Uppe i ottan

Ska försöka se lite pigg ut idag, haha
 
Idag har har jag presentation i skolan, mitt tredje sista moment innan skolan helt är över för mig, har efter idag en inlämninng och en tenta kvar, alla i samma ämne. Micke sussar sött, men ska komma och möta mig när jag är klar så får jag visa honom universitetet, mitt rum och sen ska vi äta sushi med Johan.
Därefter blir det skräddaren igen, Micke har sytt upp en rock, en kostym och en skjorta som skulle fixas till efter första provningen, och jag ska hämta upp ett pax byxor som jag verkligen hoppas är bra!I Ikväll blir det nyårsmiddag antigen på Franck eller på Mortons Steakhouse, har inte riktigt bestämt oss för vilken vi väljer än. Det återstår att se! Gott nytt år till er alla!

Micke gästbloggar

<3
Sofia hade pruttat...
Peking anka
Knugen
 
Hej!
Idag fick jag äran att skriva på bloggen. Det var ungefär 4 månader sedan som Sofia packade sin väska och åkte till Kina, det har varit en lång tid som varit jobbig för oss båda. En hel del sms och skype har gjort att vi kunnat hålla kontakten.Men nu har jag varit här i över en vecka och Shanghai är en fantastisk stad på många sätt. När planet precis hade landat så hade jag en liten klump i magen, jag var nervös över att träffa Sofia efter så lång tid. Efter att gått 1 km på en heltäckningsmatta genom flygplatsen så stod hon där, min tjej! Det jag drömt om och tänkt på så länge, att få hålla om och pussa Sofia var underbart.
 
Det har varit jättekul att få komma till Kina. Har fått äta den bästa brunchen i mitt liv på Westins. Fått äta Peking anka, så jävla nice! Man får välja på en hel eller halv anka och till det får man små pannkakor som är lite som vårrullepapper och lite olika grönsaker och teryiakesås. Jag kände mig inte helt tillfredställd efter första gången så vi åt det dagen efter till lunch också.
 
Det finns ju en del knäppa saker som de äter här, jag testa ju på skalbagge en dag och det var ju ingen höjdare men där gick min gräns. Kändes lite som om det var mest en grej att ha sjuka grejer, såg inte ut som om kineserna åt insekter och ormar. de käkade kött och skaldjur som vi hade gjort. Idag när Sofia var tvungen att plugga så gick jag ut på stan och kollade runt lite. hamnade på en liten gata där de sålde sköldpaddor, grodor och ål, det är ju inte precis som ica med lax och fläskfilé. Jag gick sedan tillbaka till hotellet och hämtade Sofia så åt vi italienskt till lunch.

Jag är jätteglad att jag åkte hit och fick se den här delen av världen. Men jag allra gladast över att Sofia snart kommer hem.

Vardagslyx

God frulle och krashad display..
 
Det känns så lyxigt att få äta frukost ute i sin egen stad, det händer ju aldrig annars vilket gör att det faktiskt känns som rena rama semestern här - bo på hotell, äta frukost, lunch och middag ute, få rummet städat varje dag, och strosa runt i staden med sin älskade och nästa vara helt ledig! Det som tar emot är en presentation i kursen "management information system" som äger rum på tisdag, inlämning veckan efter, och sen sluttenta i samma ämne, lite jobbigt att det är så mycket såhär på slutet.

Shanghai Zoo

Den här sköldpaddan var ungefär lika stor som jag, helt otroligt!
En riktigt ormhög!
Myshög med krokodiler
Megasköldpaddor igen!
Ormar som verkligen vet hur man kamoflerar sig
Min lilla djungelapa
Pandan chillar i solen
Det händer att jag kallar dem för djur när dem inte uppför sig....Och när de är på inhängnat område, på djurparken, i sitt eget land verkar det som om de själva håller med..
Njuter lite av solen trots minusgrader!
Blev riktigt nöjd med den fina giraffbilden
Den här vännen tyckte man tyvärr väldigt synd om, ensam in en glasbur med kalt golv
 
Lördagen spenderades på Shanghai Zoo, har länge velat gå dit men ingen har riktigt velat gå med mig - sen kom Micke! Vi var där några timmar och det var rätt härligt att få promenera omkring på det stora parkområdet då grönska i övrigt saknas i Shanghai. Dock var det väl lite tomt på djur och vi tyckte i regel att det var för små ytor för djuren att röra sig på trots att parken var enorm och många outnyttjade ytor fanns, och sen var det tyvärr rätt smutsigt och såg bara tråkigt ut för djuren. Men självklart är det spännande att se häftiga djur på så pass nära håll! Både Micke och jag älskar ju Nat Geo Wild-kanalen hemma... haha
 
Saturday was well spent at the Shanghai Zoo where I have been wanting to go for a long time but no one wanted to go with me - and then Micke arrived! It was nice spending some time in the big park full of trees and grass, something we don't see very often in Shanghai. But what we thought was bad was the conditions the animals lived in, it didn't look like their normal environment at all even though the park was spacious enough to make it happen. But it's always interesting seeing cool animals in a close up since both me and Micke loves Nat Geo Wild channel on TV...haha


Pekinganka!

En hel anka gick åt..
 
Vi åt Pekinganka två gånger under vår vistelse i Peking, det var så himla gott! Det serverades med små pankakor som man skulle lägga ankan i tillsammans med lite grönsaker och sås, typ gurka, purjolök, någon inlagd grönsak och till det pressad vitlök, röror och teriakisås. Det blev en riktigt häftig smakexplosion!
 
In Beijing we had Beijing duck twice, we really loved it! It was served with some kind of pancakes, sauces and vegetables and the combination was amazing!
 
Da Dong Roast Duck 
Dongsishitiao 东四十条
1-2/F, Nanxincang International Plaza, 22A Dongsishitiao,Dongcheng District
东城区, 东四十条甲22号南新仓国际大厦1~2楼(立交桥西南角)

Play night






Burgare, bowling, biljard, bira och boyfriend - bra bravader!


Street Food på en helt ny nivå

Micke ville testa skalbaggar..
Gamla disktrasor? Näää...tydligen nån snuskig havsgrej
Sugen på orm?

The Great Wall

Tittut!
 
Hur firade ni jul? Vi firade jul på den Kinesiska Muren, det var kallt, ballt och tack och lov rätt folktomt! Fatta att den började byggas 200 år före Kristus, och att den är 8852 km lång, det är ju helttokigt! Vi såg den ifrån Mutianyu. Vi lyckades desstuom hamna i samma vagn i linbanan som president Clinton en gång suttit i! Inte alla som suttit på samma plats som honom va? Eller för den delen firat jul på Kinesiska Muren?
Idag bär det av till Shanghai igen, längtar! Vi har inte varit allt för imponerade av Peking tyvärr, det är väldigt svårt att vara utlänning här.

God jul allesammans!


En julhälsning ifrån Kinesiska muren!

Peking

En promenad genom Peking
 
Tidigt i morse hoppade vi på tåget som tog oss till Peking, en resa som gjorde oss båda rätt trötta och sega. Vi kom fram till hotellet på eftermiddagen och valde att promenera bort till Forbidden City som är ett palats ifrån 1400-talet och byggdes under Mingdynastin, frågor på det? Det visade sig vara flera olika komplex av byggnader och själva huvudbyggnaden "var stängd på måndagar" så vi fick gå hem. Trodde vi. Vi började promenera eftersom det bara tog typ tjugo minuter dit, men alla vägar utanför var polisbevakade och omringade av stängsel som hindrade alla fotgärngare att röra sig fritt, aldrig varit med om liknande. Cyklar och bilar kunde köra bäst de ville, men vi irrade omkring i säkert en timme för att komma därifrån til fots innan vi äntligen lyckades få en taxi som inte ville lura oss på pengar. Rätt uppgina och trötta gjorde vi trots allt i ordning oss och mötte upp Julia som också är här, så det blev middag med lite extra allt...Mer om det imorgon!
Ha en trevlig uppesittarkväll nu, vi hade en rätt spexig sådan!

Mer från igår

Årets lyckligaste tjej, av många anledningar
 
Bästa brunchen i hela mitt liv avnjöts igår på Westin Hotel här i Shanghai, Mickes udnerbara julklapp till mig! Allt var så galet vällagat och gott, det fanns allt mellan himmel och jord där! Godast var alla ostar, skaldjur, skinka som var som julskinka (saknar massor) och alla underbara efterrätter - sen självklart champagnen som flödade fritt! Inte fel någonstans, helt underbart! Dessutom lyckades jag vinna en dim-sum lunch på hotellet nästa helg! Haha, en utlottning och jag skrek rakt ut när de sa vårt bord och mitt namn, väldigt roligt!

Världens i särklass godaste brunch!

 

Så härligt!

Min prins
 
 Känns så himla härligt att ha Micke här, känner mig gladare och kärare än någonsin! Jag höll på riktigt på att bryta ihop på flygplatsen när jag väntade på att han skulle komma, var så nervös och stissig att jag var nära break down under mina 35 minuters väntan. Jag visste inte alls hur jag skulle reagara när jag såg honom efter så lång tid, men det började i ett stort leende och sen kom glädjetårarna. Jag vet inte varför jag var mer nervös än första gången vi sågs, men konstigt nog var jag det. Så galet lång väntan, sen den 1a september, men som äntligen var över.  Det fanns så mycket längtan och förhoppningar som antagligen satte nerverna ur spel. Och nu änns allt underbart och härligt, kan inte sluta pussa på varandra och det känns som att vara nykär igen! Underbart!
Vi har hitintills bara strosat omkring, ätit gott, även beställt hem man och bara haft myskväll på hotellrummet, och igår utsatte jag honom för fake market som gick över förväntan! Själv köpte jag resväska och lite småsaker!
Idag blir det lyxbrunch på Westin som vi båda verkligen har sett fram emot!
 

Klart!

Nu är det klart! Sista tentan i kinesiska gick jättebra, den var tack och lov väldigt lätt! Micke är på Arlanda och jag firar dagen med ett par glas vin. Så skönt!

Upp till bevis!

Om 40 min gäller det! Ska sätta mina kinesiskakunskaper på prov och sen jäklar får man unna sig ett glas vin eller två!

Slutspurten

Nu gäller det
 
Tenta igår - klarade den, check!
Presentation nu - lite nervös!
Inlämning efter - kolugn!
Kinesiskan - behöver resten av dagen för att finslipa! Kl 20.00 min tid (13.00 er) kan jag släppa skolan för ett tag! Kl 20.20 min tid (13.20 er) flyger Micke, kommer hålla andan tills han landar på fredag ♥

Imorgon går startskottet

 Inte så nördig i år..Inte som 2009
 
Den här veckan avslutar jag 4 av 5 av mina kurser här på Fudan, den sista tentan skrivs den 7e januari. Jag känner mig sådär lagom förberedd, men ändå nollställd och känner att det får gå lite som det går. Jag gjorde ju mitt val för länge sedan kring den här terminen, och plugget stod aldrig högst i kurs, det gjorde upplevelser, möten, människor, minnen och resor. Just idag känns det lite dumt att jag prioriterade så, men samtidigt är jag inte särskilt besvärad. Snarare tvärt om. Tänk om jag skulle komma hem härifrån med toppbetyg i alla ämmen men färre erfarenheter rikare, jag hade aldrig varit nöjd med det. Då hade jag nog ångrat ihjäl mig att jag inte tog alla chanser jag fick att göra min vistelse här till något roligt och minnesvärt. Imorgon och på torsdag får jag betala priset för mina underbara upplevelser, och det gör jag så gärna - smakar det så kostar det! Så, på agendan står;
 
Onsdag:
Tenta i Foreign Business Investment
Plugga in i det sista till kineiskan
Förbereda muntlig presentation i Entrepreneurial Development
Torsdag:
Hålla muntlig presentation i Entrepreneurial Development
Inlämning slutarbete i Language & Culture
Tenta i kinesiska, bestående av 90 % kinesiska tecken
Fredag:
Micke kommer äntligen!
 

Nytt att läsa

 
 
Här kan ni läsa en kort artikel jag skrivit på Yabroad, blev nämligen tillfrågad om jag kunde vara intresserad av att dela med mig lite av mina tankar och reflektioner om hur det är att komma till Kina. Och visst var jag intresserad!

Ett litet tack

 En liten hälsning
 
Kände för att visa lite uppskattning och uppmärksamma allmänheten på vilka fina vänner jag har som hjälpte mig i fredags på sjukhuset, Julia fick Kinder och världens godaste gräddkola, Johan är oreo-fanet själv så självklart fick han oreos i stället! Inget avancerat, det är tanken som räknas!
 
Just wanted to show my appreciation for the help I got from my wonderful friends this friday at the hospital, thank you!

Tredje advent

Med mina hemmagjorda avdentsljus och min egna "julkalender" i bakgrunden...Dock går den bara till den 20e..
 
Tiden går riktigt snabbt nu, snart är det jul och dä är Micke och jag tillsammans i Peking! Vi har bokat tre nätter där för att sedan vara tillbaka i Shanghai resten av tiden, bara njuta av tiden tillsammans och ladda på gosförrådet som ligger på minus för närvarande, oj oj som jag längtar tills på fredag kl 11.45 då planet landar! Kan ni förstå hur det känns? Jag vet inte om jag kan det själv, det har nästan gått hela den evigheten som jag aldrig trodde skulle ta slut, men det gjorde den! Vi har två veckor tillsammans att se fram emot, jag längtar efter riktigt mysiga middagar, skratt, närhet och att få ta hand om och njuta av varandra.
 
Time passes by quickly and it's not long until it is Christmas and me and my boyfriend will be togheter celebrating it in Beijing, we've booked 3 nights and the rest of the time will be spent here in Shanghai. Looking forward to get some proximity, I've been on minus for too long now! Can't wait until 11.45 am on Friday when he hits the Chinese ground! Can you imagine the feeling? I'm not even sure I can! It's been so long, and what seemed to be an eternity is almost over. I really look forward to our two weeks together!

Det blev mer än tänkt..

Julpysslat med naglarna..
 
Idag har jag haft ytligheter för mig, haha, varit och klippt mig, shoppat och fixar naglarna (själv). Har även upptäkt den underbart roliga julkalendern för i år, helt tokigt rolig! Imorn blir det till att ta igen allt plugg...

Bra start sämre slut

Kinesiskt sjukhus, halloj!
 
Ja ni, kvällen igår började riktigt bra med goda basil drops och ginger drinks på Sichuan Citizen. Till det åt jag samma goda dumplings som jag åt när mamma och Helena var här.Stämningen var på topp och vi fick för oss att gå och bowla. Sjukt roligt. Men... då slår det till. Illamåendet som får mig att känna mig spyfärdig. Vi väljer att ta en taxi hem och i taxin börjar jag känna hur illamåendet övergår i att det känns tyngre att andas, känner att luftrören är lite smalare. Inte bra... inser att det är samma känsla som sist jag var där, fast värre. Stoppar i mig mina allergitabletter och långsamt blir det bättre. Väl hemma känns det rätt bra, är trött och vill sova. Men då slår illamåendet till igen och jag kramar toaletten ett tag, i samband med det täpper hela näsan igen och det känns tungt att andas igen. Det kändes för obehagligt för att inte göra något, så ringer Julia och ber henne följa med mig till sjukhuset. Väl i entrén möter vi även Johan som snabbt erbjuder sig att följa med. Tacka gudarna för det, inte nog med att han pratar svenska, han pratar ju flytande kinesiska och det behövs på ett kinesiskt sjukhus. Väl där står vi lite i kö, betalar lite, jag får en spruta i rumpan, spyr en gång till och sen får jag sitta med dropp tillsammans med ungefär femtio sjuka kineser. Men jag mår bra, det känns tryggt! Så allt gick bra till slut och idag är jag återställd med trött, kom i säng vid 3.00 ungefär. Händelserik kväll helt enkelt!

13 december

Bli inte rädda... haha
 
Lucia idag, det kan man inte tro här borta i Shanghai. Har inte ätit en enda pepparkaka eller lussebulle, inte sett några tända ljus eller hört "Natten går tunga fjät". Kanske ska jag dra på lite julmusik för att få ordning på det här? Och tända mina adventsljus? Ja, kanske det!
Så, vad har jag hittat på i stället för att fira lucia? Det har pluggats, tränats, och som ni ser på bilden - provat en kinesisk ansiktsmask! Bjuder på den..

HK shopping

 Det här handlade jag i HK, nöjd att jag lyckades hålla fingrarna i styr relativt bra!

Tentaångest 2.0

Ångesten som bubblar där inne
 
Att man tamigtusan aldrig lär sig, hur svårt ska det vara att börja i tid med plugget egentligen? Nu sitter jag här med två viktiga tentor nästa vecka, en stor presentation och två inlämningar. Och hur går plugget? Jo vars, tittar mycket på Paradise Hotel, Elsas värld och powernapar. Kanoners med andra ord. Suck.
Har så mycket stress inom mig inför nästa vecka att det är stress overload, vilket gör att hjärnkontoret stänger ner och går in i viloläge. Det. Funkar. Inte.
Så, efter ett ritigt wake up call på näst sista kinesiskalektionen packade jag ihop mina saker i rasten och bestämde mig att börja från början, helhjärtat, så gott det går. Tre timmar på SIT Café och många pusselbitar föll på plats, jag vet hur jag ska plugga i alla fall. Måste lösa detta problem i alla ämnen tills nästa vecka, önska mig lycka till! På torsdag kväll nästa vecka är alla kurser utom en över, på fredag kommer Micke - då ska jag släppa allt!

Officiellt

Så jäkla gott med avokado! 
Det är ju vanligtvis förbannat dyrt här med avokado (två för 40 kr) men idag var det extrapris så jag köpte 5, och lite frukt..
 
Sådär ja.. Efter några veckor bestående av mat som skulle på Anna Skipper att gråta "på en vecka har Sofia ätit 400 g Kinder Maxi, 400 g sura remmar, 1 pizza, 3 portioner pasta, vitt bröd, vin...." Så nu får det banne mig vara nog ett tag! Kör lite hälsosamt tills Micke kommer, haha om drygt en vecka, för då kommer matkalaset igång igen! Var dessutom på spinning idag igen, första träningspasset sen Gula Bergen.. Hade dock en jäkla otur för mitt nör jag var uppe i värsta superspurten sfter 35 min så pajar min cykel? Suck. Inga andra lediga så det var bara att packa ihop. Det var bara 10 min kvar av passet, men ändå, jag hade bestämt mig för att köra järnet så det blev lite snopet!

Minnesbilder från Hong Kong

 
Hong Kong, ett oklart område som på sätt och vis tillhör Kina, men ändå fungerar helt annorlunda. Man pratar om det som "ett land två system" och Hong Kong klassas som SAR=Special Administrative Region och hör inte till Mainland China. Hong Kong har egen valuta, skatter och egna lagar, visum behövs för att komma tillbaka till Kina trots att det "ägs" av Kina sedan 1997, innan var det en brittisk koloni.
Jag gillade verkligen Hong Kong, tyckte det var riktigt ballt och skulle beskriva det som Asiens London, inte fy skam då London är min favoritstad! Här är det väldigt annorlunda jämfört med Kina, folk pratar engelska, de knuffas inte på tunnelbanan, de ber om ursäkt, de spottar inte och fräser på tunnelbanan, de kissar inte offentligt, toaletterna är riktiga toaletter och det är extremt mångkulturellt. Känslan är helt annorlunda, på ett bra sätt! Den är däremot en stad som behöver lite tid, det är inte det lättaste att bara glida omkring och hitta grymma restauranger eller shoppingställen, man måste veta lite på förhand vart man ska gå. Vi lyckades väldigt bra tycker jag! Hong Kong får 4/5 toasters!
Hur som helst, här är bilder ifrån vår helg!

Westin!

Mmmmm...
 
Jag har ända sen jag flyttade hit varit ruggigt sugen på den kända brunchen som sägs vara Shanghais bästa och som serverar allt mellan himmel och jord, då menar jag från hummer till popcorn, sushi, glass, rysk kaviar, carpaccio, ostron och utöver det free flow of Veuve Clicquot champagne. Jag pratar alltså om Westin Hotels oförskämt dyra brunch. Men den måste ju också upplevas...Så nu är det bokat! Älskade Micke och jag ska lyxa till det och unna oss denna upplevelse som jag hoppas kommer beskrivas som en smarupplevelse utöver det vanliga! Jag är laddad.. Ska försöka att trappa ner på ätandet innan så man har plats för att det goda!

Idag är ingen vanlig dag..

Skål och grattis till dig mami
 
..För det är mammas födelsedag, hurra, hurra, hurra! Vill önska dig världen bästa dag, min underbara, fina, kloka och stöttande mamma! Du ska få en jätte-grattis-kram när jag kommer hem!

100 dagar

Senast: en helg i Gula Bergen
 Nöjd tjej som inte visste hur långt hon hade kvar att gå
Precis boka Hong Kong!
En dag i Tianzifang
En trevlig frulle med Stockholms Universitet
 Shoppingkväll på stan
 Finbesök av mamsen
 Och Helena, självklart shoppades det!
 Vi blev bjudna på visning på Shanghai Fashion Week
 En sen kväll på Walmart
 Unnar mig lite nagelfix
 Födelsedagsfirande på No. 88 till Martinas ära
 En sväng på ladies nigth på 92:a våningen med gratis bubbel
 Fika i mysiga Tianzifang
 Nöjd tjej med ny kamera
 
Turist - javisst!
 Första kvällen med gänget på campus
 Ensam mina första dagar i Shanghai, passade på att turista
 
Hundradagarsjubileum firas med en massa plugg här i Shanghai! Tänka sig vad tiden ändå har gått snabbt här borta, och vad man ha hunnit med! Från att ha varit ensam och vilsen när jag kom hit för första gången, till att ha hittat härliga människor att göra häftiga resor och utflykter med som värsta världsvana shanghaibon. Det är egentligen inte så lång tid kvar tills jag kommer hem nu, jag längtar faktiskt och det ska bli skönt att få komma hem. Det finns mycket man saknar när man är så långt borta i en helt annan kultur. Inte minst kärlek, familj och vänner.

Back in town

Nu är vi äntligen hemma efter en grym helg i Hong Kong!

Vi har det bra

Sitter på en uteservering i december och har ätit en grym middag på en tapasrestaurant med utsikt över hela staden! Så härligt!
Imorgon är sista dagen, så hinner med en förmiddag på stan innan hemfärd!

Jul?

Det känns så lustigt att se massa julpynt i ett land där det är 22°C varmt och långt ifrån snöigt och kallt. Julen känns så långt bort!

Zuma

Igår åt vi en supergod middag på restaurangen Zuma, en japansk sådan med trevlig miljö och öppet kök!

Älskar

HK Skyline
 
Kan jag inte få ha resten av min utbyestermin här i Hong Kong? Jag älskar redan den här stan, vet inte varför men känslan här är grym! Det påminner mycket om London, kanske inte så konstigt då de var en engelsk koloni fram tills 1997. Här vill jag stanna!

Framme i HK

Välförtjänt pizza
 
Efter en extremt lång dag i kö (4 timmar i immigration) för att ta sig över gränsen Kina-Hong Kong, en hel dag utan någon mat, så satt pizza och vin bättre än någonsin! Vi mår bra nu!

Så galet dåligt!

På Hornsgatan klagas det över 20 på skalan...de skulle bara vetaIdag är luften så dålig att jag inte såg någonting i morse från min balkong, jag var ordagrant chockad och trodde för en kort sekund att det hängde ett lakan framför balkongen. Men icke. Värdena har inte varit så här dåliga sen jag kom hit! Hoppas på bättre luft i Hong Kong - åker 7.55 imorgon fredag, weeeei!

Onsdag

Höstigt mörkt
 
Den här dagen började allt annat än bra - megaträningsvärk från helvetet (läs Gula Bergen) följt av en oförberedd presentation hos vår fruktansvärda lärare som alltid tycks ha vaknat på fel sida, ha PMS eller vara olycklig i livet, hon är allmänt elak och hemskt. Tacka gudarna att vi lyckades klassa in bland de 3/16 grupper som inte fick någon kritik utan bara "well done". Trots det lyckades jag för en tjej på campus beskriva läget som så illa att hon undrade om jag ville ha en kram? Egentligen var jag inte så illa däran, men jag hade nog ett stort behov av närhet, så jag tog faktiskt emot kramen trots att jag inte ens vet vad tjejen heter.. Men gullig är hon. Det kändes bra.
Sen gick jag och fixade naglarna, packade väskan inför Hong Kong på FREDAG, laddade för grupparbete, för att sedan käka middag med Julia på den italienska restaurangen "Sofia" där vi åt och drack vin. Slutade kvällen hos mig med kortspel och lite mer vin, bra avslut!
 
Had a hell of a start this morning, as if my sore muscles was not enough? My bitchy and mean teacher made us all have unprepared presentations, but we wound up being 3/16 groups not getting any bad critic - thank god!
After that I had my nails done, packed my bag for Hong Kong, group assignment and then wine and dine with Julia! It all ended at my room playing cards and had some more wine, bad start with a good end!
 

Rörelsehindrad

Stairway to hell?
 
Haha jag kan knappt röra mig efter helgens alla trappor, värst var faktiskt ner då man var tvungen att försöka kontrollera sina lealösa ben för att inte ramla. Trodde jag hade träningsvärk igår, jag hade fel, jag har träningsvärk big time idag! Övervägde att inte kliva upp imorse, men tog mig kraft och lyckades!

Bildregn från Gula Bergen!

Glad Julia på nattåget
Rätt så glad jag med
Vattenfallet
Hittade massa röda band..
Oklart vad det var..
Inte ens den toppen var det vi skulle till, tacka gudarna att vi inte visste det då!
Fler apor?!
Kärleksteckan
Love is in the air?
Första pausen av många
Inte alls nördig
100 trappsteg i taget
Utsikt är alltid anledning nog för rast
 
Well hello, helt ensamma på vår vandring
Rätt skönt med linbana efter 3 timmars slit
Äntligen uppe!
 De balla bergen
Solnedgång
Mountain climber!
Play time!
Taadaa
Friends
I väntan på soluppgången
Väntar..
..När kommer solen?
You'll find us chasing the sun..
Här kom alla "aaaaahhhhh" och "ooooohhhh"
 Sunrise
God morgon världen!

Hem ljuva hem

Vi var uppe i soluppgången för att få lite grymma bilder
 
Nu är vi äntligen hemma efter en lång helg i Yellow Mountains. Resan dit med 12 timmar på ett tåg gick förvånansvärt bra, sov ju stora delar av resan. Först var jag skeptisk mot deras definition av "soft sleep" tills jag insåg att tågsängen var mjukare än den på mitt rum.. Resan hem kändes längre trots att faktisk restid bara var 5,5 timmar... Detta berodde på att vi planerat att ta linbanan ner för halva berget för att sedan ta bussen, varpå det visar sig att linbanan är avstängd av okänd anledning.. Ingen av oss hade ställt in oss på 2-3 timmars promenad idag, så snacka om besvikelse.  Inte nog med det, vi hade ju beräknat ta linbanan för att hinna med bussen hem till Shanghai. Panik! Vi ringde vår kontakt (biljettförsäljare) på markplan i ren panik och ber om att få omboka biljetterna hem - det går inga fler bussar, han föreslår att vi verkligen skyndar oss. Herre. Vi spurtade ner för de hemska och många trappstegen i drygt två timmar, ankommer svettiga och stressade som vår kontakt tack och lov uppbehöll åt oss. Så vi kom med bussen!
Vi har verkligen haft en grym helg där vi fått utmana oss själva både psykiskt och fysiskt, ordagrant! Är så stolta över att ha klarat det så bra trots att kroppen eller hjärnan ibland känt för att stänga av. Det vi har fått se och uppleva har varit värt all möda, jag skulle verkligen rekommendera den här resan till alla som är äventyrslystna, det går om man vill! Har så mycket grymma bilder, de kommer!

We finally got back from our trip to Yellow Mountains! It's been a long and very exciting and challenging weekend. But we really had a  amazing experience that I can recommend to everyone who's looking for an adventure for life. We've been walking up and down the mountains in the woods, in stairs and long paths.
After yesterday's walk we expected to take the cable car back down to the bus - it turned out to be closed and we were obviously in an unexpected rush. We hurried down the steep stairs and finally got to the bus, 30 min late, but a very nice man helped us to hold the bus for us!
What a weekend, you should all visit Yellow Mountains by Huangshan, a memory for life! I'm so proud of us who made it through it all!

Yellow Mountains

Me & Julia

Första advent

Till och med bland bergstopparna i Gula Bergen ska första advent firas! Glögg och ljus! Vi har det jättebra!

RSS 2.0