Berns trots fyrtio minuters väntetid som slutade med en timmes väntetid! Men men vad fasen, det var skön stämning, gott vin, och underbart sällskap! Sen bestämde vi oss för att följa rekommendationer och dela på all mat och välja blandade rätter. Det började bra med "new style" sushi, och blev lite sämre längs vägen med nästintill rå hjort och mystiskt lamm! Men det var spännande, men tills nästa gång vet vi att det är sushin som gäller!

Julskyltat hos NK


NK

Klassiskt fenomen med NK:s julskyltning! I år var den inte särskilt bra må jag säga! Det här var det enda fönstret som hade med julen att göra enligt mig. Hörrni stockholmare, vad tycker ni?

Nu


Förberedelser

Nu snart kommer farmor hit på lunch, det blir ugnsbakad lax och morötter, samt spenat- och paprikawok med vitlök! Yummie!

Allt under kontroll


Vart hos tandläkaren, inga problem!

Såhär fint är det hos mig


Skogsvägen hem

På vägen hem vid klockan tre på eftermiddagen! Jag förstår inte hur jag ska klara av så mycket mörker, det blir ju mörkt två timmar tidigare här än i Chicago, galet!
Och idag fick jag bevis på att jag vart borta ett tag nu, missade min tunnelbanestation och fick åka tillbaka. Det är ju bra att jag vet vart jag bor..

Flygning


TV i flygstolen, jag tittade på "Going the distance" och "Eat, pray, love"

Igår så flög jag ju hem ifrån Chicago till ett minst lika kallt och snötäckt Stockholm. Flygresan i sig gick bra, tittade på film och sov, men allt runt omkring var lite av ett kaos! Vid incheckningen blev det ju genast problem på grund av mina väskor, precis som alltid, de var för tunga båda två och han i incheckningsdisken ville ha $250 vilket motsvarar ungefär 1700 kr, totalt sinnessjukt! Men efter ett tag mjuknade han och erbjöd sig att strunta i övervikten men ta betalt för den extra väskan, $50. Helt okej! Sen skulle jag ju ha med mig en rullväska som handbagage som jag köpte samma dag, hehe, och den var ju både för stor och för tung (13 kg, tillåtet 8 kg) visade det sig när jag skulle igenom en av kontrollerna. Tillbaka till incheckningsdisken. En tredje väska kostar $200 att checka in. Jag blir så arg att jag börjar grina, går därifrån, går till en ung kvinna vid en annan kontrollstation som är förstående och släpper in mig. Tack gode gud! Men sen när jag väl ska kliva på planet kommer en kvinna fram och påpekar att min väska är på tok för stor och att jag inte får ta med den in, hon checkar in den på planet och säger att jag borde gjort det innan och jag ska vara glad som slapp betala för det. Det är jag. Jag "sparade" $400, 2800 kr, tur för mig, för det hade jag absolut inte råd med!
Däremot saknades väskan när jag väl var framme på Arlanda! Fick alltså två av tre väskor.. Lite panik! Men, väskan är på väg hit nu så det är okej, den hade fastnat i München! Och det höll jag också på att göra kan man ju lugnt säga. Mitt plan från Chicago var lite försenat, men det räckte mer än väl för att skapa problem. Mitt anslutande plan gick 13.10. Såhär såg det ut för mig:
12.45 - Landade
12.50 - Kom av planet
12.55 - Gick i rask takt genom passkontroll
13.00 - Säkerhetskontroll där väskan och jag skulle skannas
13.01 - Springer mot min flight
13.02 - Springer ännu snabbare, svettig i päls
13.03 - "Ms Jarrestedt please make it to gate 40, this is the last boardingcall" hörs i högtalarna
13.04 - Framme vid gaten där de tålmodigt väntar på mig och är glada att jag hann
13.10 - Planet lyfter

Hemma!

Nu är jag i Stockholm! En väska saknas fortfarande, på vift i München, men på väg hit hoppas jag! Snart kommer Linn hit för lite mys, det ska bli härligt! Berättar mer om kaosflygningen sen!

På väg hem!


Hoppas den är med mig

Sitter på planet! Hoppas för allt i världen att jag har en liten skyddsängel med mig på min resa hem nu, någon som ser efter mig och ser till att jag kommer hem med allt i behåll! Landar hos er 15.20, är ni redo för mig? Jag har saknat er så, och det ska bli så underbart att se alla vänner och familjen!

Tack!


Armband från Stella Dott

Det här fina armbandet fick jag som en tack-present efter tre månader i familjen här i USA, det är ett läderarmband med gulddetaljer som vi tillsammans spanat på länge och som de vet att jag gillade supermycket! Blev så glad och överaskad när de kom in på mitt rum idag och gav mig den fina presenten och ett kort! Jättefint!

Hair!


Före

Efter

Igår var ju jag på ett väldigt misslyckat frisörbesök som resulterade i grått hår, inte så snyggt! Så jag fick ju gå dit i morse igen för att få det fixat, och den nya frisören höll verkligen med mig om att det var grått och hemskt dåligt gjort. Men hon gjorde sitt bästa och jag är rätt så nöjd nu! Det känns i alla fall som jag, och inte som en gammal tant! Kolla in skillnaden, från grått till blont!

H&M/Unicef/Minoutfit


Jag valde den här bilden

Har precis laddat upp en outfitbild för att få H&M att skänka pengar till Unicef genom Minoutfit! Rörigt? Nä, superenkelt! Ladda upp en bild här och se till att barn i andra länder får en lite finare jul!

Yes box


Chicago, bye bye!

Såhär mys var det igår när jag var inne i stan med Evelina, My och Emma! Hann dock inte få någon bild på Emma innan hon skulle iväg på middag! Jag sög verkligen i mig känslan av CHICAGO när jag var inne i stan, alla skyskrapor, ljud, lukter, alla människor, stämningen, rubbet! Det kändes härligt!
Om några timmar går mitt plan hem till Stockholm, pappa kommer och möter mig och mina gigantiska väskor på flygplatsen. Det ska bli så kul och härligt att se alla!

Shoppingen downtown





6th of December


Tjo flöjt mormor!

Igår



Så gott!

Lagade middag med Viola igår till oss och småtjejerna, helstekt kyckling i ugn! För den som undrar om det blev gott, svar JA! Efter det blev det Sex and The City 2!

Ingen vilodag för att det är söndag inte!


Liten del av kaoset, kaoset i mitt huvud syns inte på bilden

Började dagen med ett frisörbesök klockan nio, fick grått hår och ser ut som fan. Ska dit imorn och färga om det, skulle ha ljusa slingor precis som vanligt men frisören tyckte tydligen att det var för blond och slingade det på eget bevåg med mörkbruna slingor som tillsammans med det ljusa blir grått. Skitarg är jag.
Mötte sen upp Emma, My och Evelina inne i stan för lite mat och massa shopping och hej då! Det var jättemysigt och jag hann få med mig lite sista-minuten-shopping! Visar bilder sen ifrån dagen!
Nu är jag mitt uppe i packningskaos! Flyger ju imornkväll (svensk natt) och landar på Arlanda svensk tid 15.20! Då ni! Här ser det ut som ett bombnedslag, och precis som vanligt så har jag för mycket packning! Det får inte plats och väger på tok för mycket, men jag trodde att jag skulle fixa det så jag köpte ingen extra resväska på stan idag! Dumt! Då måste jag inhandla det med imorn, fick tips av My att köra på en såndär rullväska på planet och packa den med de 8 kg jag får ha plus datorväska! Det borde räcka! Och nej, jag tar inte med mig några onödia saker hem, bara kläder och skor och allt annat..!

The Elf


Det här är The Elf

Den här lilla filuren övervakar barnen här i huset, varje morgon dyker han upp på olika platser! Så varje morgon springer barnen upp ifrån sängen för att leta efter Elfen, men de vet att de får bara titta men inte röra. Om de rör honom kan han inte flyga längre, och det är han som rapporterar till tomten!

Myslördag!







Mycket snö, Starbucks och keramikmålning

Idag har jag och Alice haft en riktig myslördag, Julia har sovit hos en kompis så vi har vart själva. Nån gång i natt så kom hon ner till mig och kröp ner i min säng så sov vi där, faktiskt väldigt mysigt att ha en liten fyraåring vid sidan, sen på morgonen så badade jag henne och sen gick vi till Starbucks för frukost! När vi hade ätit frukost begav vi oss till ett ställe där man få måla keramiksaker som de bränner och lackerar, sen får man hämta det en vecka efter. Så Alice målade en kreativt tolkad pepparkaka, very nice! Efter det hämtade vi upp Julia hos grannen och åt lunch! Nu är båda iväg på kalas/ play date och kommer hem när som helst. Ikväll har vi middag innan föräldrarna kommer tillbaka ifrån Mexico vid niotiden!

Frisör, jag?




Violas nya frisyr, innan - jämnlångt utan lugg!

Igår efter julmarknaden så följde ju Viola med mig hem, så när jag hade lagt Alice så klippte jag Violas hår med en kökssax, tittade på på Sex and The City 1 och drack lite vin och pratade! Sjukt skoj!, höll på att dö av skratt när jag tvättade hennes hår och klippte första klippet! Blev för övrigt jättenöjd med hennes hår, hon ville ha lugg, och jag ville klippa upp det lite, och så blev det! Hon blev också nöjd!
Imorn är det min tur att bli klippt, jag väljer däremot ett proffs!

Julmarknad









Tomten, ansiktsmålning, renar med mera!

Igårkväll så var det en liten julmarknad nere i centrum där vi bor, tomten var där för att hälsa på barnen, det bjöds på lite kvällsshopping i alla butiker, varm chocklad flödade överallt, det fanns ansiktsmålning för barnen och det var en massa ståhej! Jag var där med Alice och en till familj som är vänner till familjen jag bor hos, innan var vi där på middag och lite vin, väldigt trevligt! På plats mötte jag även upp Viola som sen följde med mig hem! Jag hade min pälsmössa på mig och fick massvis med komplimanger!
Igår var en väldigt kul och bra dag, och att vara ensam med småtjejerna har gått jättebra!

Dagens julkort


Fina julstjärnor i köket

Vi bakar






Smarrans!

Jag och Alice bakar en supergod kladdkaka fullproppad med mashmellows och chokladbitar, det kommer bli smaskens! Smeten var ju god... Vi har musik på högsta volym och har kul!

Dec. 3, 2010


Ett hus i present?

Här är huset smyckade som paket när julen börjar närma sig! Något som däremot skiljer sig ifrån Sverige är att USA inte har något religion som styr deras traditioner. I Sverige så infaller våra lov, röda dagar och högtider ofta i samband med religiösa högtider som julen och påsken. Här är det så många blandade nationaliteter och religioner att man inte kan ha det så, exempelvis är "jullov" här "vinterlov". Det är ju bara kristna som firar jul som vi gör, och här finns många muslimer, judar, ateister och så vidare. Av den anledningen säger man inte "Merry Chirstmas" till folk utan man säger i stället "Happy Holidays" eftersom man inte vet vilken religion personen i fråga tillhör. Det känns klokt, och logiskt, men för mig väldigt ovant! Jag tänker ju mig att de flesta firar jul, öppnar julkalender, har adventsljusstakar och julstjärnor, firar Lucia, äter julmat, får presenter på julafton och allt runt i kring julen. Men det hela har ju blivit till en "svensk tradition" till stor del baserad på kristendomen!
På grund av invandringen i Sverige så har det ju debatterats om huruvida svenska traditioner som att gå till kyrkan på julavslutningar och så vidare så få behållas eller totalt avskaffas, med respekt för de med andra religioner. Jag kan tycka såhär, alla har rätt att tycka, tro och tänka vad de vill. Men i Sverige har kristendomen alltid varit den största religionen och den som utgjort våra högtider, lov och traditioner i hundratals år. Att de ska tas bort på grund av att det flyttar hit människor med annan bakgrund är fel, i och med att "man får ta sedeln dit man kommer" och respektera vad som gäller där. Däremot tycker jag inte att exempelvis muslimer ska tvingas in i Svenska kyrkan på gudstjänst på julavslutningen i skolan, det gör jag inte, man kan absolut hitta alternativ till sådant. Men man kan hellre inte ta ifrån svenskar svenska traditioner på grund av att invandringen i Sverige är stor. Hellre skulle jag se att man uppmärksammar andra religioners högtider, för att visa respekt.
Tack för mig!

Hemresa närmar sig


Garderoben efter tre månader

Nu börjar det bli dags att packa ihop efter tre månader i staterna! På måndag går planet, på tisdag landar jag i Sverige! Jag har redan börjat packa lite grann, men eftersom jag kom hit med två fulla väskor så är risken stor att jag flyger hem med tre. Shopping har varit en favoritsysselsättning!
Garderoben kan på rätt så många sätt sammanfatta min vistelse här på olika sätt, tunna jackor, tunikor och sjalar som var allt som behövdes den första månaden eftersom sensommaren var helt enorm med närmare 30°. På hatthyllan sticker en leopardsvans upp ifrån min utstyrsel på Halloween, en galen företeelse här borta. Min pälshysteri i flera former, tre pälsvästar, en pälsjacka och en pälsmössa är bara ett bevis på min förkärlek till varmt och luddigt.. Koftor och tjock jacka bevittnar den hemska kylan som smugit sig på nu den senaste tiden! Bensyddet uppe på hyllan, och kryckorna till vänster påminner mig om min sträckning i knäleden som fick mig på fall, rent ut sagt! Många minnen, i en garderob..!

Pyssel!


Idag har jag och Alice pysslat! Gissa vem som gjort vilken?

Dag två


Här får barnen varje dag en liten, liten present av jultomtens nissar i väntan på julafton!

Ensam med kidsen



Nu har föräldrarna åkt iväg på en liten trip till Mexico och jag är ensam i huset med tjejerna fram tills lördag kväll! Jag gör allt på mitt sätt, det känns skönt! Det har hitintills gått bra! De sover, har ätit bra, jag har organiserat deras garderober (bara för att jag ville, blev så frustrerad över röran att jag inte hittade något), plockat fram kläder tills imorn. Förberätt. Glömt mata hamstern, men bytt vatten..
Hade Viola över här på middag vi lagade köttfärsås och spagetti, även grannflickan Mckenzie åt här, och tjejerna såklart, så vi fem satt och åt och skrattade! Jag och Viola catchade up det vi missat och planerade lite inför mina sista dagar här. På fredag är det julmarknad i "centrum" som jag och tjejerna ska gå på, och då hänger hon med som sällskap. Det blir nog mys!
Imorn kommer bli en lång dag, men det fixar jag! Nu ska jag sova!

I heart


Söta strumpbyxor med hjärtan på!

Så fina, men så små


Huntersockorna

De här fina sockorna köpte jag igår, men de blir för trångt i stövlarna så jag kan inte ha dem! Åh, jag blir lite ledsen i ögat för det, för jag har kännt och klämt på de där sockorna i över en månad innan jag slog till! Men men, det blir till att lämna tillbaka och bli "lite rikare".

Jag ser det snöar..


Snö idag den första december

Idag är det första december, och snön har kommit med enorm tajming, jag är förvånad! Inte en dag för sent, kanske för tidigt för den som tvingas ut i kylan, men alldeles lagom när man får sitta inne och titta ut! Som ovan, kommer min julklander se ut fram tills julafton!

Dra mig baklänges VS


Victoria's Secret Fashion Show

Världens vackraste kvinnor, ja, de är bannemig Victoria's Secrets modeller! Kollade showen och rös igenom hela! Sådär snygg vill man ju bli!

Utmattad

Vaknade i morse mitt i en djup dröm, kunde knappt öppna ögonen, tvingade mig upp. Jobbade och var igång hela dagen, och har städat och organiserat hela vinden och alla miljarder leksaker med tjejerna. Hälften av dem två, vad superduktig, andra halvan rätt gnällig och tjurig. Men till slut blev det jättebra, rent, fint, organiserat och utrensat! Pju! Hoppas de håller det såhär fint nu. Jag är trött.
Har vart och shoppat stickade/fleesesockor till mina Hunters, så de blir varma och goa även på vintern! Idag var det till och med så att jag såg några små snöflingor i luften! Jag är trött.
Det blev inget gym. Jag är trött.

RSS 2.0